Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Director din Ministerul Transporturilor, sponsorizat de fundaţia senatorului PSD-Liviu Pop cu bani de la ROMATSA

Postat la: 01.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews semnala anul trecut ca Anişoara Cornilă, director general al Direcţiei Generale şi Resurse Juridice din Ministerul Transporturilor, a găsit o modalitate inedită de a beneficia de o sponsorizare din parte unei companii aflate sub tutela acestui minister.

În iulie 2014, Fundaţia Liviu Pop Marian, controlată de către senatorul PSD de Maramureş- Liviu Pop, solicită Regiei Autonome- Administraţia Română a Serviilor de Trafic Aerian- ROMTSA SA o sponsorizare de 8.000 de euro pentru doamna Anişoara Cornilă. Insa, in declaratia de avere pe 2015, Anişoara Cornilă, mentioneaza ca a fost sponsorizata de catre fundatia ministrului pentru relatia cu Parlamentul, Liviu Pop, dar face precizarea ca era si Consiliul de Administratie de la ROMATSA.

Practic, Cornila si-a aprobat propria sponsorizare, dar cu toate acestea conducerea Ministerului Transporturilor de la aceea vreme, adica Ioan Rus, si acum-Iulian Ghiocel Matache, n-au considerat ca este o vreo ilegalitate, mai ales ca anumiti baieti din minister au avut grija sa musamalizeze raportul comisiei de disciplina.

Potrivit declaratiei de avere, Anişoara Cornilă a incasat anul trecut de la Ministerul Transporturilor suma totala de 57.171 de lei, adica circa 13.000 de euro. Insa, a beneficiat si de remuneratii ca membru in Consiliul de Administratie la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti-8.883 de lei, Romatsa -16.746 de lei si Tarom -6 627 de lei, ceea ce inseamna in total 32.256 de lei, reprezentand circa 6.600 de euro.

Dar, ea a mai incasat bani si ca reprezentant al Ministerului Transporturilor in Adunarea Generala a Actionarilor de la CN Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati-8.486 de lei si Societatea Comerciala de Transport cu Metroul Bucuresti -Metrorex - 9.148 de lei, totalizand 17.634 de lei, adica inca 4.000 de euro. Practic, Anişoara Cornilă a incasat anul trecut 107.061 de lei, reprezentand peste 24.000 de euro, adica circa 2.000 de euro/luna, dar a si mai fost sponsorizata prin contractul nr. 16729/31.07. 2014 cu inca 8.000 de euro de catre fundatia senatorului PSD Liviu Pop, dar cu banii furnizati de catre ROMATSA.

Astfel, directorul Anişoara Cornilă a cerut sponsorizare la ROMATSA, prin fundaţia senatorului PSD de Maramureş, şi tot Anişoara Cornilă, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie al ROMATSA, îşi aprobă suma de sponsorizare, sustine pentru o problema medicala.Miroase de la o posta a inginerie regizata de senatorul PSD, dar si ceva trafic de influenta in interes personal facut de catre Anişoara Cornilă ,insa nimeni nu a facut inca decontul aranjamentului. Trebuie precizat că Anişoara Cornilă a venit la Ministerului Transportuilor la inceputul acestui an de la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica" S.A. de unde, in 2013, a încasat 133.700 de lei, adică peste 11.000 de lei pe lună, reprezentând in jur de 2.500 de euro.

Înainte de 1990, Anişoara Cornilă a fost gestionar dutty-free în Vama Giurgiu, ocupându-se cu aprovizionarea şi vânzarea mărfurilor în valută, iar din 1990 până în 2005 a coordonat un lanţ de magazine aflate în sistem duty-free tot în Vama Giurgiu. Din 2005 până in 2009 a fost director la Compania Naţională "Poşta Română" S.A, dupa care a ajuns la Translectrica.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE