Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Exclusiv: Baronul PSD Adrian Duicu, ruda unui turnător al Securităţii!

Postat la: 21.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Baronul PSD de Mehedinţi - l-am numit pe Adrian Duicu - este ruda unui fost turnător al Securităţii, Toma Duicu. Dezvăluirea o face, în exclusivitate pentru ZIUAnews, chiar victima acestui trădător - Nicolae Ciurică, fost partizan anticomunist care a luptat patru ani în Munţii Banatului, fiind membru al grupării înfiinţate de colonelul Ion Uţă.

Cu largul concurs al lui Toma Duicu, Nicolae Ciurică a fost prins de Securitate şi a fost condamnat la nu mai puţin de 25 de ani de puşcărie politică, dintre care a executat 10 - la Baia Sprie, Oradea şi Jilava -, fiind graţiat odată cu decretul din 1964.

Trădătorul Toma Duicu

„Am fost capturat împreună cu ortacul Gheorghe Şerengău, pe 22 aprilie 1954, chiar în joia Paştelor, în urma trădării unui oarecare Toma Duicu. După Revoluţie, am aflat că acesta este o rudă a actualului baron PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu", a declarat Nicolae Ciurică, în exclusivitate pentru ZIUAnews.

Trimis în judecată pentru opt infracţiuni de corupţie

Reamintim că, pe 3 aprilie 2014, Adrian Duicu și comisarul-șef de poliție Ștefan Ponea au fost reținuți de procurorii DNA pentru 24 de ore, sub acuzațiile de abuz în serviciu și trafic de influență.

Printre acuzațiile care i se aduc liderului PSD este și cea de „determinare a unor agenți economici din județ să încheie contracte de publicitate sau de sponsorizare, în condiții favorabile" cu un post local de televiziune - Tele 2, care aparține chiar familiei Duicu.

Pe 28 iulie 2014, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe baronul de Mehedinţi pentru opt infracțiuni de corupție, dintre care două de trafic de influență și două de dare de mită.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE