Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aeroportul Iasi, pus pe tavă lui Iulian Dascalu de candidatul PNL la primărie

Postat la: 29.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Neoficial, Iulian Dascălu este stăpânul Iașului. Pentru că vrea să devină primar, directorul Aeroportului Internațional Iași, liberalul Marius Bodea (foto sus), este pregătit să aducă o ofrandă Regelui Mallurilor, așa cum este supranumit omul de afaceri Iulian Dascălu.

Modelul a fost patentat de către primarul suspendat al urbei, pesedistul Gheorghe Nichita, care i-a pus pe tavă lui Dascălu 12 hectare de teren in centrul Iașului, pe care a fost ridicat ansamblul commercial Palas, cel mai mare mall din țară.

Monopol pe spațiile comerciale din Aeroport

Recent a fost finalizată extinderea Aeroportului Internațional Iași, care dispune acum de o pistă mărită, dar șI de două terminale ultramoderne. Astfel s-au creat spații comerciale, unde vor fi amenajate baruri și cafenele. Imediat a apărut în peisaj omul de afaceri Doru Turcanu, un interpus al lui Iulian Dascălu, care administrează pentru acesta afacerile din domeniul restaurantelor, barurilor șI cafenelelor.

Incă din perioada în care se efectuau lucrări la terminal, Turcanu și cu Bodea au vizitat spațiile în care urma să funcționeze cafenele și baruri. Afacerea a fost bine pusă la punct și premeditată. Pentru a face loc lui Turcanu, directorul Marius Bodea (foto sus in text) i-a eliminat rând pe rând pe toți operatorii comerciali care activau în incinta aeroportului în domeniul alimentației publice. Contractele acestora au fost reziliate pe loc, fără ca firmele să mai fie invitate la negocieri. In prezent, toate activitățile comerciale din Aeroportul Iași sunt controlate de firmele lui Doru Turcanu.

Licitație pregătită pentru săgeata lui Iulian Dascălu

Pe data de 4 noiembrie, Aeroportul Internațional Iași organizează o licitație pentru închirierea spațiilor destinate cafenelelor și barurilor. Special pentru a putea manipula finalul licitației, Marius Bodea a strecurat în caietul de sracini o prevedere care poate fi interpretată în mod subiectiv de către membrii comisiei de evaluare a ofertelor. Astfel, firmele participante sunt obligate să prezinte un proiect de amenajare a spațiilor, acest criteriu fiind unul eliminatoriu. Practic, membrii comisiei pot invoca chestiuni ce țin de gust atunci când elimină sau acceptă o ofertă.

S-au dat de gol

Omul lui Iulian Dascălu nu a avut răbdare. Astfel, fără să mai aștepte verdictul licitației, Doru Turcanu a montat deja în spațiile ce vor fi scoase la licitație aparate de alimentație publică, de cafea, gustări și sucuri.

La sfârșitul săptămânii trecute, în prezența lui Vasile Blaga și a Alinei Gorghiu, Marius Bodea, directorul Aeroportului Internațional IașI, a fost anunțat drept candidat al PNL la Primăria municipiului Iași

Tudor LEAHU

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE