Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Executorii judecatoresti, șacalii de pe lângă Justiția Română (XVI)

Postat la: 23.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Grea lovitură administrată aberantei instituții a executorului judecătoresc de către Curtea Constituțională a României, care mai diminuează, astfel, din abuzurile crase comise în acest domeniu de activitate. Judecătorii CCR au decis că aceste hiene din sistemul judiciar românesc, care înregistrează anual, în medie, venituri impozabile de peste un milion de euro pe spatele debitorilor ajunși la ananghie, nu se pot substitui instanțelor de judecată, ca să decidă de capul lor când și cum poate fi executat silit sau nu un debitor.

CCR a declarat neconstituțional art. 666 (cifra Satanei, după unele păreri) din noul Cod de procedură civilă, care îngrădea dreptul justițiabilului „la un proces echitabil, sub aspectul imparțialității și independenței autorității", ce era călcat în picioare. Moment în care se pune întrebarea, dacă cei nenorociți până acum de către executorii judecătorești, în baza unei legi strâmbe, își vor mai afla vreodată dreptatea, după ce-au fost aruncați în stradă, jupuiți la sânge și lăsați pe drumuri fără agoniseala de-o viață?

Pentru bani, românul amărât a fost sacrificat

Pe parcursul acestui serial al ZiuaNews, am atras în repetate rânduri atenția opiniei publice, Justiției române, Guvernul și mai ales Parlamentului, despre samavolnicia prin care executorii judecătorești îi distrug pe debitorii de bună credință, executându-i silit, adesea pentru sume modice comparativ cu datoria pretinsă, numai pentru a dobândi averi colosale în timp record. Până acum, parlamentarii s-au arătat impasibili, Guvernul la fel, iar justiției puțin i-a păsat de sesizările și criticile noastre îndreptățite. Motivul nedeclarat? Prin impozitarea veniturilor colosale ale executorilor judecătorești, statul a avut numai de câștigat, puțin păsându-i de viețile și destinele distruse. La fel cum și judecătorii tuturor instanțelor le-au dat câștig de cauză acelorași executori, știind că datorită impozitele aplicate șacalilor de pe lângă Justiția română își pot încasa lunar salariile babane, ca tagma privilegiată a sistemului.

Legile strâmbe distrug destine

Art. 666 din noul Cod de procedură civilă - referitor la încuviințarea executării silite - prevedea în esență că executorilor judecătorești li se permite să se pronunțe în legătură cu încuviințarea silită în termen de trei zile, fără citarea părților, după cum aveau ei chef. Și fără vreo încuviințare din parte vreunei instanțe abilitate, recte instanța de judecată. Ceea ce denotă că se substituiau acestora, singurele în măsură să dispună atare măsură.

De asemenea, potrivit alin. (4) al aceluiași strâmb articol de lege, șacalilor de pe lângă Justiția română li s-a permis să „recurgă, simultan ori succesiv, la toate modalitățile de executare prevăzute de lege în vederea realizării drepturilor sale (ale debitorului - n.n.), inclusiv a cheltuielilor de executare". Adică, să se îndrepte împotriva amărâtului prin a-i scoate casa la licitație la prețuri subevaluate și indiferent de debitul datorat, prin a-i vinde mașina și agoniseala mobilă de-o viață și a-i poprii pensia sau salariul, TOATE ÎN ACELAȘI TIMP. Afacere din care, de regulă, executorul judecătoresc umfla potul, astfel încât să obțină pentru el procente de 15 - 25% (în unele cazuri chiar mai mult) din sumele obținute, chit că legea nu-i permite să se îndestuleze cu mai mult de 10%.

Aberant: TVA plătit de către debitor pentru afacerea hienei judecătorești

Judecătorii constituționali au mai ajuns la concluzia că „dispozițiile contravin prevederilor constituționale, prin prisma exercitării de către executorii judecătorești a unei activități specifice instanțelor, prin prisma faptului că declanșarea procedurii executorii silite este sustrasă controlului judecătoresc". Și de aceea au trântit-o, împiedicându-i pentru moment pe executori să mai comită abuzuri, în bătaia de joc a contribuabilului debitor, care până acum i-a făcut milionari în euro din necazul lor. Cu atât mai mult cu cât demența acestei stări de lucruri a fost tolerată ani de-a rândul de factorii de decizie corupți din această țară, care au îngăduit ca debitorul nenorocit să mai plătească și taxă pe valoarea adăugată pentru „serviciile" prestate de executorul judecătoresc care-l nimicea. De parcă datornicul azvârlit în stradă realiza vreo afacere sau achiziționa vreun bun, iar nu șacalul de pe lângă Justiția română, care-și umfla conturile bancare cu nesimțire, la adăpostul unei prevederi legale pe cât de strâmbe, pe atât de antisociale.

Șefa executorilor judecătorești, cercetată penal

Ca dovadă incontestabilă în susținerea fără rezerve a deciziei CCR, readucem în atenție cazul Camerei Executorilor Judecătorești București, unde se înregistrează și cele mai multe abuzuri și ilegalități din țară, ce distrug oameni nevinovați. Președinta acestei entități, Dorina Gonț, a fost anul acesta arestată preventiv de către procurori, în legătură cu activitatea profesională desfășurată abuziv și dincolo de lege. Printre care se numără - așa cum ZiuaNews a scris deja în serial - complicitatea cu omul de afaceri Dan Adamescu, patronul Companiei de asiguri Astra, pe care l-a favorizat ca să-și înstrăineze bunurile asupra cărora procurorii solicitaseră impunerea sechestrului asigurător.

În urma delațiunilor stimabilei Gonț, pe baza cărora alți complici de-ai ei au fost trimiși în judecată, duduii i s-a făcut concesia de-a părăsi „Beciul domnesc" și-a ajunge în arest la domiciliu. Timp în care procesul acesteia trenează, din motive pe care nu le putem desluși deocamdată, amânările pe care justiția le tot acordă, de la un termen la altul, fiind de-a dreptul dubioase.

Dacă consideri că drepturile tale constituționale și europene n-au fost respectate în instanțele de judecată - adesea corupte -, dacă executorii judecătorești te-au călcat în picioare de parcă n-ai fi fost om, scrie-ne pe adresa redacției și vom încerca să te ajutăm, prin aducerea în atenția opiniei publice a necazului tău. Nu-ți fie frică și nu considera că eforturile tale nu contează! Altminteri, înseamnă că acum 26 de ani, în 1989, nu s-a petrecut nimic bun decât pentru ei.

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE