Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Mai mulți producători de lactate au trucat licitația Cornul și Laptele

Postat la: 09.12.2016 - 14:23 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consiliul Concurenţei a amendat cinci companii producătoare de lactate cu sume în valoare totală de 8,59 milioane lei, aproximativ 1,9 milioane euro. Cinci producători de lactate, Albalact SA, Simultan SRL, Dorna SA, Lacta SA și Deltalact SA au fost amendate de Consiliul Concurenței pentru trucarea unor licitaţii organizate în anii 2010 şi 2011, la nivelul judeţelor Giurgiu, Ialomiţa şi Dolj, în cadrul Programului Cornul şi Laptele.

În urma investigaţiei, Consiliul Concurenţei a constatat că pe parcursul licitaţiilor, cele cinci companii au acţionat concertat, în sensul că, în prima etapă au depus oferte pentru toate loturile scoase la licitaţie de autorităţile contractante, iar în etapa a doua, de licitaţie electronică, şi-au împărţit loturile pentru care au licitat. Concret, în cadrul fiecărei licitaţii, în etapa de licitaţie electronică, fiecare ofertant şi-a ales 1 sau 2 loturi pentru care a acţionat, ceilalţi ofertanţi nelicitând pentru acestea. În acest fel, au licitat doar pentru loturile pe care ştiau că le vor câştiga, eliminând concurenţa.

„O licitaţie este eficientă din punct de vedere al preţurilor şi calităţii bunurilor ofertate numai în condiţii de concurenţă reală. În această situaţie, ofertanţii au acţionat în mod concertat: contractele au fost adjudecate prin rotaţie, fiecare dintre cele cinci companii, câştigând cel putin un contract în cadrul fiecărei licitaţii" a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Companiile sancţionate sunt: Albalact SA, amendată cu 4,95 milioane lei; Simultan SRL cu 2,21 milioane lei, Dorna SA cu 1,02 milioane lei, Lacta SA cu 261 mii lei, Deltalact SA cu 139 mii lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE