Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Presiuni mari ale lui Ion Rădoi la Ministerul Transporturilor pentru menținerea privilegiilor de la Metrou

Postat la: 11.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat de mai multe ori ca printr-un aranjament politic s-a ajuns ca, din 1994, firma detinuta de Uniunea Sindicatelor Libere din Metrou (USLM) al carui lider etern este fostul parlamentar PSD Ion Radoi- Sindomet Servcom SRL, sa detina monopolul inchirierii spatiilor comerciale din statiile de metrou pana la sfarsitul lunii septembrie 2017.

Corpul de control al primului ministru si Curtea de Conturi a Romaniei au precizat ca aceste asocieri sunt ilegale si paguboase pentru Metrorex, fapt pentru care, in urma cu circa trei ani, au sesizat DNA, dar nici pana acum nu s-a dispus vreo masura. Insa, de vreo doua luni de zile, liderul sindical Ion Radoi face presiuni la diverse persoane cu functii de decizie din Ministerul Transporturilor sa prelungeasca contractul de inchiriere a spatiilor comerciale din statiile de metrou tocmai in aceasta perioada cand toata lumea este preocupata de campania electorala pentru parlamentare.

Mai nou, potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, Ion Radoi este disperat sa se intalneasca cu ministrul Transporturilor- Sorin Buse, pentru prelungirea acestui contract. Deocamdata nu a avut loc intalnirea, dar in schimb, lideul sindical a inceput tatonarea membrilor Adunarii Generale a Actionarilor si a Consiliului de Administratie de la Metrorex SA pentru prelungirea acestui contract. Sansele cele mai mari le are la membrii CA-presedinte Florin Mihai Alexandrescu, unde are doi membrii cu vechime in PSD si de incredere- Gelu Dae si Alexandru Macarie Moldovan. La ora actuala, circa 5.000 mp de spatii comerciale din statiile de metrou sunt inchiriate de firma sindicalistilor de la Metrorex catre diversi agentii economici cu sume destul de consistente. In plus, din 2007, pentru exploatarea spațiilor pentru publicitate, Metrorex s-a asociat în participațiune cu Sindomet Servcom dar și cu alte doua firme-Euromedia Group şi Spectacular OOH Printing.

Intre timp, firma controlata de sindicatul lui Ion Radoi face profit an de an, dar care a scazut foarte mult in ultimii doi ani ca si valoarea activelor imobilizate, iar Guvernul, prin Ministerul Transporturilor, subventioneaza calatoria cu metroul. Anul trecut, frma controlata de sindicalisti a realizat cu 39 de angajati o cifra de afaceri de 4.708.290 de lei 9circa 1.100.000 de euro) si un profit de 339.912 lei (75.000 de euro). In acelasi timp, sindicatul lui Radoi a sponsorizat cu sute de mii de euro o echipa de handbal, iar firma sindicalistilor si-a schimbat obiectul de activitate trecand de la inchiriere de spatii comerciale la „hoteluri si alte facilitati de cazare simulare".

Directorul general Marin Aldea, inscaunat recent la sefia Metrorex de catre fostul ministru al Transporturilor-Dan Costescu, a precizat pentru ZIUAnews referitor la asocierea cu firma sindicalistilor: „Contractul de asociere în participațiune nr. 94/2003 încheiat între SC Metrorex SA și Sindomet Servcom SRL nu prevede o "dată limită" pentru preluarea de către Metrorex a spațiilor comerciale administrate de Sindomet Servcom SRL. Această preluare este prevăzută doar în cazul lichidării asocierii. În acest context, vă informăm că durata contractului este până la data de 26.09.2017".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE