Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bucureştiul s-a cumetrit cu aproape 20 de oraşe

Postat la: 17.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La ora actuală, Bucureştiul este înrudit, împrietenit, înfrăţit, cumetrit, încuscrit sau se află în înţelegeri de strânsă cooperare cu nu mai puţin de optsprezece oraşe importante ale lumii, iar dacă dă Dumnezeu, merge pe-al nouăsprezecelea.

Ce poate fi mai înălţător şi mai satisfăcător, decât o astfel de fudulie numită coloborare între metropole care habar n-au una de cealaltă, aflate ca mii de kilometrii distanţă? Nimic altceva - de bună seamă -, decât interesele meschine ale unor funcţionari municipali, de-a se plimba gratis cu avionul, încasând diurne şi cadouri, la care se adaugă distracţiile şi avantajele aferente, pentru ei, adesea şi pentru familiile care-i însoţesc.

Bucureşteanul - frate cu oricine

Frumosul Bucureşti face parte de ani buni din organizaţia mondială Metropolis, a oraşelor şi regiunilor metropolitane de peste un milion de locuitori. Bravo nouă! În această structură sunt implicate 139 de oraşe, însă doar 12 europene. Scopul structurii este de a promova..., şi a promova..., ce mai contează?... Important e cu totul altceva. De ce ne-am promova noi ţara prin Americi, Arabia, Africa ori Asia, când în Europa capitala noastră este aproape inexistentă?

Din cele 18 oraşe cu care ne-am cumetrit, doar opt se află în Europa şi anume: Londra, Moscova, Atena, Hanovra, Sofia, Chişinău, Budapesta şi Nicosia. Restul de zece sunt pe continentul nord-american - Detroit, Atlanta, Montreal şi Regina (capitala regiunii Saskatchewan din Canada, despre care tot românul a auzit), în Africa - Lagos şi Pretoria, iar în Arabia şi Asia - Ankara, Damasc, Amman şi Beijing.

Hola, Ciudad de Nuestra Señora Santa Maria del Buen Ayre!

De parcă n-ar fi fost de ajuns, la mijlocul lunii mai anul curent, încă o delegaţie oficială a Primăriei Bucureştiului a făcut o vizită de trei zile tocmai în îndepărtata Argentina, că în America de Sud n-aveam niciun frăţior sau surioară. Şi astfel s-a parafat intenţia - aflată acum pe ordinea de zi a Consiliului local al municipilui - de-a încheia cu oraşul autonom Buenos Aires o înţelegere de cooperare de toată isprava.

Ce contează că respectiva metropolă se află la peste 12.000 de kilometri distanţă în linie dreaptă? Şmecherii din primăria lui Oprescu, ba chiar şi el câteodată, trebuie să se plimbe pe toate meridianele lumii pe banii contribuabilului, că dacă n-o fac când sunt în funcţii publice, atunci când?

Cum se sifonează banii contribuabilului

Sforarii înţelegerii cu noul oraş frate sunt Tudor Toma, secretarul general al primăriei, şi Cosmina Simiean Nicolescu, director general pentru asistenţă, ce-o mai însemna şi asta. Nu-i vorbă, există unii români care au auzit de Buenos Aires şi America de Sud, cu predilecţie microbişti. Dar câţi argentinieni au măcar vreo bănuială pe unde vine Bucureştiul?

Şi-apoi ce nevoie ar avea capitala noastră cea frumoasă să coopereze, la dracu'-n praznic, cu acest oraş cât o ţară, când în Europa n-o face decât în opt cazuri? În acelaşi timp, o mulţime de bani sunt sifonaţi pe tot felul de deplasări vizând - aşa cum ne aruncă municipalitatea praf în ochi - domenii precum: arta, cultura, ştiinţa şi tehnologia, sportul, turismul, tineretul, dezvoltarea socială şi economică, promovarea investiţiilor şi mediul. Iar alţi bani vor fi alocaţi, chipurile, pentru expoziţii, festivaluri, seminarii, conferinţe şi schimburi de delegaţii.

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE