Penal: Cuc a dat ordin in ziua motiunii ca TAROM sa retina la sol aeronavele ca parlamentarii din țară sa nu poata vota. Pentru ca s-a opus, a dat afara directorul companiei
Postat la: 17.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Martea aceasta, presa romaneasca a consemnat o stire care a fost destul de comentata pe posturile de televiziune. Razvan Cuc, inca ministrul Transporturilor, a demis-o pe Madalina Mezei, directorul general al TAROM.
Informatia i-a luat prin surprindere pe cei care cunosc dedesubturile de la Transporturi si TAROM, mai ales ca Razvan Cuc a fost cel care a adus-o in companie pe Mezei, considerata o perofesionista in domeniu si, atata timp cat a stat pe functie, a izbutit sa coordoneze foarte bine activitatea societatii. Oficial, s-a invocat ca Madalina Mezei ar fi avut o prestatie slaba si ca nu ar fi reusit sa semneze contractul pentru furnizarea in leasing a noua aeronave ATR, motiv pentru care activitatea TAROM ar fi avut de suferit si ca in loc sa se largeasca flota companiei si, implicit, veniturile, dimpotriva societatea risca sa mareasca pierderile.
Ceea ce s-a votat oficial in CA, adica destituirea directorului general, e o bazaconie fara fundament. Chiar in ziua demisiei, Madalina Mezei a primit un mail de la Londra, de la avocatul in cauza Philip Perrotta (pe care-l publicam AICI.), referitor la leasingul celor noua aeronave ATR 72-600, in care aceasta era laudata cat de bine a condus negocierile in avantajul TAROM si cum a fost calculat calendarul tranzactiei, astfel incat aeronavele sa fie functionale si eficiente cat mai rapid, pentru ca altminteri, degeaba se dau banii - care nu-s putini - daca aeronavele stau la sol si nu produc.
Ziuanews a aflat care au fost adevaratele cauze pentru care Madalina Mezei a fost data afara de ministrul Cuc de la TAROM. Si iata care au fost acestea. Chiar in ziua votarii motiunii, joia trecuta, cand foarte multi dintre parlamentari urmau sa vina special din teritoriu, Razvan Cuc i-a cerut Madalinei Mezei sa retina la sol aeronavele pe aeroporturile din tara. Ba mai mult, a existat si informatia ca reprezentanti PSD voiau sa cumpere toate biletele din acea zi la avioanele care soseau spre Bucuresti din tara. Ceea ce, evident, il duce pe Razvan Cuc inca o data in penal. Din sursele noastre, dupa ce a aflat ca aeronavele au decolat spre Bucuresti, in ciuda ordinului dat de el, a incercat s-o sune pe Mezei si sa-i ceara demisia. Intrucat n-a putut s-o contacteze, a fost auzit cand a strigat: "Pe asta o dau afara eu, imediat!", dupa care l-a sunat pe presedintele CA TAROM sa execute ordinul.
Am contactat-o pe Madalina Mezei ca sa aflam daca informatiile noastre pe surse se adeveresc: "Da, pot sa confirm ca Razvan Cuc mi-a cerut sa retin la sol aeronavele. I-am spus ca nu se poate, ca nu exista niciun motiv si ca ar fi vorba despre un abuz. In plus, compania TAROM nu poate fi implicata in asa ceva, in chestiuni politice. Cand am fost adusa la TAROM am specificat clar ca nu fac niciun fel de politica, doar sa-mi respect sarcinile profesionale si sa eficientizez societatea, ceea ce am si facut. Ministrul Cuc a invocat tot felul de argumente ca sa fac acest lucru, nu am vrut. Mai mult ca sigur acest refuz a fost motivul destituirii mele. Oficial, s-a invocat acel contract de leasing cu aeronavele ATR, ca nu a fost inca semnat si ca de aia merge prost treaba. Eu cum am fost adusa, asa am si fost data afara. Cu o saptamana inainte mi se prelungise mandatul si eram laudata, apoi m-a sunat seara presedintele CA si mi-a zis ca s-a decis sa fiu destituita."
Mezei a explicat că "Semnarea contractului cu ATR, era în plină negociere. Sunt foarte multe care s-au discutat în peste un an de zile în şedinţele CA. Tarom este în proces de achiziţie a nouă avioane ATR, pentru cursele interne." Fostul director al companiei aeriene a mai explicat că nu se consideră vinovată pentru că a abordat o atitudine profesională şi a ales să facă o analiză mai profundă în ceea ce priveşte proiectele Tarom.
"Nu mă consider vinovată. Am venit cu spiritul liber şi inima deschisă să salvez compania asta. Nu am să zic niciodată că sunt vinovată. Consider că am făcut tot ce trebuia să fac în baza priceperii pe care o am, dacă nu am fost destul de convingătoare sau rapidă pentru dorinţele CA-ului, eu am ales să fac o analiză mai profundă, mai profesională, pentru a evita implicaţii majore asupra viitorului companiei. Consiliul de Administraţie a considerat că trebuie să fac mai repede. E o diferenţă de interpretare. Eu doresc să rămân în zona de profesionişti. Fiecare are dreptul să evalueze un manager numit, cum am fost numită aşa am sunt şi retrasă. Nu mă consider vinovată, dar nici nu consider decizia nefirească", a spus aceasta.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Rareş Bogdan în scandalul OMV Petrom: "Dacă statul nu va reuşi să aplice încasarea taxei, cineva trebuie să răspundă. Mi se pare o sfidare!"
Europarlamentarul Rareş Bogdan i-a cerut ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, să dea explicaţii publice cu privire la motivul pentru care în transpunerea reglementărilor europene în legislaţia românească Ministerul Finanţelor a omis să introducă un cod CAEN asociat centralei de cogenerare pe care compania OMV Petrom o deţine la Brazi, în judeţul Prahova.
-
Declaratiile care-l leagă pe Virgil Popescu de serviciile de informații. Ministrul actioneaza impotriva intereselor României prin firme strategice!
Apar tot mai multe informatii in spatiul public despre cine l-a "impins" in față pe Gabriel Țuțu, directorul de la Romarm, fost ofiter SRI. Fostul premier Ludovic Orban afirmă fără echivoc ca este vorba despre Virgil Popescu, actualul ministru al Energiei.
-
Presă: Obiectivul e ca NATO să intre în război. Urmează atentate și saboteje. Rusia se pregătește să atace cu jumătate de milion de soldați
Presa turcă vorbește de un adevărat asalt diplomatic și nu numai asupra regimului de la Ankara pentru a abandona actuala strategie de lucru cu Rusia și că după ce Germania nu a mai rezistat presiunilor SUA și a dat drumul tancurilor grele Leopard 2 acum urmează Turcia.
-
Încă cap mafiot a fost prins de polițiștii din Italia după aproape 20 de ani de la un omor. Făcea pe bucătarul de pizza
Un bărbat din Italia, condamnat pentru omor şi considerat a face parte dintr-una din cele mai puternice organizaţii mafiote din ţară, a fost prins şi arestat după ce a petrecut 16 ani ca fugar. El a fost descoperit după ce a lucrat ca bucătar de pizza, scrie The Guardian.
-
Fermierii din România dau alerta: românii mănâncă cereale modificate genetic, aduse din Ucraina
Un fermier afirmă că din Ucraina au tranzitat România nouă tone de cereale şi mare parte dintre acestea a rămas în ţara noastră. El a menţionat că este un exces de cereale care a dus la scăderea preţului cu 30%, precizând că în aceste condiţii mai mulţi fermieri riscă falimentul.
-
Un milion de dolari găsiți la percheziții în canapeaua fostului ministru adjunct al Apărării din Ucraina
Publicația ucraineană Pravda dezvăluie o înregistrare video de la perchezițiile din luna august a inculpatului în ancheta privind fraudele în achiziții la Ministerul Apărării, fostul ministru adjunct al Apărării Oleksandr Mironiuk, în canapeaua căruia a fost găsit aproape un milion de dolari.
-
Un jurnalist ucrainean care luptă în tranșee desființează propaganda de la Kiev, care prevede o victorie rapidă în fața Moscovei: „Vânzători de povești ieftine"
Societatea ucraineană riscă să devină victima unor promisiuni populiste privind o victorie rapidă și definitivă asupra Rusiei, însă războiul pare a fi „o ploaie îndelungată", o nouă normalitate, una foarte dură, scrie din tranșee Pavlo Kazarin, un cunoscut jurnalist, originar din Crimeea, înrolat în armată în primăvara anului trecut.
-
Fermierii polonezi au blocat punctele de control la granița cu Ucraina din cauza cerealelor modificate genetic care au inundat țara, la fel ca și în România
Fermierii polonezi au blocat punctele de control la granița cu Ucraina, protestând împotriva importului de cereale, potrivit lui Tygodnik Zamojski.
-
Raportul Transparency International indică faptul că pandemia a fost furtuna perfectă pentru corupție în lume
Transparency International a dat publicităţii clasamentul IPC (Indicele de Percepție al Corupției) referitor la anul 2022. Media globală a stagnat la 43 de puncte pentru al 11-lea an consecutiv - indicele variază de la 0, pentru cel mai corupt scenariu, la 100 pentru cel mai integru.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Nu mai scapă nimeni: Carnea va fi contaminată pe scară largă cu proteine ARNm provenite din "vaccinuri" biotehnologice!
- 2.Forumul de la Davos declară că oamenii care doresc să trăiască trebuie să devină baterii pentru Inteligenta Artificială!
- 3.Patentul #666 al lui Bill Gates transformă oamenii in biosenzori si device-uri care sa genereze criptomonede pentru bogatii planetei!
- 4.Carnețelul fraților Tate cu numele celor care le-au asigurat protecția!
- 5.Scopul real al Administratiei Biden in razboi cu unamitatea: controlul celulelor din corpul oamenilor prin nano-arme cu AI
- 6.Planul de dezmembrare a Rusiei. O strategie mai periculoasă ar fi greu de imaginat!
- 7.Solidnews: Ion Țiriac, cel mai bătrân informator în viață?! 60 de ani vechime!
- 8.Scandal în paradisul de la Davos: Fostul Young Global Leader al WEF Tulsi Gabbard condamnă "visul totalitarist" al lui Klaus Schwab!
- 9.Newsweek USA face o dezvăluire bombă: pe ce vor de fapt să pună mâna americanii în Ucraina!
- 10.Prostituatele de la Davos dezvăluie culisele murdare ale Forumului din 2023
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu