Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Guvernul Dacian Soros taie banii Bisericii si nationalizeaza proprietatile din secularizarea lui Cuza

Postat la: 05.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dupa incendiul din Colectiv si dupa reactia controversata a Bisericii, in mediile de socializare, cele care au deteminat masiv iesirea oamenilor in strada si daramarea Guvernului Ponta, s-a vehiculat un puternic curent anti BOR si anti Patriarh. Tot aceasta miscare a condus si la instalarea Guvernului Ciolos.

Despre actualul guvern au aparut numeroase informatii in presa ca este unul impus "de afara", ca este o pepiniera a politicii globale a magnatului George Soros, unul dintre mentorii Ocultei Mondiale. "Va veti da seama ca este o miscare a Ocultei atunci cand veti vedea ca printre principalele masuri sunt si cele anti Biserica, anti-crestine", spuneau atunci mai multe voci din rândul preotilor si calugarilor.

Iata ca acum, conform informatiilor obtinute de Antena 3 si difuzate in aceasta dimineata, Guvernul Dacian Ciolos, construind bugetul pentru 2016 a alocat zero fonduri pentru culte, pentru biserici. Pe de alta parte, in 23 septembrie 2015, cand inca mai era Guvernul Ponta, in noul Cod Fiscal s-a prevazut neimpozitarea veniturilor realizate de Biserica, ca si neimpozitarea salariilor preotilor, urmand ca Biserica sa se administreze si cu acesti bani, ramanand in continuare ca salariile sa fie date de la stat, asa cum a fost de pe vremea secularizarii lui Cuza.

La acea vreme, Biserica, singura institutie rentabila, cu pamanturi agricole, vii, proprietati manastiresti a fost de acord sa cedeze o parte din acestea "secularizandu-le" pentru stat, iar statul, in schimb, sa aloce bani pentru culte si pentru salariile preotilor. Ca atare, salariile preotilor de azi, ca si alte venituri de la Buget datorate Bisericii nu sunt "din aer" si nici n-ar trebui sa fie de la contribuabili, ci in schimbul acelor proprietati imobiliare secularizate de Cuza, adica pe termen indefinit, "intotdeauna".

Guvernul Ciolos este cel care "rupe" acest contract, ne mai dând bani la cultele religioase, practic, confiscand acele terenuri, proprietati etc. secularizate prin actul lui Cuza. Ciolos le nationalizeaza. Daca nu ar mai fi vrut sa dea banii de la Buget ar fi trebuit ca sa restituie acele proprietati Bisericii, intrerupand astfel "secularizarea". Explicatia pe larg aici.

Referitor la aceasta situatie, Patriarhul Daniel a avut o prima reactie care poate fi citita aici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE