Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Erdogan, declaraţie uimitoare despre Putin, după întrevederea celor doi: Dragul meu prieten...

Postat la: 10.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a numit pe omologul său rus Vladimir Putin "dragul meu prieten" într-o conferință de presă, la Sankt-Petersbug, după prima lor întâlnire în urma deteriorării grave a relațiilor lor după doborârea unui avion de luptă rus de către armata turcă anul trecut, relatează DPA.

"Dragul meu prieten dl președinte și eu avem o poziție comună, ceea ce demonstrează că avem voința de a arăta restului lumii că vom acționa ca niște țări prietene", a spus Erdogan. "Relația turco-rusă va continua să se amelioreze și credem că este mult mai puternică decât era", a adăugat Erdogan. El a mai precizat că el și Vladimir Putin sunt de acord că restabilirea legăturilor solide care existau anterior este o prioritate.

Șeful statului turc, aflat la prima vizită peste hotare după tentativa de lovitură de stat de luna trecută, a spus că gazoductul Turkish Stream, un proiect turco-rus, va fi construit cât de curând posibil, cu scopul de a fi extins în Europa. Erdogan a mai precizat că Turcia și Rusia își reintroduc obiectivul de a atinge anual 100 de miliarde de dolari în schimburi comerciale. Nu în ultimul rând, președintele turc a spus că discuțiile privind reluarea curselor charter din Rusia în Turcia vor fi accelerate, potrivit Reuters.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE