Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia face manevre militare in Marea Mediterana. Navele au rachete cu raza lunga de actiune

Postat la: 16.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Flota rusa a inceput luni exercitii militare in Marea Mediterana cu nave echipate cu rachete cu raza lunga de actiune destinate "luptei antiteroriste", a anuntat ministerul rus al Apararii.

"Un grup de nave a inceput exercitii tactice in estul Marii Mediterane. Aceste manevre sunt destinate testarii capacitatii fortelor navale de a rezolva crize de natura terorista", potrivit sursei citate. Doua corvete de clasa Buyan, unul dintre cele mai recente modele de nave ale flotei rusesti, iau parte la manevre alaturi de nave deja stationate de maniera permanenta in regiune, arata ministerul rus.

Navele sunt echipate intre altele cu rachete cu raza lunga de actiune Kalibr, folosite deja pentru a lovi pozitii ale gruparii jihadiste din Siria in 2015. Rusia si-a intarit in ultimele luni fortele navale in estul Mediteranei in cadrul interventiei sale militare din Siria, unde efectueaza o campanie de bombardamente aeriene de sustinere a trupelor presedintelui Bashar Al-Assad.

Moscova si-a multiplicat in ultimele luni exercitiile militare de amploare pe intreg teritoriul sau, dupa inceputul crizei in relatiile sale cu Occidentalii, din cauza crizei ucrainene.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE