Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liliana Mincă şi-a falsificat CV-ul pentru a ascunde ţepele date pe vremea când lucra pentru grupul Balli

Postat la: 14.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liliana Minca a trecut, la inceputul lunii august, de la PPDD, via PND, la UNPR-ul lui Gabriel Oprea, dupa ce a fost ani buni la Partidul Conservator condus de Dan Voiculescu, sustinand că îi place să execute ordinele date de generali.

Dar, in CV-ul (vezi facsimil) depus pe site-ul Camerei Deputatilor, Liliana Minca a uitat sa mentioneaze un loc de munca unde a prestat ani buni, adica la grupul Balli, unde a executat ordinele unui alt geenral de armata, Victor Atanasie Stanculescu. In acea perioada, Liliana Minca se numea Liliana Ghervasiuc si s-a „remarcat" prin tepele financiare pe care le-a dat unor agentii de turism pentru a oferi execursii la bussines class unui prieten de al sau de la aceea vreme, Cristian Racaru, fiul fostului controversat director general al Tarom- Gheorghe Racaru.

Liliana Minca: „Îmi place să execut ordinele date de generali"

Ea si-a motivat decizia de a se înscrie în Uniunea Naţională pentru Progresul României prin faptul că proiectul de înfiinţare a Partidului Naţional Democrat (PND), pe care l-a susţinut, "'nu mai este viabil", sustinand totodata ca echipa condusă de Gabriel Oprea este una câştigătoare „Mă regăsesc lângă domnul general Oprea, preşedintele UNPR.

Sunt om care a lucrat de-a lungul timpului cu reprezentanţii Armatei. Îmi place să execut ordinele date de generali care au strategii. Domnul Oprea a arătat că are strategii, demonstrând într-un timp record, şi mă refer la cinci ani de la înfiinţarea UNPR, că partidul este în creştere şi se află pe poziţia numărul trei în România. Acesta este motivul pentru care m-am înscris alături de deputatul Ştefan Petru Dalcă, ne-am înscris în UNPR, o echipă câştigătoare', a afirmat Liliana Mincă.

Ţepe uriaşe date agenţiilor de turism de tandemul Răcaru- Ghervasiuc

In anii 2000 si 2001, mai multe agentii de turism au fost tepuite de catre Cristian Racaru, fiul fostului controversat director general al Tarom- Gheorghe Racaru, cu ajutorul actualei deputate Liliana Minca care la acea vreme era secretara la grupul Balli controlat atunci de afaceristul Dan Dragoi si generalul in rezerva Victor Atanasie Stanculescu.

Cum proceda actuala deputata UNPR? Ea comanda permanent bilete la bussines pentru deplasarile oamenilor din grupul Balli de la diverse agentii de turism, insa foarte multe erau destinate pentru deplasarile lui Cristian Racaru pe care Liliana Minca, fosta Ghervasiuc, uita sa le mai achite catre agentie. Asa s-a facut ca in anii 2000 si 2001, grupul Balli sa aiba o datorie de circa 17.000 de dolari catre una dintre cele mai mari agentii d eturism din Romania. Astfel, directorul de atunci al grupului Balli- omul de afaceri Dan Dragoi a descoperit ca biletele au fost comandate de Liliana Minca pentru deplasarile lui Cristian Racaru care nu avea nicio legatura cu grupul Balli.

„Cristian Răcaru opera cu o complice, Liliana Ghervasiuc, fostă angajată a grupului Balli"

In Evenimentul zilei din 5 decembrie 2001 se mentiona ca Cristian Racaru, fiul lui Gheorghe Racaru, profitand ca tatal lui era ditamai directorul general al Tarom, a luat mai multe agentii de turism cu buza umflata. Miriam Eliad, presedintele societatii "Romanian Travel Plus", declara la acea vreme ca "Cristian Racaru a luat de la noi bilete de avion clasa bussines pentru firme mari, cum ar fi Telemobil, Robank, Roinvest, firme care i-au platit biletele. Cristian opera cu o complice, Liliana Ghervasiuc , fosta angajata agrupului Balli".

Ca angajata a unei firme mari, ea venea cu clienti pe care-i cunostea personal, de la alte firme mari. Noi facturam pe firmele respective. Si desi am primit de cateva ori banii, cand s-a strans o suma mare, de 17.000 de dolari, n-au mai venit. I-am scris si o scrisoare lui Gheorghe Racaru, care era director general Tarom pe vremea aceea, si mi-a promis ca il va determina pe Cristian sa ne dea banii. Ulterior, dup ace a fost schimbat, Racaru mi-a spus personal ca fiul lui e major si sa luam legatuira cu el. Pe langa firma noastra, Cristian Racaru a pacalit cu cateva mii de dolari alte doua firme de turism "Happy Tour" si "SMB". Pe 5 februarie 2001, Cristian a venit la noi si a semnat o hartie prin care recunostea ca ne datoreaza banii. De atunci nu l-am mai vazut, si n-a mai aparut nici pe alte agentii. Telefonul mobil pe care-l stiam nu mai e valabil, iar la sediul firmei lui nu mai e nimeni. Am depus o plangere penala la Politie, pe 30 mai 2001", ne-a declarat Miriam Eliad.

„Sunt om care a lucrat de-a lungul timpului cu reprezentanţii Armatei"

Pentru „performantele" turistice de la grupul Balli, Liliana Minca a fost trimisa la plimbare si din 2001 nu se stie pe unde si-a facut veacul, pentru ca in CV-ul sau de pe site-ul Camerei Deputatilor, ea a mentionat ca primul loc de munca a fost cel de presedinte al ANCEX-MAE, in 2005, adica la 36 de an. Insa, nu mentioneaza nimic despre perioada de la Balli, mai ales perioada cand era secretara grupului la Tulcea, dar cand a trecut la UNPR si-a aminitit ca „a lucrat de-a lungul timpului cu reprezentanţii Armatei".

Unde si in ce calitate a lucrat cu Armata? Poate descopera cei de la ANI. Trebuie precizat ca Liliana Minca este o traseista politica care intre 2004 si 2011 a fost membra PC, dupa care intre 2011-2012 a ajuns la UNPR, pentru ca din 2012 pana in 2015 sa fie la PPDD, iar dupa o scurta escala la PND, a revenit la UNPR. Ea este casatorita cu omul de afaceri Ion Minca, in prezent viceprimar al municipiului Mangalia, iar nasul lor de cununie a fost Dan Voiculescu.

Ion Teleanu

DREPT LA REPLICA

cu privire la articolul publicat (postat), in data de 14.09.2015 la ora 10.31, in ziarul ZiuaNews (la categoria "Dezvaluiri"), intitulat "Liliana Minca si-a falsificat CV-ul pentru a ascunde tepele date pe vremea cand lucra pentru grupul Balli", semnat, sub titlu, de catre "ZiuaNews" (semnatura aceasta atragand dupa ea si raspunderea ziarului, inclusiv a Directorului si Redactorului-Sef) iar la sfarsit de catre Ion Teleanu. Conform Legii organice emise de catre Parlamentul Romaniei, cer respectarea articolelor 3 si 4 din Legea privind dreptul la rectificare si dreptul la replica fata de materialele publicate in presa! Conform Legii dar si conform Codului Deontologic al Ziaristului, solicit ca Dreptul meu la Replica sa fie publicat, atat in editia online cat si in editia tiparita a ziarului pe care il conduceti - ZiuaNews - in termenul prevazut de Lege, adica in termen de 3 (trei) zile de la primirea solicitarii mele. De asemenea, va solicit ca acestei cereri de Drept la Replica sa ii atribuiti, tot conform Legii, numar de inregistrare si sa imi remiteti o copie! Dovediti ca aveti etica profesionala si ca articolul neconform cu realitatea pe care l-ati publicat nu a fost o comanda politica ci s-a datorat exclusiv autorului articolului care nu a documentat corespunzator subiectul! Prin urmare, luand act de dezinformarile aparute, inca din titlu, in articolul publicat la categoria "Dezvaluiri" in ziarul ZiuaNews la data de 14.09.2015, articol intitulat "Liliana Minca si-a falsificat CV-ul pentru a ascunde tepele date pe vremea cand lucra pentru grupul Balli", fac din start precizarea ca acuzatia directa pe care mi-a facut-o inca din titlu redactia ziarului si semnatarul articolului, prin expresia "si-a falsificat CV-ul" este nefondata si in consecinta imi incalca dreptul la imagine si imi incalca si constitutionala prezumtie la nevinovatie, intrucat expresia "si-a falsificat", induce ideea ca eu, deputat, membru al Parlamentului Romaniei, as fi savarsit o infractiune, aceea de fals.
Din continutul articolului reiese ca, in fapt, as fi omis sa completez CV-ul cu mentiuni referitoare la perioada de inceput a carierei mele, existand astfel o contradictie intre titlul articolului si continutul acesteia, pentru ca a omite sa inserezi ceva intr-un document nu este echivalentul unui fals, sunt chestiuni diferite si sanctiuni diferite.
Acest aspect demonstreaza lipsa de profesionalism a jurnalistului care doreste in mod categoric sa induca in mentalul colectiv ca eu as fi savarsit o infractiune.
Pe de alta parte, precizez ca eu am completat in mod corect Fisa Standard de CV a parlamentarului, comunicata de catre Secretariatul Camerei cu instructiuni de completare, in sensul ca aveam obligatia sa inseram in spatiul rezervat din formular ultimele 5 locuri de munca.
Pe de alta parte, daca ati fi accesat motorul de cautare google cu mentiune CV Minca Liliana, ati fi gasit inca din primul fisier, CV-ul meu public, complet, eu neavand niciun interes sa ascund celor care sunt interesati de persoana mea, aspecte din anumite perioade ale carierei mele profesionale, pentru simplu motiv ca sunt mandra de toate realizarile mele de la inceputul carierei si pana in prezent.

In continuarea dezmintirii, fac de asemenea precizarea ca nu am fost "data afara" NICIODATA, de niciunde, deci nici de la firma Balli, asa cum in mod neadevarat a declarat semnatarul articolului. Nu am fost niciodata "concediata" de la niciun loc de munca, am plecat eu, prin decizia mea, prin demisie ori transfer, de cele mai multe ori am ocupat anumite posture prin concurs.
Cat priveste faptul ca am lucrat si cu cadre in uniforma, daca semnatarul articolului ar fi avut o minima dorinta de a studia CV-ul meu, ar fi putut observa atat faptul ca sunt doctor in Stiinte Militare, cat si faptul ca am avut de doua ori functia de Presedinte al ANCEX, institutia statului care, prin obiectul ei de activitate, are colaborari cu institutii militare (http://www.ancex.ro/ - Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul pentru Controlul Exporturilor (ANCEX), este autoritatea nationala in domeniul controlului exporturilor, importurilor si altor operatiuni cu produse militare, produse cu dubla utilizare si raspunde, de aplicarea politicii Guvernului in acest domeniu. Controleaza modul de indeplinire a obligatiilor si a angajamentelor asumate de Romania prin tratatele, acordurile si aranjamentele internationale in domeniu si in conformitate cu legislatia si tratatele Uniunii Europene. Acorda, la cerere, consultanta de specialitate agentilor economici si altor persoane interesate in efectuarea de operatiuni de comert cu produse militare sau cu dubla utilizare, supuse regimului de control. Reprezinta Romania in cadrul activitatilor desfasurate de organizatiile si organismele internationale cu responsabilitati in domeniul controlului produselor militare si al produselor cu dubla utilizare. Licentiaza operatiunile de export, import, tranzit international, transbordare, intermediere si asistenta tehnica pentru produse militare si produse cu dubla utilizare, cat si operatiunile care se efectueaza fara atingerea teritoriului fizic al Romaniei). 
Cu privire la "complicitatea" mea cu domnul Cristian Racaru, asa cum prezinta autorul articolului in subtitlul „Cristian Racaru opera cu o complice, Liliana Ghervasiuc, fosta angajata a grupului Balli" este, de asemenea, o dezinformare si o defaimare a mea si a activitatii mele, nu am savarsit niciodata nicio infractiune, nici individual si nici in complicitate, lucru demonstrat de faptul ca nu am avut si nu am niciun dosar penal.
Aspectele aratate de dumneavoastra in continutul articolului, au facut obiectul unei cercetari judecatoresti finalizata cu o hotarare judecatoreasca, dar persoana mea nu a fost niciodata cercetata si nu a avut nicio calitate in acest dosar.
O simpla cecetare profesionista a acestor aspecte v-ar fi convins ca nu am nicio legatura cu niciun aspect din cele relatate de jurnalist in articol.
In concluzie, dezmint toate informatiile defaimatoare la adresa mea si va rog sa publicati prezentul " Drept la replica" impreuna cu CV-ul meu pe care il atasez, precum va solicit sa publicati si fotocopia pe care v-o pun la dispozitie, a Fisei standard de CV a parlamentarului, comunicata de catre Secretariatul Camerei Deputatilor cu instructiuni de completare, in sensul ca aveam obligatia sa inseram in spatiul rezervat din formular ultimele 5 locuri de munca.

Liliana Minca, deputat,
Circumscriptia electorala nr.7 Botosani,
Colegiul uninominal nr.3

Curriculum Vitae

Prenume / Nume: Liliana Minca
E-mail: lilianamincadeputat@yahoo.com
Nationalitate: Romana
Data nasterii: 11.05.1969
Sex: Feminin
ACTIVITATE PROFESIONALA:
2012 - prezent: Deputat, Parlamentul Romaniei (2012 - sept. 2014 - Presedinte Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati; 2014 - sept. - Vicepresedinte Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati; 2013 - iun. - Sef Delegatie - Delegatia Parlamentului Romaniei la Initiativa Central-Europeana - Dimensiunea Parlamentara; 2014 sept. - 2015 febr. - membru in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor - Secretar)
FUNCTII si POSTURI ocupate:
2010 - 2012 - Lector Universitar, cadru didactic asociat, Universitatea Financiar Bancara, Facultatea de Management
2011 - 2012 - Mediator - Birou mediator Liliana Ghervasuc Minca
2010 - 2014 - Presedinte Fondator "Fundatia Liliana Ghervasuc Minca"
2012 - Ministerul Afacerilor Externe - Consilier Ministru
2010 - sept. 2011 - Director General SC Lemers Entertaining SRL
2009 - Agentia Nationala de Control a Exporturilor ANCEX - Presedinte cu rang de Secretar de Stat - MAE
2006 - 2009 - CN Loteria Romana SA - Presedinte al Consiliului de Administratie, Director General al CN Loteria Romana SA, Membru in Comitetul Executiv al Asociatiei Europene a Loteriilor (din luna mai 2007)
2005 - 2006 - ANCEX - Presedinte cu rang de Secretar de Stat - Ministerul Afacerilor Externe
2003 - 2005 - Administrator Arcco Distribution Group
2000 - 2003 - Director Comercial / Director Executiv SC Fippi International SRL
1993 - 2000 - Asistenta Presedinte si Secretara - Reprezentanta firmei Balli Group PLC Londra
1991 - 1993 - Referent - Ministerul Industriei
1991 - Tehnician - Ministerul Resurselor si Industriei
1990 - 1991 - Dactilograf - Ministerul Resurselor si Industriei
1989 - 1990 - Muncitor Practicant - Ministerul Industriei Electrotehnice si Electronice, detasata de la Uzina "Steaua Rosie" Bucuresti
STUDII:
- 2013 - Program de formare specializata pentru ocuparea unei functii publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici anul 2013 - Agentia Nationala a Functionarilor Publici
- Training Italia / SUA / Marea Britanie / Singapore / Argentina / Uruguai - Tehnici de vanzari la nivel international, Marketing, Tehnici Promotionale, Logistica la nivel International, Controlul Calitatii, Standarde UE.
- 04,2010 - 10.2010 - Brevet de Manager in Turism, eliberat de MDRT
- 09.08.2010 - 22.08.2010 - Certificat absolvire specializarea "Formarea de mediatori" - Human Tookit in parteneriat cu Scoala Romana de Afaceri, Bucuresti
- 09.07.2010 - 10.08.2010 - Certificat absolvire specializarea "Formare Formatori" - Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse/Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului
- 01.04.2010 - 19.05.2010 - Certificat absolvire "Evaluator de competente profesionale" - Fundatia pentru Invatamant Bucuresti
- 2010 - Certificat absolvire Departamentul Pregatirea Personalului Didactic - Nivelul II, Colegiul de Management al Resurselor Apararii, Educational si al Achizitiilor din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti
- 2009 - Certificat absolvire Departamentul Pregatirea Personalului Didactic - Nivelul I, Colegiul de Management al Resurselor Apararii, Educational si al Achizitiilor din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti
- 2008 - 2009 - Institutul Diplomatic Roman, certificate absolvire Programul de Perfectionare in domeniul Relatiilor Internationale
- 2008 - Certificat absolvire, specializarea Manager de Proiect - Modulul II, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse / Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului
- 2008 - Certificat absolvire, specializarea Manager de Proiect - Modulul I, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse / Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului
- 2005 - 2008 - Doctor in Stiinte Militare si Informatii - Universitatea Nationala de Aparare "Carol I". Disciplinele principale studiate: Geopolitica, Relatii Internationale/Diplomatie Militara, Managementul Crizei, Arta Militara, Comunicare si Relatii Publice Politice, Sisteme si Doctrine Politico-Militare, Managementul Proiectelor, Drept Public
- 2005 - 2007 - Master in Managementul Sectorului Public, Universitatea Petrol si Gaze Ploiesti, Facultatea de Stiinte Economice
- 2007 - Certificat absolvire "Constientizarea Managementului cu privire la conceptele si instrumentele controlului intern", Ministerul Economiei si Finantelor, Scoala de Finante Publice si Vama
- 2006 - 2007 - Master in Securitate si Aparare Nationala - Universitatea Nationala de Aparare "Carol I"
- 2006 - Certificat absolvire "BURSA - Alternativa de finantare si oportunitate de investitii", Conferintele FINMEDIA
- 2005 - Colegiul National de Aparare / Ministerul Apararii Nationale - Diploma in Geopolitica si Geostrategie, Politici si Strategii de Securitate Nationala, Teoria Relatiilor Internationale
- 1993 - 1998 - Diploma de Licenta specializarea Management, Universitatea Petrol - Gaze Ploiesti / Facultatea de Stiinte Economice
- Diploma de Master in "Managementul Sectorului Public" - Universitatea Petrol - Gaze Ploiesti / Facultatea de Stiinte Economice
- 1993 - 1998 - Diploma de Licenta specializare Management financiar-contabil (1999), Facultatea de Management Financiar Contabil, Universitatea "Spiru Haret"
- Diploma de Licenta - Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Finante, Banci, Asigurari si Burse de Valori
- 1993 - Certificat absolvire - Institutul de Dezvoltare Economica Bucuresti (NDE)
- 1992 - Certificat absolvire "Formare analisti programatori", Centrul de Pregatire in Informatica
- Liceul de Chimie Industriala nr. 5 - Bucuresti

Limbi straine cunoscute: Engleza, Italiana
Experienta in operare PC: Win XP, Win Vista, Excel, Word, Access, PowerPoint
Permis conducere: Categoria B

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE