Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Demografia chineză și ovulele chinezoaicelor, controlate de clinicile americane

Postat la: 11.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Legea care interzicea familiilor să aibă mai mult de un copil a fost suspendată, ceea ce nu înseamnă că a dus la o creștere imediată a numărului de nașteri. Baby boom-ul chinez, prognosticat de planificatorii familiali, nu s-a produs.

După mai bine de treizeci de ani de aplicare în China comunistă a politicii demografice „un copil pe familie", în perioada conducerii țării de Mao Tze Dung, mai multe efecte secundare nedorite ale acesteia și-au făcut apariția: infanticidul, copiii nedeclarați, schimbarea proporției numerice femei/ bărbați în generația contemporană, îmbătrânirea rapidă a populației, cu perspective dezastruoase pentru sistemul de pensii și asigurări sociale, schimbarea atitudinii tinerelor familii față de ideea de a avea copii, schimbarea concepției legate de vârsta optimă pentru procreare.

Mai nou, a apărut o altă problemă socială, de asemenea neanticipată și care nu are, încă, nicio soluție în interiorul țării asiatice: un număr tot mai mare de femei, foarte activ implicate în viața profesională, cu ambiții legate de venitul viitor și de ascensiunea în ierarhia meseriei, nu vor să întrerupă eforturile pe care le fac la vârsta cea mai bună pentru procreare. Ele nu vor nici să se căsătorească și își doresc să aibă copii singure sau nu, la o vârstă cat mai avansată, când situația materială dorită se va concretiza.

Cu progresele însămânțării in vitro, pentru aceste femei soluția este să-și conserve ovulele recoltate la vârstă tânără și să le lase în așteptare până când vine momentul potrivit pentru maternitate. Legislatorii chinezi au intervenit, însă, și aici, în domeniul conservării celulelor germinative. Numai femeile care au cancer de colon sau alte boli care implică mari riscuri pentru sarcină și naștere, și numai acelea măritate pot face cerere pentru a li se recolta și conserva ovulele prin înghețare.

Toate legile și regulamentele restrictive au proprietatea de a stârni imaginarea unor metode și căi pentru scurtcircuitarea lor. Așa se face că, după turismul obstetrical a apărut, și este în continuă dezvoltare, turismul conservării ovulelor. Clinicile de fertilitate din Statele Unite, mai ales cele din California raportează un număr crescând de paciente din China care fac deplasarea numai în acest scop. Ele acoperă din buzunar cheltuiala de până la 20 de mii de dolari, pentru a-și vedea ovulele conservate în siguranță.

Și-au făcut apariția și intermediarii, care asigură, contra comision, călătoria și rezervarea programării la serviciile medicale specializate. Într-un viitor nedefinit, aceste femei vor ajunge, teoretic, să se mărite și, folosind celulele germinative ale soților lor, să aibă copilul sau copiii doriți. Dar ele nu reprezintă majoritatea. Șansele cele mai mari sunt ca femeile care recurg azi la recoltarea și conservarea ovulelor în SUA să rămână nemăritate și să recurgă la serviciile firmelor care comercializează spermă donată pentru a putea avea copii.

Vor exista mai multe mame de vârstă înaintată nemăritate și mai mulți copii fără tați, într-o societate chineză care va arăta diferit de cea de astăzi. Cauzele sunt multe și includ intervențiile guvernului în controlul vieții și al nașterilor din cea mai numeroasă națiune din lume. Cert este că, printr-o foarte ciudată înlănțuire de cauze și efecte, politica demografică a Chinei creează afaceri noi pentru clinicile de fertilitate americane.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE