Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Procurorii au clasat de pe scaun plângerea penală împotriva lui Kovesi, Coldea și Kazanciuc

Postat la: 06.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prin Ordonanța nr. 5/P/7.10.2015, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a clasat plângerea penală depusă în luna februarie a anului trecut de ofițerul SRI în rezervă, actualmente jurnalist, Adrian Radu, fără a efectua niciun fel de investigație. Faptele reclamate au fost apreciate din pix ca „nefiind infracțiuni ori că, pur și simplu, nici nu s-ar fi comis, fiind doar supoziții care rămân în derizoriu".

Consternat de această atitudine, dar mai ales de faptul că procurorii nu au efectuat vreo cercetare a faptelor reclamate, denunțătorul s-a adresat PÎCCJ cu o plângere privind desființarea soluției de clasare, ce poate fi lecturată integral la sfârșitul articolului.

Spălați ca la Nufărul

Denunțul lui Radu s-a îndreptat împotriva următoarelor persoane: Laura Codruța Kovesi - procuror șef al DNA, Mihail Florian Coldea - pe atunci director interimar al SRI, Robert Marius Cazanciuc - ministru în exercițiul al Justiției și col. Marin Constantin - șeful SRI Dâmbovița.

Generalul Coldea a fost denunțat pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, favorizarea infractorului, încălcarea Legii nr. 51/1991 privind securitatea națională a României și a Legii nr. 14/1992 privind organizarea și funcționarea SRI. Împreună cu colonelul Marin Constantin, acesta a aprobat detașarea lui Florin Teodor Andronache, ofițer activ al SRI Prahova, la Ministerul Justiției, în calitate de consilier al ministrului Robert Cazanciuc. De remarcat că Andronache este și finul de cununie al lui Cazanciuc, cu care a fost coleg de școală.

După cum se știe, militarilor le este interzis să facă politică, ori exercitarea unui astfel de mandat de consilier în slujba unui politician seamănă cu un control ilegal exercitat de SRI asupra justiției.

Cu toate că col. Marin Constantin a făcut poliție politică înainte de 1989, activând în Securitate la Direcția S, care viola corespondența cetățenilor, după arestarea și condamnarea col. Corneliu Păltânea și col. Daniel Bucur - demascați de același Adrian Radu - acesta a fost menținut ani buni ca interimar la șefia SRI Prahova, de către conducerea centrală a serviciului. Iar în anul 2014, ca să i se piardă urma, a fost mutat șef la SRI Dâmbovița.

Generalul Coldea mai este acuzat că a refuzat să-l informeze pe Președintele României (pe atunci Traian Băsescu, care era și președinte al CSAT) cu privire la implicarea Alinei Bica în acte și fapte ilegale, deși avea informații exacte cu privire la acestea. În urma „omisiunii" care a generat o vulnerabilitate extremă sistemului, Băsescu a semnat decretul de învestire al Alinei Bica în funcția de șefă a DIICOT, aceasta ajungând ulterior în spatele gratiilor.

Laura Codruța Kovesi este acuzată că, în calitate de Procuror General al României, împreună cu directorul adjunct al SRI, Florian Coldea, au convocat în dese rânduri procurori DNA, pentru a-i timora și a-i determina să întocmească dosare într-un mod favorabil intereselor SRI. În ceea ce-l privește pe Robert Cazanciuc, acuzat de abuz în serviciu, acesta s-ar face vinovat de tentativa de a subordona justiția intereselor obscure ale SRI.

Dan Coste

Citiți AICI Plângerea ofițerului SRI în rezervă Adrian Radu, împotriva Ordonanței PÎCCJ nr. 5/P/2015.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE