Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Spionajul Black Cube, autorizat de Iohannis prin Hellwig: "Ni s-a spus că funcționam ca celulă a SRI. Coldea trebuia evitat"

Postat la: 21.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În documentul alaturat se spune că misiunea agenților israelieni ai Black Cube era una autorizată la cel mai înalt nivel și că urmau să primească sprijin și să funcționeze ca celulă a SRI, iar șeful operativ al SRI nu trebuia să știe de operațiune. In schimb, proiectul era autorizat de Eduard Hellwig si de Klaus Iohannis.

Documentul este prezentat de stiripesurse.ro si dupa cum se vede este autentic, este marturia unuia dintre agentii Black Cube, arestat pentru ca a dus activitati de spionaj la adresa Codrutei Kovesi, sefa DNA, dar, iata, si la Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI. Agentul spune ca proiectul a fost autorizat de la cel mai inalt nivel si ca Daniel Dragomir (ofiterul de legatura din SRI, posibil desemnat chiar de Hellwig) i-a spus ca are acordul lui Klaus Iohannis, seful statului.

Este o veritabila bomba de presa aparitia documentului, iar daca marturia agentului Black Cube este reala (poate fi si o marturie mincinoasa) atunci asistam la un razboi impotriva "binomului Coldea-Kovesi" comandat de la cel mai inalt nivel, ceea ce poate arunca in aer relatia lui Iohannis cu DNA si SRI, ar fi vorba de tradare a intereselor nationale si subminarea puterilor in stat.

Sa recapitulam cazul. Doi angajaţi ai firmei israeliene Black Cube au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pe 3 aprilie. În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti i-a arestat preventiv pentru 30 de zile. Potrivit DIICOT, Weiner Ron este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Cum cei arestați și firma de intelligence susțineau public că au acționat legal și cu autorizare de la cel mai înalt nivel - DETALII, întreaga presă a solicita lămuriri acolo. Administrația Prezidențială s-a mulțumit atunci să transmită pe surse că o astfel de autorizare nu ar fi existat - DETALII. Au existat inclusiv documente care au apărut referitoare la posibile contracte cu oameni cu probleme din România - DETALII, dar omul de afaceri a negat că acest contract ar fi fost și semnat.

Replica lui Iohannis: "SRI nu a protejat actiunea Black Cube"

Presedintele Klaus Iohannis a laudat interventia SRI pentru gasirea dovezilor si a spionilor din dosarul Black Cube. Serviciul Roman de Informatii a avut o contributie esentiala in prinderea agentilor care au spionat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Seful statului a criticat aparitia a tot felul de scenarii despre modul in care a avut loc toata actiunea, pe care le-a calificat drept facaturi.

De asemenea, a tinut sa spuna din nou ca Presedintia nu a avut nicio legatura nici cu Black Cube nici cu actiunea justitiei. Doi angajati ai firmei israeliene Black Cube, Ron Weiner si David Geclowicz, au fost retinuti de procurorii DIICOT pe 3 aprilie, find acuzati ca ar fi incercat sa stranga informatii care sa o compromita pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

Operatiunea purta numele de cod "Tornado". Pe 3 aprilie, Tribunalul Bucuresti i-a arestat preventiv pentru 30 de zile. Conform DIICOT, Ron Weiner este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor informatice, in forma continuata, operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE