Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Primarul ilegal al Sectorului 4 continua sarabanda ilegalitatilor. Daniel Băluta a atacat-o pe Catrinel Dumitrescu

Postat la: 26.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul interimar al sectorului 4, continua sa-si faca de cap cu toate ca s-a demonstrat ca ocupa postul ilegal, iar zilele lui la carma primariei sunt numarate. In plus, conform informatiilor Ziuanews, interimarului ilegal i s-ar fi retras si dreptul de semnatura, asteptandu-se doar decizia prefectului Capitalei pentru a fi debarcat.

Cu toate astea, (ne)numitul Daniel Baluta nu numai ca isi continua actiunile de razbunare fata de directorii numiti de fostul primar Cristian Popescu-Piedone, inventand tot soiul de tertipuri penibile (unei directoare i s-a imputat ca a dat "like" pe facebook la o pagina in care ilegalul primar interimar era criticat, drept pentru care i-a facut o actiune, tot ilegala, de chemare in fata Comisiei de disciplina, fapt ce-l va costa oricum pe Baluta cu un proces in instanta pentru daune morale si materiale), dar isi numeste oamenii in pozitii importante, fara niciun criteriu de competenta. Iar asta mizand pe faptul ca s-a inconjurat de interlopi din Clanul Sportivilor, doi dintre acestia avand chiar birou in Primarie, fapt de neimaginat, iar unul dintre "sportivi" este - tineti-va bine! - consilier local.

La vreo luna dupa ce s-a autodemis si s-a autonumit ca primar interimar (a fost atat de "smecher" incat si-a vacantat postul de consilier local dupa demisia lui Piedone, pe cand ocupa postul de viceprimar, chipurile ca sa poata deveni primar interimar, numai ca legea spune ca viceprimarul care il inlocuieste interimar pe primarul demisionar trebuie sa fie consilier local - de aici si ilegalitatea ocuparii postului de catre Băluta), acesta incepe sa-si puna oamenii mai peste tot. Inclusiv la Centrul Cultural "Nicolae Bălcescu" al Sectorului 4, unitate condusa de actrita Catrinel Dumitrescu. Ii creeaza un post special lui Aurelian Marin, cu studii navale, fara nicio competenta in domeniul cultural. Nu numai ca-i face post de director de achizitii, dar ii si obliga pe cei de la CCNB sa-i dea 4000 de lei leafa, pe cand ceilalti angajati ai centrului cultural au salarii medii de 1500 de lei.

Nou numitul, cere masina si sofer (de altfel singura a Centrului) si amenita pe toata lumea, inclusiv pe Catrinel Dumitrescu cu amenzi, cu controale si audituri. Barcagiul Aurelian Marin face tot ce-i trece prin cap, contramandeaza contractele in derulare ale centrului si decide ca va face el un concert special de muzica populara cu un buget de 40-50.000 de euro (ceea ce inseamna aproape intreg bugetul Centrului, care era impartit in zeci de activitati culturale pana atunci, impreuna cu alti sponsori, pentru elevi din scoli si licee, sau pentru lansarea tinerilor artisti din sector pe pietele culturale). Cu cine credeti ca voia Aurelian Marin sa faca afacerea? Cu firma 360 Revolution, apartinand lui Sebastian Ghita. Un concert care nu ar fi costat mai mult de 5.000 de euro, maximum 10.000 cu gajurile artistilor populari. E asdar de presupus ca restul de bani intrau pe filiera Ghita-Marin, basca ce i se cuvenea lui Baluta.

Ca sa o sperie decisiv pe Catrinel Dumitrescu si ca aceasta sa-i aprobe demersul, directorul lui Băluta, aduce o asa-zisa echipa de audit, tot ilegala, formata din doi fosti militari, care s-au recomandat Dl. Badea si Dl. Anton, dar facand parte, chipurile, din corpul de control al primarului Sector 4. Adica trimisi chiar de Băluta (o noua ilegalitate). Acestia fușerăiesc un "audit" si decid ca sunt prea multe spectacole culturale, prea multa muzica moderna si prea mult teatru si prea putina muzica populara. "De ce atatea spectacole artistice si piese de teatru la Centrul Cultural cand putea face o expozitie de haine de armata, de exemplu", spune textual Dl. Badea, aprobat imediat de Dl. Anton: "Publicului din sectorul 4 trebuie sa ii dai muzica populara nu rock!" In plus, incep sa controleze condica de prezenta, le ameninta pe angajate ca au furat, ca sunt incompetente, inclusiv pe directoarea Catrinel Dumitrescu.

Marea actrita Catrinel Dumitrescu n-a mai suportat teroarea si s-a dus la primarul Băluta aratandu-i tot ce face omul lui la CCNB, inclusiv planul acestuia de deturnare a bugetului pe anul 2016 pentru un singur spectacol de muzica populara, un tun organizat impreuna cu firma lui Sebastian Ghita. Dumitrescu spune ca va devoala tot ce se intampla la CCNB. Drept urmare, Băluta isi ia omul de acolo, pe Aurelian Marin si il muta pe postul vacant de director adjunct de la Administrarea Pietelor din Sectorul 4. Un post cu mult mai banos si mai șpăgos. Din informatiile Ziuanews, omul lui Băluta oricum trebuia sa ajunga acolo, dar nu se putea direct, asa ca a trebuit sa treaca putin ca "director" si la CCNB (ca sa aiba continuitate in primarie, zice-se), dar nu era rau sa fi dat si un tun de 50.000 de euro, din pacate pentru tandemul Băluta-Marin, dejucat de Catrinel Dumitrescu.

DREPT LA REPLICA:

"Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a exprimat un punct de vedere oficial, prin care, faţă de ilegalitatea funcţiei de primar interimar a domnului Daniel Băluţă, se specifică următoarele:
„ ...potrivit Legii nr. 215/2001, privind administraţia publică locală, republicată cu modificările şi completările ulterioare, viceprimarul sectorului preia de drept atribuţiile primarului, în situaţia în care acesta este suspendat din funcţie sau când aceasta a devenit vacantă. Ca atare, nu există temei legal pentru vacantarea funcţiei de consilier local a domnului Daniel Băluţă, Viceprimarul Sectorului 4, întrucât nu este incidență în niciuna dintre situaţiile de excepţie prevăzute de art. 9 din Legea nr. 393/2004, privind Statutul aleşilor locali, care stabileşte că mandatul unui consilier local încetează de drept înainte de termen dacă:
(1) Calitatea de consilier local sau de consilier județean încetează la data declarării ca legal constituit a noului consiliu ales.
(2) Calitatea de consilier local sau de consilier județean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:
a) demisie;
b) incompatibilitate;
c) schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială, inclusiv ca urmare a reorganizării acesteia;
d) lipsa nemotivată de la mai mult de 3 ședințe ordinare consecutive ale consiliului;
e) imposibilitatea exercitării mandatului pe o perioadă mai mare de 6 luni consecutive, cu excepția cazurilor prevăzute de lege;
f) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate;
g) punerea sub interdicție judecătorească;
h) pierderea drepturilor electorale;
i) deces.
(3) Incetarea de drept a mandatului de consilier se constată de către consiliul local, respectiv de consiliul județean, prin hotărâre, la propunerea primarului ori, după caz, a președintelui consiliului județean sau a oricărui consilier.
(4) În cazurile prevăzute la alin. (2) lit. c) -e) hotărârea consiliului poate fi atacată de consilier, la instanța de contencios administrativ, în termen de 10 zile de la comunicare. Instanța se va pronunța în termen de cel mult 30 de zile. În acest caz procedura prealabilă nu se mai efectuează, iar hotărârea primei instanțe este definitivă și irevocabilă".

În consecinţă, preluarea de drept şi temporar de către viceprimar a atribuţiilor primarului nu constituie un caz de încetare a mandatului de consilier local. Totodată, preluarea atribuţiilor primarului nu poate fi efectuată decât de viceprimar, care nu poate exercita funcţia de viceprimar dacă nu deţine în mod automat funcţia de consilier local. Întrunite fiind toate aceste prevederi legale în cazul preluării atribuţiilor primarului Sectorului 4 de către Viceprimarul Sectorului 4, domnul Daniel Băluţă, considerăm nefondată afirmaţia din articolul publicat de dumneavoastră, conform căreia „Primarul ilegal al Sectorului 4 continuă sarabanda ilegalităţilor".

În ceea ce priveşte situaţia „unei directoare" în cazul căreia ar fi fost sesizată Comisia de disciplină a funcţionarilor publici, precizăm că motivul acestui demers l-a constituit încălcarea de către respectiva, a Codului de conduită a funcţionarilor publici, prin încurajarea şi susţinerea unor atitudini jignitoare la adresa Instituţiei Primarului Sectorului 4, propagate în spaţiul public, respectiv, pe reţeaua de socializare Facebook. Ori, din nou, o documentare temeinică a „semnatarilor" articolului ar fi evidenţiat faptul că prin decizia nr.4546/27.11.2014 a Curţii Supreme de Justiţie, reţeaua de socializare Facebook a fost declarată „spaţiu public", ceea ce justifică pe deplin decizia convocării Comisiei de disciplină în cazul sus menţionat.

Referitor la situaţiile prezentate ca fiind petrecute în cadrul Centrului Cultural Pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu", considerăm că materialul pe care l-aţi publicat valorifică din nou informaţii eronate, furnizate de aşa-zise „surse" din cadrul acestei instituţii de inters cultural de pe raza Sectorului 4. Acestea sunt „deranjate" de faptul că activitatea le este monitorizată şi verificată de Corpul de Control al Primarului Sectorului 4, un lucru absolut legal şi firesc în momentul preluării unei funcţii de o asemnenea responsabilitate în plan administrativ. Şi tot discutând despre activitate, o altă informaţie total nefondată este cea în baza căreia Centrul ar fi urmat să încheie un contract cu S.C. 360 Revolution S.R.L. în vederea organizării unui concert, specificăm că o astfel de colaborare nu a fost niciodată nici măcar iniţiată, deci, nici materializată, în evidenţele instituţiei nefiind înregistrată nici măcar o cerere în acest sens.

Încheiem prin a vă transmite punctul de vedere al marii actriţe Catrinel Dumitrescu, profund lezată la rândul dumneaei prin propagarea de către publicaţia dumneavoastră a unor informaţii care sunt atât de departe de adevăr, în măsura în care afirmaţiile şi faptele relatate ca fiind întâmplate nu îi aparţin. Pentru o cât mai corectă şi promptă informare a cititorilor dumneavoastră, cât şi pentru restabilirea în drepturi a adevărului, vă transmitem punctul de vedere al doamnei Dumitrescu: „Iau tot ceea ce este scrie în articol ca pe un banc prost. Într-adevăr, m-a atacat Primarul Daniel Băluţa! Cu energia lui, cu încrederea lui, m-a atacat scoţându-mă din zona mea de confort şi punându-mă la muncă! Mă onorează încrederea pe care Daniel Băluţă mi-a acordat-o, mi-a plăcut faptul că mi s-a prezentat drept <partener> şi m-a cointeresat în acest proiect prin dorinţa dumnealui de a face bine celor din Sectorul 4. Mie îmi seamănă mult atitudinea cu cea a lui Vlad Ţepeş: vrea să fie curat, vrea să fie cinstit, vrea să facă lucruri bune pentru oameni! Legat de domnul Marin, acesta a venit alături de mine pentru că eu i-am cerut ajutorul domnului Primar Băluţă. E firesc ca la început de an, dar şi ulterior preluării prerogativelor de primar de către domnul Daniel Băluţă, să fie realizat un audit, o verificare, cum doriţi să o denumiţi. Trebuie să ştim ce gestionăm şi să o facem în spiritul Legii". (Catrinel Dumitrescu, Directorul Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu").

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE