Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SUA ar fi dispuse să-l extrădeze pe Fethullah Gulen. Anunţul optimist al Turciei

Postat la: 13.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe turc, a declarat că Turcia a expediat Statelor Unite documentele necesare extrădării lui Fethullah Gullen şi a primit "semnale pozitive" din partea acestora.

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în Ankara, Mevlut Cavasoglu, ministrul de Externe turc, a declarat că a primit "semnale pozitive" din partea Statelor Unite ale Americii privind cererea sa de extrădare a clericului musulman Fethullah Gulen, care locuieşte în Pennsylvania şi este acuzat de orchestrarea tentativei de lovitură de stat din Turcia.

Fără a mai oferi alte informaţii, acesta a afirmat că o echipă a Departamentului de Justiţie american va vizita Turcia la sfârşitul lunii august. "Totul a ieşit la iveală. Avem un acord de extrădare. Întreaga lume ştie cine se află în spatele tentativei de lovitură de stat. Ne aşteptăm ca Statele Unite să-l extrădeze pe Gulen cât mai curând posibil", a declarat Mevlu Cavusoglu.

Fethullah Gulen, care s-a autoexilat în SUA de 17 ani, neagă orice implicare în evenimentul de la 15 iulie din Turcia. "Dacă o zecime din acuzaţiile împotriva mea sunt confirmate, făgăduiesc să mă întorc în Turcia şi să ispăşesc cea mai lungă sentinţă", a declarat acesta publicaţiei Le Monde.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE