Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Erdogan a dat ultimatum Statelor Unite: Ori Turcia, ori Gulen!

Postat la: 12.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat un ultimatum Statelor Unite ale Americii. Liderul de la Ankara a transmis Washingtonului că a venit momentul să aleagă dacă doreşte să sacrifice buna relaţie cu Turcia de dragul lui Fethullah Gulen, pe care-l consideră vinovat pentru tentativa de lovitură de stat de pe 15 iulie. Turcia a trimis săptămâna trecută cererea de extrădare pe numele clericului musulman.

Erdogan spune că a venit vremea ca Statele Unite să aleagă între relaţia cu Turcia şi cea cu Fethullah Gulen, un fost aliat al liderului de la Ankara, care s-a autoexilat în statul american Pennsylvania. Turcia a cerut extrădarea lui Gulen, pe motiv că acesta a orchestrat puciul din 15 iulie, acuzaţii pe care clericul musulman le neagă vehement.

"Mai devreme sau mai târziu Statele Unite vor lua o decizie. Ori Turcia, ori Gulen", a spus Erdogan. Erdogan a dat ultimatum Statelor Unite: Ori Turcia, ori Gulen! Turcia îi consideră pe Gulen şi pe susţinătorii săi terorişti. Săptămâna trecută, în cadrul unei întruniri, acesta i-a comparat pe complotiştii tentativei de lovitură de stat cu nişte "terorişti ce purtau uniforme militare".

În timpul aceleiaşi întruniri, Erdogan a declarat că ia în calcul o posibilă reintroducere a pedepsei cu moartea în ţara sa dacă poporul doreşte acest lucru. O asemenea acţiune ar încheia tratativele de negociere ale Turciei de aderare la Uniunea Europeană. În timp ce relaţiile cu Washingtonul şi Bruxelles-ul par să se răcească, liderul turc a vizitat săptămâna aceasta Moscova, unde s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE