Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












INCREDIBIL: Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a făcut doctoratul în același timp cu masteratul

Postat la: 01.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe zi ce trece se demonstreaza ca premierul Dacian Ciolos a facut o numirea foarte proasta prin impunerea Elisabetei „Uta" Lipa in fruntea Ministerului Tineretului si Sportului. Dupa dezastrul de la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro si demisia presedintelului Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR)- Alin Petrache, „Uta" Lipa a prins curaj si vrea sa preia sefia forului olimpic romanesc pentru urmatorii patru ani.

Insa, uita ca din 2009 si pana in prezent este vicepresedinte al COSR, fiind partasa direct la toate contraperformantele olimpice din ultimii sapte ani. Mai mult, ea este unul dintre cei cinci membrii ai Consiliului Director al COSR, iar „deciziile adoptate de Consiliul Director se aplica la data stabilita de acesta si se prezinta spre ratificare Comitetului Executiv (unde „Uta"Lipa era si este este vicepresedinte), in proxima sa sedinta".

2003, anul de vârf al carierei universitare pentru „Uța" Lipă

Potrivit CV-ului sau postatat pe site-ul MTS (vezi mai jos in text), „Uta" Lipa este un geniu al sportului si invatamantului romanesc. Ea sustine ca este doctor in educatie fizica si sport precizand in CV ca „2003-2008- Doctor în Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti. Titlu:" Cauzele şi efectele longevităţii sportive în sporturile de anduranţă". Totodata, „Uta" Lipa mentioneaza in CV ca este posesoarea si unui master obtinut in „"2002-2004 Master în Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea „Spiru Haret" Bucureşti". Practic, s-a inscris la doctorat in 2003, dar abia in 2004 ea a terminat masterul.

Numai ca in Regulamentul pentru studiile universitare de doctorat postat pe site-ul Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport (UNEFS) Bucuresti se precizeaza foarte clar ca la articolul 5 ca „Pentru studiile universitare de DOCTORAT se pot înscrie absolvenţii cu DIPLOMĂ de MASTER sau echivalenta acesteia, în orice profil sau specializare, cetăţeni ai României sau cetǎţeni strǎini". Mai mult, regulmentul prevede foarte clar ca „pentru studiile universitare de DOCTORAT se pot înscrie absolvenţii cu DIPLOMĂ de LICENŢĂ şi cuDIPLOMĂ de MASTER sau echivalenta acesteia, în orice profil sau specializare, cetăţeni ai României sau cetăţeni străini"".

La inscriere, candidaţii vor prezenta un dosar plic (dosar - mapă cu elastic, care va contine urmatoarele acte:
Cerere de înscriere se completează la Secretariat Doctorat;
Certificat de naştere - în copie legalizată;
Act de schimbare a numelui - în copie legalizată (dacă este cazul);
Copie B.I./C.I./paşaport;
Diploma de Bacalaureat - în copie legalizată;
Diploma de Licenţă şi Diploma de Master, sau echivalenta acesteia - în copie legalizată ;
Foaia matricolă/Diplomă Supliment, anexă a diplomei de Licenţă şi de Master - în copie legalizată;
CV EUROPASS;
Memoriu de activitate ştiinţifică şi didactică;
Lista lucrărilor publicate;
2 (două) fotografii tip buletin;
Chitanţa de plată a taxei de înscriere, (achitată la casieria U.N.E.F.S):

Cum a fost inscrisa, in 2003, Elisabeta Lipa la doctoratul de la UNEFS cand ea era inca la master terminat in 2004 la Universitatea „Spiru Haret" Bucureşti" si, deci, ea nu detinea dilploma legalizata de master, ramane un mister? Mai mult, ea sustine ca in 2003, cand era la master si la doctorat, a obtinut si o „Diplomă de studii postuniversitare, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti". Practic, in 2003, cand era conforma CV-ului „Comisar şef, Poliţia Română, Brigada de Poliţie Rutieră, Departamentul Educaţie Rutieră, Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti", ea s-a scolit in acelasi timp la UNEFS, Universitatea Spiru Haret si Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza". Este mai mult ca sigur caz unic in sportul romanesc si totodata in invatamantul romanesc!

CV Elisabeta LIPĂ - Ministru al Tineretului și Sportului

Experienţă profesională
· 2015 - Prezent Ministru al Tineretului şi Sportului
· 2014 - Prezent Vicepreședinte al U.S.I.P. (Uniunea Sportivă Internațională a Polițiilor)
o Uniunea Sportivă Internațională a Polițiilor a fost înființată în urma cu 14 ani și are drept scop promovarea sportului în rândul structurilor de poliție, din întreaga lume. În cadrul competițiilor organizate până în prezent, angajații Ministerul Afacerilor Interne din România au obținut rezultate deosebite(9 medalii de aur, 3 de argint și 3 de bronz la judo, cros, tir, înot, tenis și fotbal).
· 2009 - Prezent Vicepreședinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român
o Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) este o asociație de interes național aparținând mișcării olimpice, care se organizează și funcționează în bază statutului propriu elaborat în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice și legislației române în vigoare.
o COSR are rolul de a propaga principiile fundamentale ale olimpismului la nivel național, precum și de a sprijini crearea de instituții care se dedică educației olimpice.
o COSR sprijină sportul de înaltă performanță și are obligația de a alcătui Echipa României care participă la Jocurile Olimpice. De asemenea, COSR trebuie să organizeze și să conducă delegațiile sale atât la Jocurile Olimpice cât și la alte competiții internaționale patronate de Comitetul Internațional Olimpic (CIO).
· 2009 - 2015 Președinte al Clubului Sportiv Dinamo București, Ministerul Afacerilor Interne . (Chestor de Poliție).
o Strategia şi coordonarea activităților organizației, promovarea de proiecte, sponsorship, managementul clubului. Dezvoltarea misiunii, viziunii și valorilor Clubului Sportiv Dinamo București, cel mai titrat club sportiv din România.
· 2009 - 2015 Președinte al Federației Române de Canotaj
o Managementul unui sport care, in 90 de ani, de la înfiinţarea federaţiei, a adus, de-a lungul timplui, 238 de medalii pentru România, dintre care 37 la Jocurile Olimpice, 115 la Campionatele Mondiale şi 87 la Campionatele Europene.
· 2008 - 2009 Director General Adjunct Afaceri Europene si Relații Internaționale, Ministerul Afacerilor Interne
· 2005 - 2007 Director Adjunct, Ministerul Afacerilor Interne
o Coordonarea activităților specifice de relații publice și comunicare.
· 2004 - 2005 Consilier pe probleme de sport al Ministrului de Interne
o Coordonarea activităților sportive ale Ministerului Afacerilor Interne
· 2000 - 2003 Comisar şef, Poliţia Română, Brigada de Poliţie Rutieră, Departamentul Educaţie Rutieră, Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti
o Proiecte şi activităţi pentru evitarea accidentelor rutiere, prin formarea abilităţilor, competenţelor şi comportamentului rutier responsabil.
· 1980 - 2004 Canotoare

Educaţie şi formare
· 2003-2008 Doctor în Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti. Titlu:" Cauzele şi efectele longevităţii sportive în sporturile de anduranţă"
· 2007 Diplomă de absolvire la cursul postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul securităţii si apărării naţionale „Probleme Actuale ale Securităţii Naţionale". Colegiul Naţional de Apărare Bucureşti
· 2002-2004 Master în Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea „Spiru Haret" Bucureşti
· 2003 Diplomă de studii postuniversitare, Academia de Poliţie „ Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti
· 2001 Diplomă de expert în administraţie sportivă, Training susținut de experți din Comitetul Olimpic Internaţional
· 1996-2000 Diplomă de absolvire. Profesor de educaţie fizică şi sport, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea din Bacău
· 1982 Diplomă de Bacalaureat, Liceul Industrial nr. 18, Bucureşti

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE