Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Decanul Liviu Franga recunoaşte că s-a trucat concursul de conferenţiar de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti

Postat la: 24.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat recent ca ocuparea prin concurs a postului de conferențiar, poziția 5, specializarea limba și literatura japoneză, de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universitatii din Bucuresti s-a facut ilegal, incalcandu-se intreaga legislatie universitara in vigoare, inclusiv Legea nr 1/2011- Legea Educatiei Nationale, cat si HG 457/2011- privind aprobarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice si de cercetare vacante din invatamantul superior.

Totodata, ZIUAnews a demonstrat ca acest post a fost scos la concurs pentru un anume candidat, mai exact pentru fiica vitreaga a Gabrielei Ursu, secretara-asistent a decanului Facultatii de Limbi și Literaturi Străine- Livi Franga. Ulterior, decanul Liviu Franga incearca, printr-un drept la replica de vreo zece pagini, sa demonstreze ca acel concurs nu a fost trucat, dar recunoaste ca s-a incalcat legislatia universitara in vigoare. In schimb, nici pana astazi nu a raspuns la contestia privind trucarea acestui concurs.

Liviu Franga: „Candidata Ruxandra Raianu a depus cărțile aflate în curs de publicare doar scoase la imprimantă și îndosariate"

Pentru ocuparea acestui post de conferentiar-pozitia 5 la Departamentul de Limbi și Literaturi Orientale s-au inscris la concurs doi candidati- Ruxandra Raianu si Marina Raluca Nicolae. Ulterior, Ruxandra Raianu a fost declarata castigatoarea concursului,, iar Marina Raluca Nicolae a contestat rezultatul acestui concurs, insa nici pana azi nu s-a dat raspuns la aceasta contestatie.

In schimb, decanul Liviu Franga incearca cu disperarea sa demonstreze ca acest concurs nu a fost trucat, dar, in acelasi timp, recunoaste ca s-a incalcat legislatia in vigoare. ZIUAnews a mentionat ca fiecare candidat pentru postul de conferențiar, poziția 5, specializarea limba și literatura japoneză, trebuia sa aiba publicate minim trei carti de specialitate ca sa se poata inscrie la concurs, iar Ruxandra Raianu nu a prezentat asa ceva. Dar, decanul Liviu Franga vrea sa-i dea o tenta de legalitate concursului castigat de Ruxandra Raianu, desi legislatia in vigoarea il contrazice flagrant.

„Candidata beneficiară a "dedicației" (nr. Ruxandra Raianu) a depus, în ziua și la ora concursului, în fața comisiei de concurs, cărțile aflate în curs de publicare la Editura Universității din București în format fizic, însă nu legate la tipografia editurii - cum se întâmplă în cazul publicării editoriale propriu-zise -, ci doar scoase la imprimantă și îndosariate.

Membrii comisiei de concurs pot depune mărturie în acest sens. Adeverințele emise de conducerea editurii produc proba că acele trei cărți nu sunt "inexistente", ci că au deplin temei legal, atestând, prin numărul lor ISBN și prin descrierea CIP a Bibliotecii Naționale, că sunt în lucru, sunt sub tipar, și nu sunt simple virtualități, produse fie ale unei înșelăciuni, fie ale unei intenții în acest sens", sustine Liviu decanul Facultatii de Limbi și Literaturi Străine. Adica, a prezentat o multime de pagini indosariate si nicidecum carte propriu zisa.

Ordinul MECTS 6560/27.12. 2012: „Trebuie luate în considerare cărțile publicate, nu și cele în curs de publicare"

Insa, standardele minimale pentru acest concurs incluse in Ordinul MECTS 6560/27 decembrie 2012 prevăd îndeplinirea fiecărui set (A1, A2, A3) în parte. La criteriul A1, punctul 1.1. (cărți și capitole în cărți de specialitate) trebuie luate în considerare cărțile publicate, nu și cele în curs de publicare. Adeverințele (3031/2015; 3032/2015; 3013/2015) ale candidatei Ruxandra Raianu nu fac decât să ateste că s-a achiziționat un număr de IBSN pentru trei cărți inexistente în momentul susținerii examenului:

-2015. Jōkyū Nihongobunkei Kaisetsu Tipuri de propoziții și fraze în limba japoneză - cu structuri gramaticale de nivel avansat. București: Editura Universității din București, ISBN 978-606-16-0640-5, (în curs de apariție, conform adeverinței 3033/2015)
- 2015. (coautori: Raianu, Ruxandra-Oana, Tomonari Kuroda). Imi to Kinō kara Wakaru Nihongobunkei Kaisetsu II Tipuri de propoziții și fraze în limba japoneză II. București: Editura Universității din București, ISBN 978-606-16-0637-5, (în curs de apariție, conform adeverinței 3032/2015)
- 2015. (coautori: Raianu, Ruxandra-Oana, Tomonari Kuroda). Imi to Kinō kara Wakaru Nihongobunkei Kaisetsu I Tipuri de propoziții și fraze în limba japoneză I. București: Editura Universității din București, ISBN 978-606-16-0638-2, (în curs de apariție, conform adeverinței 3031/2015)
Pe lângă aceste cărți-adeverință, publicația din 2007, Ruxandra Raianu (coautor). Rōru purei de manabu nihongo kaiwa - Burugaria to Rūmania de hanasō ("Japanese Conversations by Role Playing - Let's Talk in Bulgaria and Romania"), Sofia: AS Ltd., ISBN 978-954-90762-3-3, are 167 de pagini (numărul de pagini nu este specificat în CV-ul sau în lista de publicații a candidatei) cu 33 de contributori, prin urmare, neconformă standardelor MECTS. Din toate aceastea, rezultă că singurele publicații ale Ruxandrei Raianu sunt teza de doctorat (nepunctată conform standardelor MECTS) și manualul universitar (coautori: Pașca, Roman, Ruxandra-Oana Raianu, Eri Utsunomiya.). Nihongo o benkyō shiyō! Manual de limba japoneză pentru anul I. Bucureşti: Editura Universităţii din Bucureşti, 2010, ISBN 978-973-737-875-0, 359 pp., adică 3 puncte. Prin urmare, candidata Ruxandra Raianu nu întrunește standardele minimale (50 de puncte), stipulate la criteriul A1.

Practic, din ceea ce sustine decanul Liviu Franga, fiecare absolvent de facultate, master sau doctorat poate considera ca lucrarea sa de licenta este in curs de aparitie la o editura daca solicita un numar ISBN. Adica, fiecare absolvent poate devenii scriitor intrucat are o lucrare imprimata si indosariata.

Decanul are timp berechet pentru lobby, dar nu şi pentru contestaţie

Mai mult, decanul Liviu Franga ne comunica ca el cunoaste perfect traseul educationala al Ruxandrei Raianu sustinand ca „inexistenta sa "fiică" (nr. a Gabrielei Ursu) și-a construit treptele formației sale universitare, începând cu anii 1986, respectiv 1992, absolut independent de activitatea persoanei care, la capătul unei cariere exemplare, avea să devină, peste decenii, secretara-asistent a decanului (nr. Gabriela Ursu)" si nu <<mâna dreaptă a lui Liviu Franga>>", sustine Liviu Franga. Insa, ceea ce omite sa aminteasca decanul Facultatii de Limbi și Literaturi Străine este faptul ca doamna Gabriela Ursu a devenit secretara-asistent cand Liviu Franga a ajuns decan.

Daca decanul Liviu Franga ar fi avut curiozitatea sa parcurga contestatia Ralucai Nicolae ar fi constatat ca ilegalitatile sunt atat de evidente si de clare, inclusiv componenta comisiei si elaborarea subiectelor dupa CV-ul Ruxandrei Raianu, incat nu si-ar fi irosit timpul sa trimita un drept la replica de zece pagini cu explicatii puerile si consideratii personale care nu au nicio relevanta legala vis a vis de concursul de conferentiar, poziția 5, specializarea limba și literatura japoneză.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE