Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












BRAVO Inspecției Judiciare a CSM! Mariana Rarinca este vinovată, fiindcă a stat pe degeaba 191 de zile la pușcărie

Postat la: 05.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sincere felicitări pentru Consiliul Superior al Magistraturii, garantul înfăptuirii Justiției în România! Pentru că Inspecția Judiciară din subordine - celula de albit magistrați a CSM - tocmai a clasat cazul Rarinca, nicio robă fiind găsită vinovată pentru calvarul pe care l-a îndurat aceasta. Și-atunci, de ce i-au mai dat drumul și n-a fost trimisă direct în fața plutonului de execuție?

În ciuda faptului că onorata Curte de Apel București a avut îndrăzneala să decidă că Marianei Rarinca i s-au încălcat drepturile fundamentale de om, în disputa ei cu Livia Stanciu, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, aflată pe aceeași parte a baricadei cu șefa DNA, Laura Kovesi, Inspecția Judiciară a CSM a clasat cazul, procurorii și judecătorii care au vrut s-o înfunde nevinovată fiind albiți mai ceva ca la „Nufărul".

Drepturile justițiabilor, pângărite ca-n codru

Exact așa cum semnalam în articolul intitulat „Inspecția Judiciară, celula de albit magistrați a CSM" publicat de ZiuaNews la data de 9 iunie 2015 (like = 1.400 accesări individuale), instituția condusă de inspectorul șef Rica Vasiliu Cravelos și-a îndeplinit și de această dată menirea de a-i scoate basma curată pe unii magistrați, pentru că au vrut să înfunde un justițiabil nevinovat, doar pentru că a deranjat-o pe madam Stanciu de la ÎCCJ.

Și nici nu este de mirare atare poziție, câtă vreme Cravelos încasează pentru acest job controversat circa 5.000 de euro pe lună (la nivelul anului 2014), având chiar și pretenția la mai mult, după cum publicația noastră a dezvăluit la data menționată anterior. Certitudine indubitabilă că principiul „Corb la corb nu-i scoate ochii" funcționează ireproșabil în Justiția română, iar drepturile justițiabililor sunt pângărite ca-n codru de către unii șefi din magistratură, în mod direct proporțional cu lefurile pe care le încasează din bani publici.

Judecătorii sunt prea deasupra legii

Altfel spus, Inspecția Judiciară calcă în picioare însăși independența judecătorilor - de care CSM face, de câte ori îi convine, atâta caz -, infirmând decizia Curții de Apel București, care a stabilit că Mariana Rarinca n-a avut parte de un proces corect în disputa ei cu Livia Stanciu (susținută de Kovesi) și, pe deasupra, mai este și nevinovată. Asta înseamnă că nici de-acum încolo, ca și până acum, nimeni nu va răspunde pentru că un justițiabil a fost batjocorit de către puterea judecătorească din această țară bătută de soartă, creându-se astfel precedentul unor premise viitoare, de aceeași factură deplorabilă.

Desigur, ar fi halucinant și hazardant ca opiniei publice să i se dea apă la moară prin pedepsirea unor magistrați de top găsiți vinovați, cel puțin pentru măsluirea adevărului, dacă nu de manipularea justiției, deoarece întregul sistem corupt la nivel înalt din justiție ar fi atunci zdruncinat din temelii. Dar măcar să fie înlăturate și blamate acele persoane care, dacă împart legea, se cred deasupra ei - asta s-ar putea realiza. Să mai amintim că anul trecut doar trei procurori au fost dezbrăcați de robe și niciun judecător pentru faptele reprobabile comise? N-ar avea niciun sens.

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE