Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce sare ministresa Prună în apărarea SRI

Postat la: 05.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe cât punem pariu că ministrul - chipurile - tehnocrat al Justiției, Raluca Prună, fosta aghiotantă a Monicăi Macovei, se pune bine cu SRI, ca să obțină mai târziu, la momentul oportun, o altă funcție importantă în stat? Pe cât punem pariu că actualului procuror general interimar, Bogdan Licu, i s-a pus deja în vedere să nu aspire la mai mult decât i se oferă, dacă nu vrea să dea de dracu'? Pe cât punem pariu că președintele mason aflat în permanentă adormire, Klaus Iohannis, habar n-are despre ce se-ntâmplă-n ogradă?

Că doar nu e tâmpită, Raluca știe foarte bine că postul de ministru al Justiției, pe care vremelnic îl ocupă-n prezent, este unul efemer. Iar șezutul domniei sale va ocupa fotoliul cu pricina, cel mult până la viitoarele alegeri generale. Pe urmă va merge - tot ce se poate - din nou la Bruxelles (dacă va fi primită, după ce-a lăsat baltă Comisia Europeană ca să se facă ministru), unde nu se trăiește tocmai rău, dar tot mai bună ar fi o funcție importantă în stat. Iar pentru asta este nevoie de acordul SRI și era necesar să aplice în zona patronată plenar de generalul multilateral înstelat, Florian Coldea, care controlează întregul câmp tactic al autorităților statale?

Ca un argument de bun-simț al celor afirmate până aici - cum în aceste zile se face mare caz pe faptul că SRI a subordonat Justiția română -, ministresa Prună a sărit în apărarea generalului Coldea, încercând să minimizeze implicarea serviciului secret în actul de justiție. Vezi Doamne, nu amestecul serviciilor în bucătăria celei de-a treia putere-n stat ar fi problema, ci corupția din sistem. Ceea ce denotă că Prună este gata să accepte colaborarea cu Coldea, numai să fie acceptată de SRI pentru o altă funcție importantă în României și, mai ales, în strânsă colaborare. Altminteri, de ce-ar sări în apărarea serviciului, blamându-și fără noimă magistrații din subordine?

Jocul murdar al ministresei Prună, în apărarea SRI, merge până acolo unde consideră că robele din Justiție ar trebui să dea cu subsemnatul la Consiliul Superior al Magistraturii, dacă-și permit să lanseze acuzații la adresa de-acum binecunoscutului binom. Ceea ce este de-a dreptul halucinant, incalificabil, intolerabil și mai ales condamnabil.

În ceea ce-l privește pe interimarul procuror general Bogdan Licu, acesta este și el ținut în șah tot de oamenii lui Florian Coldea. Motivul cunoscut: soția acestuia este bună prietenă cu cea a generalului SRI, amândouă fiind psihologe în același serviciu secret și amândouă candidând în această perioadă pentru funcții de lector la SNSPA (Școala Națională de Studii Politice și Administrative). Or mai fi și alte motive despre care n-avem cunoștință, dar e cât se poate de clar că Licu abia așteaptă să scape de pocinogul care i-a căzut pe cap și să-și vadă de-ale lui.

Iohannis, după ce-a dat-o de gard la Iași, cu afirmația că e mai bine să fii sluga americanilor decât a rușilor, și-a cam luat seama și nu mai lansează afirmații hazardate în spațiul public, nescrise în prealabil pe bilețele. Și nu e rău, că altfel cine știe ce-ar mai ieși din gura lui. Mai ales că, în ceea ce privește treburile statului, e cam pe dinafară.

Dan Coste

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE