Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Agresat în Microsoft, dă cu pixul în EADS

Postat la: 13.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De mai bine de un deceniu, Dragoș Rișcanu, un păgubit româno-elvețian, patron al firmei Omnis Group, insistă cu încăpățânare, cu acte în regulă, să aducă la cunoștința autorităților române și a instituțiilor europene că sunt tâlhărite. În timp, prin tot felul de ticluiri judiciare, infractorii au fost transformați în victime și reclamantul în infractor.

După cum reiese din miile de scrisori și documentele trimise de omul de afaceri către anchetatorii români, americani și europeni, tâlharii care au găurit portofelul Uniunii Europene și au golit visteria statului, poartă gulere albe și, în spatele luptei antipiraterie (mai nou anticorupție), profitând de campaniile repetate de informatizare ale birocrației românești, au furat un pachet de programe software muncit de angajații firmei OMNIS. Firma privată RSC a asigurat prăduiala, fiind secondată de Serviciul Român de Informații și de concernul Microsoft.

"Au furat codul sursă al sistemului ISIS.NET abia finalizat, la a cărui dezvoltare luaseră parte ca angajați ai Omnis Group și l-au folosit în cadrul firmei Romanian Soft Company", spunea cu ani în urmă Dragos Rișcanu (www.coruptia.ro), afirmațiile sale, confirmate de ORDA și de OLAF, fiind încă neînsușite de DNA.
Ei bine, începând cu 2004, multe lucruri ciudate s-au întâmplat. Referitor la cazul de mai sus a apărut o carte în două volume (2010), Microsoft. Îngerul Păzitor, unde afacerea este tratată în amănunt și au fost realizate nenumărate emisiuni tv. Lucrarea semnată de jurnalistul Dan Coste prevestea tsunamiul ce avea să lovească politichia dâmbovițeană cinci ani mai târziu prin deschiderea dosarului de mare corupție instituționalizată numit Microsoft.

În acest timp, nici autoritățile statului nu au pierdut vremea. Îmboldit de ancheta internațională demarată în mai multe țări, Parchetul General (mai precis Direcția Națională Anticorupție) a deschis în secret mai multe dosare. OLAF a anchetat cu delicatețe atacul la bani europeni, încercând din răsputeri să nu se atingă de gigantul american care apare în acte, iar Dragoș Rișcanu se alege cu proprietățile furate, cu un imobil incendiat, cu cherosen în rezervorul de motorină de la barcă și frânele de la mașină sabotate.

Dând dovadă de vrednicie, după un deceniu de anchete și procese, după ce buboiul corupției românești s-a spart, iar arestările și procesele în dosarul Microsoft se țin lanț (exact cum spunea omul de afaceri româno-elvețian în nenumărate intervenții adresate autorităților), DNA îl cheamă pe Dragoș Rișcanu în calitate de martor. Păgubitul nu dă cu subsemnatul în dosarul unde a fost “agresat” în fel și chip și unde i se refuză de ani și ani accesul ( dosarul 85/P/2011) ci, în dosarul EADS deschis cu nr. 245/P/2015 (vezi documentul).

Epuizându-și resursele financiare, juridice și nervoase, omului de afaceri i-a mai rămas o singură stratagemă – miștoul neaoș românesc. În acest sens, ori de câte ori are ocazia, îi pune pe infractorii responsabili la gazeta de perete (www.coruptia.ro), încercând să atragă atenția cititorilor din spațiul virtual asupra ridicolului situației în care se află instituțiile europene (OLAF, anchetatorii români, SRI, MAI, ORDA și alții). Deoarece recomandarea OLAF către DNA este de a finaliza ancheta în dosarul 85/P/2011 până cel mai târziu în 24 august 2015, Rișcanu spune că va data în judecată Comisia Europeană la Curtea Generală din Luxembourg și va deschide proces împotriva Microsoft în SUA.

Eduard Ovidiu Ohanesian

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE