Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Secretarul de stat Iulian Jugan de la Ministerul Mediului și-a angajat, fără concurs, nepoata la „Apele Române"

Postat la: 23.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat recent ca secretarul de stat din Ministerulu Mediului, Apelor si Padurilor, Iulian Jugan, a aranjat angajarea sotiei sale la pe un post bine remunerat la o entitate aflata sub tutela ministerului.

Astfel, incepand cu data de 19 februarie 2016, sotia secretarului de stat- Jugan Liliana Gigela, a fost angajata la SC Exploatare Sistem Zonal Prahova SA, conform contractului de munca nr.427/19.02.2016, pe postul de "technician prêt cost", cu o remuneratie lunara de 3.300 de lei, plus 10% spor de vechime. Insa, in aceeasi zi,adica pe 19.02.2016, fostul director al Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR) impus de Tariceanu si Gratiela Gavrilescu, Victor Sandu, aproba referatul de angajare a inginerei, de 26 de ani, Maria- Gabriela Banu. Ulterior, fara niciun concurs, pe 22 februarie 2016, Maria - Gabriela Banu este angajata de catre directorul general Victor Sandu prin contractul de munca nr.464/2016 (vezi documentul in facsimil) ca inginer in cadrul Serviciului Cooperare Internationala din cadrul ANAR cu o remuneratie lunara bruta de 4.000 de lei.

Insa, a doua zi, pe 23 februarie 2016, prin Decizia directorului general Victor Sandu nr. 125/2015 (vezi documentul in facsimil) Maria-Gabriela Banu "preia responsabilitatile postului de Sef Serviciu la Serviciul Cooperare Internationala pana la ocupare prin concurs" din cadrul ANAR. Culmea este ca aceasta decizie este semnata de catre cei trei oamenii de incredere ai fostului director al ANAR, Vasile Pintilie, adica Relu Adam, Mariana Lupu si Catalin Caluian. Practic, in cinci zile, i s-a aprobat angajare, a fost angajata si promovata pe un postul de sef seriviu. Insa, angajarea acesteia este putin pe langa lege, daca tinem cont ca ANAR nu avea, si nu are nici acum, aprobat bugetul pe 2016, fapt pentru care nu se puteau face angajari. Dar, cine este Maria- Gabriela Banu care a ajuns in cateva zile, adica peste noapte, fara concurs,din inginer mare specialist in cooperare internationala la ANAR? Pai foarte simplu! Maria- Gabriela Banu este nepoata secretarului de la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Iulian Jugan. Adica, secretarul de stat care raspunde si de domeniul apelor din Romania si ANAR este sub tutela Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor condus acum de Cristiana Palmer Pasca.

Incompatibilitate repetată, dar fără știrea ministrului Cristiana Palmer Pașca

Practic, in cateva zile, fara stirea ministrului Cristiana Palmer Pasca, Iulian Jugan si-a angajat sotia si nepoata in structuri aflate sub palaria Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, ceea ce este incompabilitate grasa. Astfel, in articolului 72, alineatul 1, din Legea nr.161/ 2003- privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, se mentioneaza ca: "Persoana care exercită funcția de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau funcții asimilate acestora, prefect ori subprefect este obligată să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu ia sau să nu participe la luarea unei decizii în exercitarea funcției publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I". Mai mult, articolul 73 di aceeasi lege stipuleaza ca „Actele administrative emise sau actele juridice încheiate prin încălcarea obligațiilor prevăzute în art. 72 alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută". ZIUAnews a subliniat ca in urma unor aranjamentelor politice, Iulian Jugan a ajuns secretar de stat la Ministerul Apelor Padurilor si Mediului, venind de la Consiliul Judetean Neamt unde descalecase de la IGSU. In realitate, Jugan a fost ofiter MApN, fiind o perioada mare de timp seful de cabinet al fostului consilier prezidential Sergiu Medar.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE