Lumea ştiinţifică este bulversată: o bucată de cărbune găsită în Rusia conține ceva ce nu poate fi explicat
Postat la: 22.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cu aproximativ 300 de milioane de ani în urmă, Pământul era atât de tânăr încât, conform majorității oamenilor de știință, primele animale terestre încă nu evoluaseră în dinozauri.
În acest context, cum se explică descoperirea unei piese metalice ciudate în Rusia, care seamănă izbitor cu un schimbător de viteze, parte comună a unei mașini moderne, și care a fost găsită încrustată într-o bucată de cărbune datată la acea epocă? Potrivit Komsomolskaya Pravda, un locuitor din Vladivostok - în apropiere de granița dintre China și Coreea de Nord - pe nume Dmitri, a observat ceva ciudat la o bucată de cărbune pe care o obținuse pentru a-și încălzi locuința în timpul iernii.
O șină sau o tijă cu aspect metalic era presată în cărbune, ceea ce l-a determinat pe Dmitri să îl contacteze pe biologul Valery Brier, din regiunea balneară Primorye. Examinarea inițială a obiectului ciudat i-a determinat pe cercetători să afirme că acesta semăna „foarte mult cu o șină metalică dințată, creată în mod artificial". Semăna cu piese sunt adesea folosite la microscoape, la diverse dispozitive tehnice și electronice, chiar cu o piesă de la un schimbător de viteze", a scris Komsomolskaia Pravda. Bucata de cărbune în cauză provine din minele Chernogorodskiy din regiunea Khakasis.
Când geologii au spart bucata de cărbune în care a fost presat obiectul metalic și l-au tratat la fața locului cu agenți chimici speciali, s-a dovedit că obiectul metalic era neobișnuit de ușor și moale. S-a constatat că era compus din 98% aluminiu și 2% magneziu", ceea ce a dus la concluzia că obiectul metalic a fost creat artificial, relatează presa rusă. O altă proprietate importantă a obiectului care i-a intrigat pe cercetători a fost „forma sa distinctivă, care amintește de o roată dințată modernă".
Este greu de imaginat că un obiect ar putea lua forma regulată a unei roți dințate cu șase dinți identici în mod natural. Dar cine a creat această piesă aparent metalică în urmă cu 300 de milioane de ani, când nu existau oameni care să umble pe Pământ? Chiar și Komsomolskaia Pravda a lăsat să se înțeleagă că această bucată de metal are o origine extraterestră.
Un om de știință, geologul Sharon Hill, spune că toată această poveste este „ridicolă". Scriind în Doubtful News.com, Hill insistă că „există atât de multe semnale de alarmă încât ar trebui să o respingi în totalitate". Printre semnalele de alarmă despre care Hill se întreabă se numără: „De ce nu este publicată într-o revistă? Trebuie să acceptăm cuvântul omului, unde a găsit-o și cum a descoperit-o? De ce să speculăm asupra originii extraterestre a aluminiului?".
Hill adaugă că „nu face parte dintr-un angrenaj. Este o formațiune naturală de cristale, aș spune eu. ... Dar, așa cum urmează șablonul tipic pentru aceste povești, interpretarea extrem de speculativă și dramatică este exagerată în detrimentul oricărei considerații privind o explicație reală. Este trist, pentru că ar putea fi grozav."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
HBO a aflat cine este misteriosul Satoshi Nakamoto, creatorul bitcoin. Comunitatea cripto nu dă doi bani pe documentar
Un nou documentar HBO îl identifică pe dezvoltatorul canadian Peter Todd drept Satoshi Nakamoto, enigmaticul creator al criptomonedei bitcoin.
-
Zeci de mii de americani fug din calea uriaşului uragan Milton. Imagini spectaculoase văzute din spațiu VIDEO
Pentru locuitorii din Florida, miercuri, 9 octombrie, este ultima zi pentru a pleca sau pentru a se adăposti înainte ca uraganul Milton să atingă uscatul. Milton, ajuns de intensitate maximă, 5 pe scara Saffir-Simpson, are potenţialul de a fi unul dintre cele mai distructive care au lovit vreodată coasta Golfului.
-
AUR se prăbușeste în urma acuzatiilor: „Simion e susținut de servicii. Târziu are dreptate dar e prea... târziu!"
George Simion este acuzat de conducere dictatorială prin scrisoarea lui Claudiu Târziu, pe care am publicat-o ieri. De asemenea, mulți foști membri care au plecat din AUR au avut aceleași reproșuri. Printre ei, Rodica Boancă, senatoare.
-
Mega-anchetă DIICOT în energie: Greenpeace și alte organizații de mediu sunt suspectate că fac jocurile Rusiei
DIICOT desfășoară, în această perioadă, o mega-anchetăo anchetă în energie, care vizează realizarea mai multor proiecte pe teritoriul țării.
-
Silvestru Șoșoacă: "Amantul Dianei Șoșoacă are un loc pe liste. O să facă ani grei de pușcărie. Nu mi-e milă de ea"
Silvestru Șoșoacă a povestit că fosta senatoare este la doar un pas distanță să ajungă în închisoare! Dublul refuz din partea CCR este nimic pe lângă ce urmează: "Vine finalul din toate punctele de vedere."
-
Contraspionajului britanic: Serviciile secrete rusești pregătesc momente de adevărată anarhie în Europa
Serviciile secrete ruse sunt angajate în crearea unui "haos permanent pe străzile britanice și europene". Această opinie a fost exprimată de șeful contraspionajului britanic MI5, Ken McCallum.
-
O criză de proporții a bubuit în Europa: efectele se resimt la cel mai înalt nivel
Germania, cândva gigantul industrial al Europei, se confruntă acum cu o criză care ar putea remodela peisajul economic al continentului. Luni, Mario Draghi, fostul șef al Băncii Centrale Europene, a avertizat că Uniunea Europeană se confruntă cu amenințarea cu „moarte lentă".
-
BBC: Marea Britanie încearcă să mute în România, într-un centru ONU, migranții reținuți pe o insulă secretă
Marea Britanie vrea să mute temporar într-un centru al ONU din România, zeci de migranți blocați, ținuți de ani de zile într-o tabără pe o insulă militară secretă a Regatului Unit și a SUA din Oceanul Indian, transmite BBC. După șase luni, aceștia ar putea fi mutați în Regatul Unit. BBC nu menționează locația centrului ONU din România.
-
Marcel Ciolacu vrea să închidă subiectul Vicol: "Nu şi-a exprimat până acum dorinţa să candideze şi niciun preşedinte de organizaţie n-a venit să o propună"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri, că nu a avut nicio discuţie cu Laura Vicol, care a demisionat din funcţia de preşedinte al comisiei juridice din Camera Deputaţilor, şi a menţionat că aceasta nu şi-a manifestat dorinţa de a mai candida.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cel mai inteligent om de pe Planeta: "Nu e nimic acolo. E pustiu!"
- 2.Lumea ştiinţifică este bulversată: o bucată de cărbune găsită în Rusia conține ceva ce nu poate fi explicat
- 3.Spaniolii au învățat "metoda românească" de a face plinul la mașină: Este cel mai eficient
- 4.Val de demisii la Kanal D. Prezentatoarea meteo a explicat motivul: "M-a făcut să pun pe hold"
- 5.Pisica Transilvană: Prima rasă de pisici românească a fost recunoscută la nivel mondial
- 6.Mister elucidat: Cum e posibil sa apară o sacoșă cu sigla Carrefour într-un film comunist din 1982
- 7.Adrian Năstase a avut cel mai mare deranj din cariera sa: "Când s-a spus că sunt homosexual"
- 8.A luat foc internetul: Copilul are și din genele celor cu care s-a culcat mama înainte - explicația Lidiei Fecioru
- 9.FOTO Premieră în România: O profesoară universitară a obținut schimbarea de sex în instanță; din Florina a devenit Flo
- 10.Tudor Chirilă, scandal în plină stradă: I-a fost smuls telefonul din mână
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu