Controversata pugilistă algeriană Imane Khelif a devenit campioană olimpică
Postat la: 10.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Controversata pugilistă algeriană Imane Khelif a devenit campioană olimpică la categoria 66 kg, vineri, pe un stadion Roland-Garros plin, după ce a învins-o în finală pe chinezoaica Yang Liu, campioana mondială în exerciţiu.
Sportiva vârstă de 25 de ani, care s-a impus la puncte prin decizia unanimă a arbitrilor-judecători, aduce Algeriei al doilea său titlu la Jocurile Olimpice de la Paris, după aurul obţinut de Kaylia Nemour la gimnastică.
La trei ani de la apariţia sa la Jocurile de la Tokyo, unde participarea sa nu iscase nicio controversă, ea s-a aflat în centrul unei discuţii de gen, pe fondul unui litigiu între CIO şi Federaţia Internaţională de Box.
La intrarea pe celebrul teren Philippe-Chatrier, folosit pentru meciurile de tenis, Khelif a fost aclamată, în timp ce adversara sa Yang Liu a fost huiduită de o parte a publicului.
Strigătele de "Imane, Imane" au punctat cele trei runde ale meciului, pe parcursul cărora algerianca s-a arătat mai relaxată şi mai tăioasă.
Când a fost anunţat verdictul judecătorilor, pugilista a sărit în sus de bucurie, înainte de a-şi saluta adversara şi de a fi purtată în braţe de antrenorul său.
În timpul Jocurilor Olimpice, tânăra femeie a fost ţinta unei campanii de dezinformare şi a fost atacată în legătură cu genul ei, dar a devenit şi o eroină pentru susţinătorii ţării sale.
La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, ea a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost învinsă de irlandeza Kellie Harlington, viitoarea campioană olimpică.
Pentru antrenorul ei, Mohamed Chaoua, "toate aceste controverse îi dau puterea de a merge mai departe".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Matrix e real: De ce nu pot oamenii sa se deconecteze de la Sistemul care oferă iluzia realitații programabile
În The Matrix, când Morpheus îi spune lui Neo că „mulți nu sunt pregătiți să se deconecteze de la sistem”, el vorbește despre un adevăr profund despre natura umană, care reflectă atât lumea fictivă a poveștii, cât și condiția metafizică a societății din viața reală.
-
Ceva foarte neobișnuit a fost observat în galaxia noastră. O explozie centro-galactică ii pune pe cercetatori pe gânduri
Pe măsură ce oamenii de știință folosesc telescoape avansate pentru a explora cerul, aceștia au făcut descoperiri surprinzătoare care pun la îndoială înțelegerea noastră a Universului. Observațiile recente cu telescopul spațial cu raze X eROSITA au dezvăluit o structură masivă asemănătoare unei bule în apropierea centrului galaxiei noastre.
-
Un oficial NATO dă semnalul: Ucraina ar avea un motiv militar întemeiat pentru a ataca în adâncime teritoriul Rusiei
Un oficial NATO dă un semnal uriaș! Ucraina ar avea un motiv militar întemeiat să atace mai adânc pe teritoriul Rusiei folosind arme occidentale.
-
S-a suit "scroafa"-n sondaj! Lui Simion ii tremură fundu' că-l agresează sexual-electoral madam Șoșoacă
E ultra-cunoscuta zicerea lui George Simion in parlament, exasperat de Diana Sosoacă: "Te agresez sexual, scroafo!", agresiunea limitandu-se insa la o palma data peste mobilul senatoarei.
-
Americanii au uitat harta unei baze militare cheie într-un vehicul capturat de ruși in Ucraina
Americanii dintr-un vehicul de luptă al infanteriei Bradley trimis în Ucraina ca parte a ajutorului militar au uitat harta uneia dintre cele mai mari baze militare din țară, a relatat corespondentul RIA Novosti.
-
Au peștii sentimente? Oamenii de știință cred că se apropie de un răspuns
Cercetările care sugerează că anumite specii pot învăța, experimenta durere și formează relații au implicații pentru atitudinea noastră față de cel mai consumat animal din lume, scrie The Guardian.
-
Răspunsul lui Putin la rachetele cu rază lungă ale Ucrainei ar putea include un test nuclear
Opţiunile lui Vladimir Putin de a riposta dacă Occidentul permite Ucrainei să folosească rachetele sale cu rază lungă de acţiune pentru a ataca Rusia ar putea include lovirea resurselor militare britanice din apropierea Rusiei sau, în extremis, efectuarea unui test nuclear pentru a-şi arăta intenţia, au declarat analişti.
-
Elon Musk, păzit mai bine decât un șef de stat. Cum acționează echipa de securitate a miliardarului
Elon Musk, în vârstă de 53 de ani, și-a cultivat de mult timp imaginea unei personalități de tip „diavol", călătorind prin lume, ieșind cu alți moguli, lideri mondiali și celebrități și fumând iarbă în public.
-
Din ce este făcută cafeaua fără boabe devenită atât de populară: "Provoacă defrișări masive"
Producătorii de cafea din SUA și Europa se reorientează, iar acest lucru ar putea impune un trend în rândul consumatorilor de cafea. Noua modă este „cafeaua fără boabe". Cei care sunt pionieri în domeniu, precum compania Atomo din Seattle, se simt jigniți dacă produsele sunt numite substitut al cafelei.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.„Palma" luată de Hagi: cum s-au adeverit toate „minciunile presei" despre fiul său, Ianis
- 2.Scandal-monstru. Daniel Ghiță a depus plângere penală, pe numele Elisabetei Lipă. Luptătorul acuză fosta canotoare de corupție: „Milioane de euro, bani publici, deturnați!"
- 3.Presa scoțiană: "Ianis Hagi și tatăl său formează o pereche toxică! Trebuie eliminați de la Glasgow Rangers"
- 4.Cine deține, de fapt, CFR Cluj? Confesiunile lui Neluțu Varga
- 5.PRO TV nu se lasă. Postul TV face orice ca FCSB - LASK Linz să fie doar pe Voyo
- 6.Poliția a intervenit de urgență la vila lui Ionel Ganea: Fostul fotbalist și-a bătut unul din vecini. S-a ales cu ordin de protecție împotriva sa
- 7.Gigi Becali salută prezența lui Marcel Ciolacu la meciul FCSB-LASK și vine cu o solicitare: "Asta ar putea să facă el"
- 8.România nu a mai strălucit, dar a reușit o victorie destul de clară în fața Lituaniei
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu