Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Serviciul militar de informații l-a avertizat pe Netanyahu încă din luna martie: "Israelul se află într-o criză gravă, fără precedent"

Postat la: 21.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un oficial de top al serviciilor de informații israeliene l-a avertizat de două ori pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu, la începutul acestui an, că tensiunile politice interne din Israel încurajează Iranul, Hezbollah și Hamas să întreprindă potențiale acțiuni militare, scrie cotidianul Haaretz.

Ziarul israelian scrie că generalul Amir Saar, șeful Departamentului de Cercetare al serviciului militar de informații al Armatei, l-a informat prima oară pe Netanyahu pe 19 martie, cu o săptămână înainte ca acesta să-l demită din funcție pe ministrul Apărării din cauza opoziției acestuia față de legea de revizuire a legislației penale.

O a doua scrisoare a fost trimisă pe 16 iulie, cu o săptămână înainte ca Knesset-ul să aprobe legea de revizuire ale sistemului judiciar „Toți jucătorii din sistemul [de securitate] notează că Israelul se află într-o criză gravă, fără precedent, care îi amenință coeziunea și îl slăbește. Pentru principalii noștri dușmani - Iran, Hezbollah și Hamas - această slăbiciune este o expresie a unui proces liniar care se încheie cu colapsul Israelului, iar situația actuală este o oportunitate", a spus Saar în prima scrisoare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE