Messi l-a depășit definitiv pe Cristiano Ronaldo. FIFA anunță cei mai buni 11 jucători din lume
Postat la: 28.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Fotbalistul argentinian Lionel Messi (Paris Saint-Germain), câştigător al Cupei Mondiale cu echipa sa naţională, în decembrie, în Qatar, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului trecut, în cadrul galei Premiile The Best FIFA, luni seara, la Paris.
Messi se afla până acum la egalitate cu portughezul Cristiano Ronaldo, dar acesta nu a mai reuşit să prindă ''unsprezecele'' mondial după un an cu numeroase probleme. Lusitanul a ratat pentru prima oară din 2006 nominalizarea.
Thibaut Courtois, Achraf Hakimi, Joao Cancelo, Casemiro şi Karim Benzema au fost incluşi în premieră în echipa ideală, croatul Luka Modric este la a şasea prezenţă, fiind depăşit doar de Dani Alves (8), Andres Iniesta (9), Sergio Ramos (11), Ronaldo (15) şi Messi (16).
Kylian Mbappe, care a lipsit în 2020 şi 2021, a revenit în ''World XI'', în timp ce Erling Haaland a bifat a doua prezenţă consecutivă. Virgil van Dijk şi Kevin De Bruyne au reuşit a treia includere în echipa ideală a anului.
FIFA FIFPRO World 11: Thibaut Courtois (Real Madrid/Belgia) - Joao Cancelo (Manchester City/Bayern Munchen/Portugalia), Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain/Maroc), Virgil van Dijk (Liverpool/Olanda) - Casemiro (Real Madrid/Manchester United/Brazilia), Kevin de Bruyne (Manchester City/Belgia), Luka Modric (Real Madrid/Croaţia) - Karim Benzema (Real Madrid/Franţa), Erling Haaland (Borussia Dortmund/Manchester City/Norvegia), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain/Franţa), Lionel Messi (Paris Saint-Germain/Argentina).
Pentru FIFPRO World 11 au votat exclusiv fotbaliştii profesionişti din toată lumea, prin intermediul unei platforme digitale (8 august 2021-18 decembrie 2022), alegând cei mai buni trei jucători, în opinia lor, în sezonul 2021/22, pe compartimente - portar, fundaş, mijlocaş, atacant.
Echipa ideală la fotbal feminin
Alexia Putellas, vedeta naţionalei feminine de fotbal a Spaniei şi a echipei FC Barcelona, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a sezonului trecut, luni seara, la Paris, în cadrul galei Premiilor The Best FIFA, organizată de Federaţia internaţională.
Putellas şi-a adjudecat trofeul pentru al doilea an consecutiv, fiind preferată de selecţionerii şi căpitanii echipelor naţionale, precum şi de jurnaliştii de specialitate din întreaga lume în faţa englezoaicei Beth Mead şi a americancei Alex Morgan, pentru performanţele realizate în perioada 7 august 2021 - 31 iulie 2022.
Putellas a reuşit să înscrie 34 de goluri în toate competiţiile în sezonul trecut.
Ea a avut un sezon 2021/22 de excepţie, în care a reuşit cu FC Barcelona eventul în Spania şi a jucat finala Ligii Campionilor.
Alexia Putellas a ajutat clubul să câştige toate cele 30 de partide de campionat şi a fost golgheterul Ligii Campionilor, cu 11 goluri. O accidentare la ligamentele încrucişate a împiedicat-o să joace la EURO 2022, însă a reuşit să devină prima jucătoare din naţionala Spaniei cu 100 de selecţii.
FIFPRO World 11: Christiane Endler (Olympique Lyon/Chile) - Lucy Bronze (Manchester City/FC Barcelona/Anglia), Mapi Leon (FC Barcelona/Spania), Wendie Renard (Olympique Lyon/Franţa), Leah Williamson (Arsenal/Anglia) - Lena Oberdorf (Wolfsburg/Germania), Alexia Putellas (FC Barcelona/Spania), Keira Walsh (Manchester City/FC Barcelona/Anglia) - Sam Kerr (Chelsea/Australia), Alex Morgan (Orlando Pride/San Diego Wave/SUA), Beth Mead (Arsenal/Anglia).
Pentru FIFPRO World 11 au votat exclusiv fotbaliştii profesionişti din toată lumea, prin intermediul unei platforme digitale (8 august 2021-31 iulie 2022), alegând cei mai buni trei jucători, în opinia lor, în sezonul 2021/22, pe compartimente - portar, fundaş, mijlocaş, atacant.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Un deputat ales pe listele partidului lui Zelensky susține că l-a prins pe președintele ucrainean furând din contractele cu arme
Deputatul Radei Supreme a Ucrainei Geo Leros i-a acuzat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și pe șeful biroului său, Andriy Yermak, că deturnează fonduri de miliarde de dolari de la buget la achiziționarea de arme și muniție.
-
Seymour Hersh: Scholz, CIA, serviciile germane și exploziile Nord Stream!
Cancelarul german Olaf Scholz a discutat despre sabotajul de la Nord Stream în timpul unei călătorii în Statele Unite, a declarat jurnalistul american Seymour Hersh.
-
Rusia a trimis de urgență sisteme de apărare antiaeriană pe insulele Kurile: Tensiuni escaladate în zonă
Autoritățile din Rusia au anunțat că au trimis sisteme de apărare antiaeriană pe una dintre insulele Kurile. Teritorul este revendicat de Japonia. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că o divizie a sistemelor de rachete de apărare de coastă Bastion a fost desfășurată la Paramushir.
- A fost stabilită Noua Ordine Mondială: ce rămâne după întâlnire dintre Xi Jinping și Vladimir Putin
-
The Guardian: Motivul secret pentru care Donald Trump vrea să fie încătușat
Donald Trump le-a spus consilierilor că vrea să fie încătușat atunci când va apărea în instanță, dacă va fi pus sub acuzare pentru rolul său în plata către starul de filme pentru adulți Stormy Daniels, au declarat mai multe surse apropiate fostului președinte, informează The Guardian.
-
Blue Air a intrat în insolvență prin sentință judecătorească. Cine ar putea recupera bani din rămășițele companiei
Judecătorii Secției a-VII-a Civilă a Tribunalului București au admis cererea Blue Air de intrare în insolvență luni, pe 20 martie.
-
Comisia Trilaterală a denumit 2023 "Anul unu al Noii Ordini Globale!"
În timp ce miniștri de externe, ambasadori, directori executivi, bancheri și academicieni pensionați s-au adunat la prima reuniune plenară globală a Comisiei Trilaterale, organizată în India, probabil cea mai influentă persoană a stat liniștită, ascultând, relatează Nikkei Asia, citată de activenews.ro.
-
Se știa din 2020 că vaccinul anti-Covid provoacă AVC, scleroză multiplă și boli autoimune
Un studiu științific publicat încă din decembrie 2020 arăta că proteina spike traversează bariera hemato-encefalică, provocând atât boli neurodegenerative, cât și atacuri cerebrale și boli autoimune. Vaccinul ARN mesager anti-Covid a fost programat să învețe organismal uman să producă chiar această proteină spike, iar rezultatele se văd acum într-o mortalitate excedentară de circa două milioane de oameni.
-
Andrei Caramitru: Telefonul va fi Preotul fiecăruia care va comunica cu Dumnezeu. Uite așa a coborât, de fapt, Dumnezeu pe pământ iar!
Andrei Caramitru a publicat pe Facebook consideratii cu privire la avântul inteligenței artificiale, pe fondul apariției ChatGPT, robotul capabil să interacționeze cu oamenii și să memoreze ceea ce-i este spus:
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Novak Đoković interzis în SUA la Indian Wells și Miami fiindcă nu e vaccinat. Senatori republicani protestează la Biden
- 2.Scandalul FCSB. Ilie Dumitrescu îl compară pe Gigi Becali cu Vladimir Putin: Doar în Rusia mai vezi așa ceva!
- 3.Gigi Becali, din nou la puşcărie? Acuzaţii extrem de grave la adresa şefului de la FCSB!
- 4.Programul complet al play-off-ului din Superligă: când se joacă primele derby-uri
- 5.Messi l-a depășit definitiv pe Cristiano Ronaldo. FIFA anunță cei mai buni 11 jucători din lume
- 6.Gigi Becali a devenit subiect de înșelătorie online cu criptomonede!
- 7.Scandalul continuă în Superligă: patronul lui Sepsi anunță ce va face după rejucarea meciului cu FCU Craiova
- 8.FRF sfidează Parlamentul: decizie controversată în plin scandal privind publicitatea la jocurile de noroc
- 9.Blestemul Kim Kardashian a lovit din nou în fotbal! După Arsenal, starleta americană a fost cu ghinion și pentru PSG
- 10.Noi acuze la adresa lui Eduard Novak: ministrul Sportului a transformat biroul în sală de antrenament
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu