Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dezvaluire incendiara despre dezastrul ecologic de la Ulmeni: Cuplul Firea-Pandele, alaturi de Nelu Iordache, sunt proprietarii reali ai gropii de gunoi din Călărași

Postat la: 15.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scandal în direct în cadrul unei emisiuni de la Realitatea Plus din prime time-ul de la ora 21 în cadrul căreia a fost prezentat dezastrul ecologic fără precedent de la Ulmeni, Călărași, unde a fost amplasată o groapă de gunoi ilegală, devenită astăzi cea mai mare groapa de gunoi din Europa, întinsă pe 100 de hectare, având peste 20 m înălțime și 200.000 tone de deșeuri.

Ministrul Mediului Costel Alexe acuză dezastrul ecologic fără precedent de la Ulmeni, care distruge mediul și sănătatea oamenilor, dar acuză și instituțiile de cercetare penală care nu își fac datoria. El spune că deși a făcut sesizări către organele de cercetare penală, acestea nu au adoptat nicio soluție, iar dosarul trenează de peste un an de zile. Activitatea de la Ulmeni, Călărași, continuă nestingherită, cu efectele de contaminare pe care le vedem.

De cine sunt blocate aceste instituții de cercetare penală și ce plase țesute cu interese se află în spatele acestor blocaje care înseamnă necercetarea evaziunilor și fraudelor de zeci de milioane de euro, rămâne un răspuns pe care îl așteaptă mulți oameni. Invitații emisiunii au făcut dezvăluiri incendiare despre adevărații proprietari ai acestei bombe ecologice care sunt Gabriela Firea, soțul acesteia Florin Pandele și Nelu Iordache un controversat om de afaceri.

Aceștia au dirijat gunoaiele apartinând Primăriei Municipiului București și orașului Voluntari începând din septembrie 2019 către satul Ulmeni din Călărași, unde au fost îngropate pe ascuns direct în sol, iar mai târziu au fost ridicați munți de gunoaie nocive de peste 20 m înălțime, imaginile difuzate arătând dezastrul ecologic la care s-a ajuns, la o distanță de 70 km de București.

In cadrul emisiunii "Legile Puterii" de la Realitatea Plus s-a evidentiat ca pentru traficarea acestor deșeuri Firea, Pandele și Nelu Iordache ar fi creat un grup infracțional periculos în care i-au atras pe foștii primari de le sectorul 2 - Toader Mugur, de la sectorul 3 - Robert Negoita și de la sectorul 5 - Daniel Florea cât și societățile de colectare deșeuri Supercom S.A., Salubritate și dezăpezire 3- SD3, Fapte S.A. și Rosal Grup S.A. Aceștia au mai atras și un grup de consilieri din cadrul Consiliul General al Municipiului București care au votat două Hotărâri de Consiliu pentru transferul deșeurilor către sectoare și mai departe către propria groapă de la Ulmeni, Călărași, ambele hotărâri atacate de prefectul capitalei pentru nelegalitate.

Ministrul Mediului, Costel Alexe a scos la iveală, intr-o declaratie in direct din timpul emisiunii mentionate, caracatița PSD din această afacere periculoasă cu deșeuri și acuză foștii primari de la primăriile de sectore intrați în grupul infracțional constituit de celebra Gabriela Firea, de Pandele și Nelu Iordache. Cifrele amețitoare vehiculate în emisiune arată faptul că această afacere cu gunoaiele Bucureștenilor, a celor din Ilfov și a celor din Giurgiu ar fi adus în ultimul an venituri adevăraților proprietari Firea, Pandele și Iordache de peste 50 milioane euro.

Pentru o afacere atât de mare și pentru atâția bani negri obținuți din funcții publice în afara faptului că trebuie să te ascunzi bine de ochii publicului și al presei trebuie să-ți asiguri protecția pe linie de mediu.

Începuturile afacerii din 2019 au fost protejate chiar de sora Gabrielei Firea, Angelica Cobzariu aflată în funcția de adjunct al șefei Gărzii Naționale de mediu, Gabriela Dorojan, o apropiată a familiei Pandele. Acestea două, aflate la conducerea Gărzii Naționale pe țară, deși au fost sesizate de nenumărate ori de oamenii afectați de poluarea din Ulmeni, au lăsat activitatea să se desfășoare nestingherit și chiar au impus comisarilor din subordine să nu se atingă de această prețioasă afacere.

Mai mult au impus acestora falsificarea proceselor verbale de control de la periculoasa groapă de gunoi prin introducerea de date nereale care sa permită continuarea afacerii care astăzi a ajuns un dezastru ecologic cel mai mare din Europa. Aceste aspecte sunt extrem de cunoscute în rândul comisarilor Gărzii Naționale de Mediu care au fost supuși la presiuni extreme și care sunt dispuși sa vorbească și să denunțe aceste comportamente ilegale, iar organele de cercetare penală dacă ar dori sa își facă datoria ar avea probe suficiente pentru destructurarea grupului infracțional, s-a mai afirmat la Realitatea Plus.

Probe suficiente sunt și pentru Mărioara Artemis Gatej, actuala șefa a Gărzii Naționale de Mediu care a continuat politica de protejare a acestei periculoase afaceri prin fabricarea de probe, falsificarea proceselor verbale de control, favorizarea poluatorilor și determinarea subordonaților la denaturarea situațiilor reale in cadrul controalelor dar și traficul de interese la alte instituții în scopul menținerii activității la grapa de gunoi Ulmeni, Călărași.

Această menținere a activității a generat un dezastru ecologic fără precedent, o contaminare a populației din Călărași, așa cum rezultă din studiile de specialitate:

- Mercur - are o toxicitate extrem de mare, iar intoxicaţia cu mercur produce leziuni cerebrale, renale şi ale căilor respiratorii. De asemenea, otrăvirea cu mercur poate duce la acridinie, sindromul Hunter-Russel şi boala Minamata.
- Cupru - printre bolile provocate de intoxicaţia cu cupru se numară ciroza, boala Wilson şi boala Alzheimer. Cuprul, odată înglobat de organismul uman, se bioacumulează în ficat, bilă, dar şi în creier, neexistând metode naturale de eliminare a acestuia prin excreţie.
- Plumb - contaminarea solului, a apei şi a aerului cu plumb duce la bioacumularea acestuia în plante, animale şi microorganisme. O expunere îndelungată la contaminare cu plumb duce la îmbolnăvirea cu cancer. Cel mai afectat organ în ceea ce priveşte contaminarea cu plumb este creierul, iar o expunere de lungă durată poate avea efecte devastatoare pentru acesta, din care enumerăm retardul mintal, atacuri cerebrale, coma sau chiar moartea.
- Staniu - contaminarea cu staniu produce simptome ca greaţa, stări de vomă şi diaree.
- Stibiu (antimoniu) - iInhalarea de trioxid de antimoniu este considerată nocivă şi poate cauza cancer. Intoxicaţia cu trioxid de antimoniu este similară cu intoxicaţia cu arsen şi extrem de periculoasă, putând cauza moartea persoanei expuse.
- Pulberile în suspensie care declanșează și agravează COVID-19, mai ales în plină pandemie cu acest virus.
Mai mult această bombă ecologică menținută in funcție cu sprijinul autorităților duce la pierderea șanselor României de a obține pe viitor Finanțări Europene pe linie de mediu iar pe linie de corupție reprezintă o întoarcere a României la anii 1990.
Agravanta acestei afaceri ilegale și periculoase este atât de vizibilă deoarece nu comercializează mărfuri sau bunuri uzuale și comercializează un bun extrem de prețios respectiv sănătatea oamenilor.

Cu siguranță ipoteza inversă sa fie comercializată sănătate lui Pandele, Firea, Iordache, Gatej sau funcționarii statului care nu își fac datoria nu ar conveni acestora, iar emisiunea TV "Legile Puterii" de la Realitatea Plus scoate în evidentă caracterul josnic al beneficiarilor reali ai afacerii.

Concluzia și întrebarea este că pentru afacerea lui Pandele, Firea și Iordache protejată de Gatej și de oameni din guvern, care le aduce anual bani negri de peste 50 milioane euro, merită să fie distrus iremediabil mediul și ecosistemul din Călărași, să fie contaminați oamenii dintr-o comunitate locală cu mercur, cupru, plumb, staniu, stibiu etc., să fie contaminați oamenii din București, Tunari și Ilfov în această perioadă de pandemie extinsă, unde au fost amplasate platforme ilegale de transfer al gunoiului către Ulmeni, Călărași? Merită ei această protecție specială?

Revolta Ministrului Mediului contra instituțiilor de cercetare penală care nu își fac datoria exprimată în emisiunea TV - "Legile Puterii" de la Realitatea Plus este justificată dar mai mult această revoltă este dirijată către politicienii care blochează aceste instituții de cercetare penală având în spate plasa țesută de interese ascunse.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE