Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












BOMBA care sta sa explodeze in curtea PNL

Postat la: 03.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

DNA a lovit ieri la varful PNL. Unul din cei mai titrati prim-vicepresedinti ai partidului, Dan Motreanu, a fost pus sub acuzare si pe numele sau a inceput urmatirea penala pentru acuzatii de coruptie, informeaza Stiripesurse.ro.

Dan Motreanu a fost la un moment dat unul din favoritii la succesiunea lui Klaus Iohannis in fruntea partidului, acum din cauza noilor modificari la Statutul PNL in ce priveste integritatea e la un pas sa piarda toate functiile si sa aiba un viitor politic incert. Numai ca asta nu e totul. La un simplu calcul observam din comunicarea DNA ca in acest dosar de coruptie Dan Motreanu nu e ultimul si ca in curand alti fosti sau actuali lideri vor vizita DNA-ul.

Cristinel Bigiu, fost prefect si sef de CJ Buzau si presedinte al PNL Buzau a cerut 1 milion de EURO spaga. A primit-o. A tiniu pentru el 300.000 EURO si a dat lui George Scutaru, fost consilier prezidential si fost sef al PNL Buzau suma de 170.000 EURO. I-a dat si lui Dan Motreanu, deputat, prim-vicepresedinte al PNL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor suma de 250.000 EURO. Raman 280.000 de EURO dati altor persoane. Cine ar fi acele persoane? Sefi de CJ? Parlamentari?

Ce spune DNA:

In cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala - denuntator in prezenta cauza - a pretins si primit de la o alta persoana suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mita, in schimbul sprijinirii acestuia din urma in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau.

Din banii primiti, aproximativ 700.000 euro, conform unei intelegeri anterioare, persoana denuntatoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid (inculpat in prezenta cauza) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisa lui Motreanu Dan Stefan, ambele sume fiind date in acelasi scop, respectiv pentru finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale) a candidatilor partidului din care fac parte cele doua persoane ultim mentionate. Exista date ca provenienta si modul in care s-au obtinut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE