Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Consilierul general Lucian Iliescu a intrat în vizorul DNA pentru ingineriile regizate la Sala Palatului

Postat la: 16.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La alegerile locale din 2012, fostul director al Salii Palatului din Capitala, Lucian Catalin Iliescu a ajuns consilier general pe lista PDL, dar ulterior, el a trecut in barca PMP. Insa, ceea ce stie mai putin este faptul ca el a intrat in vizorul procurorilor DNA pentru ingineriile si smenurile pe care le-a regizat cat timp a fost managerul Sali Palatului din Bucuresti, adica din 2010 pana in 2012.

Lucian Iliescu a intrat, in 2012, in conflict cu fostul ministru al Culturii de la aceea vreme, actualul europarlamentar Mircea Diaconu, fiind acuzat ca a transformat institutia de cultura pe care conducea intr-una politica. "Sala Palatului este o instituţie publică de cultură. El îşi face campanie electorală prin intermediul instituţiei. A tipărit pe banii instituţiei - o instituţie publică de cultură - pliante pe care le împrăştie peste tot", a declarat la acea vreme Mircea Diaconu.

Totodata, Mircea Diaconu a precizat că pe o parte a unui astfel de pliant este promovată activitatea Sălii Palatului, iar pe cealaltă se promovează Cătălin Lucian Iliescu în postura de candidat al PDL la Primăria sectorului 2. "Deontologic şi profesional nu amesteci instituţia în campania electorală. Asta înseamnă deturnare de fonduri", a spus Mircea Diaconu. El a precizat că a declanşat deja controlul la Sala Palatului şi, dacă informaţiile pe care le deţine se dovedesc adevărate, "domnul (Cătălin Lucian Iliescu, n.r.) zboară şi o să aibă şi plângeri penale pentru deturnare de fonduri publice".

Ulterior, Mircea Diaconu a plecat de la sefia Ministerului Culturii, dar Corpul de controlul al premierul Victor Ponta a scanat toata activitatea lui Lucian Iliescu de la Sala Palatului. Si oamenii lui Ponta au descoperit o multime de inginerii si ilegalitati ale managerului Lucian Iliescu, fapt pentru raportul intocmit de Corpul de Control al premierului a fost trimis catre DNA.

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, procurorii DNA au demarat deja cercetarile in acest dosar care este aproape finalizat, fapt pentru care Lucian Iliescu a inceput sa aiba probleme. Si o dovada ca lucrurile descoperite de DNA la Sala Palatului sunt destul de grave consta in faptul ca Lucian Iliescu si-a inchis restaurantul de la Bragadiru, unde se organizau multe petreceri ale oamenilor din PDL, dar si multe actiuni ale Sali Palatului dar si a celor care derulau afaceri cu acesta prin intermediul Salii Palatului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE