Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Senatorul PSD Georgică Severin a mușamalizat jaful de la Radio România regizat de "Canoe" Miculescu

Postat la: 27.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat de mai multe ori ca Radio Romania a ajuns feuda presedintelui- director general Ovidiu „Canoe" Miculescu, iar „performantele" manageriale si ingineriile financiare ale acestuia sunt arhicunoscute de membrii Comisiei de cultura din Senat si din Camera Deputatilor.

Dar presedintii celor doua comisii, senatorul PSD Georgica Severin si deputatul PNL- Gigel Stirbu au musamalizat jaful de la Radio Romania. Cel care a pus cel mai mult batista pe tambal privind smenurile lui „Canoe" Miculescu a fost senatorul Georgica Severin, care, nici macar de ochii lumii, n-a catadicsit sa-l audieze in comisie pe vataful de la Radio Romania.

Severin îndrăgește poziția struțului

Prin luna mai 2016, Severin a lasat de inteles ca chiar vrea sa-i taie macaroana lui Miculescu, facand propunerea legislativă de modificare a Legii 41/1994, care reglementează funcționarea radioului și televiziunii publice. Acest proiect viza in special două schimbări importante. În speță, se puneau câteva condiții pentru a putea fi membru al Consiliilor de Administrație al Radio Romania și se desparteau în două funcția de Președinte Director General: un președinte al Consiliului de Administrație care reprezintă instituția și un director general care se ocupă de mersul de zi cu zi, acesta din urmă numit prin concurs și pe baza de proiect.

Insa, acest proiect a fost ingropat sau uitat pe undeva prin Senat, iar de atunci Georgica Severin a tacut precum mortul in papusoi. De ce? Poate ca si-a dat seama ca deranjul era prea mare si cu implicatii enorme pentru omul PSD-ului, fapt pentru care a preferat sa ia pozitia strutului. Ulterior s-a demonstrat ca Severin chiar iubeste pozitia strutului atunci cand a aflat ca Ovidiu Miculescu a tocat, in doi ani, 180.000 de euro pe deplasari externe, iar Curtea de Conturi a Romaniei a descoperit ca bugetul Radio Romania a fost prejudiciat cu suma totală de 2.469.920 lei, adica aproximativ 550.000 de euro.

Severin, ejectat de pe listele PSD

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, in această săptămână conducerea PSD Prahova vor fi transmise la București CV-urile candidaților pentru alegerile parlamentare din decembrie 2016. ,,Vor exista 20 de CV-uri și va urma o analiză atentă. Vă pot spune că vom avea pe liste și femei și tineri. Ni s-a cerut ca pe listă să figureze persoane cu cât mai multe specializări, doctori, ingineri...'' a declarat Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.

Surse din partid au precizat că Georgică Severin este unul dintre actualii parlamentari PSD care nu se vor mai regăsi pe listă la alegerile din decembrie, acestuia reproșându-i-se lipsa de activitate din teritoriu, fiind remarcat doar la emisiuni televizate. Trebuie precizat ca Georgica Severin a ajuns in Parlament in 2008, pe lista PNL, fiind impus de catre Dinu Patriciu ca o recompensa ca a filmat momentul cand Traian Basescu dadea o palma unui copil. Ulterior, Severin a trecut in barca PSD, fiind ales senator in 2012, si recompensat pentru transfer cu sefia Comisiei de cultura din Senat.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE