Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












HERCULES: "groparul" staţiunii Băile Herculane a intrat în insolvenţă; angajaţii "pe hârtie" lucrează la firmele şefilor

Postat la: 13.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

HERCULES SA este firma care a pus pe butuci staţiunea Băile Herculane, în principal prin nepăsarea manifestată faţă de unităţile de cazare şi de tratament din patrimoniu. Artizani ai acestei operaţiuni sunt consideraţi Iosif ARMAŞ şi Dan Matei AGATHON, acesta din urmă fiind ministrul Turismului care a privatizat societatea în condiţii discutabile.

Pe 14 decembrie 2015, după un proces care a trecut şi pe la Curtea de Apel Timişoara, Tribunalul Caraş Severin a decis deschiderea procedurii de insolvenţă impotriva HERCULES SA, în Dosarul 1328/115/2015, creanţele invocate de creditorii care au solicitat aplicarea Legii 85/2014 fiind impresionante:
Alexandru BUROVIC - 2.550.000 lei
HOTEL DACIA SRL - 1.724,373,69 lei
Valeriu VERBIŢCHI - 1.350.000 lei
Alexandru GAVRILESCU - 1.213.374 lei
COMPLEX CERNA BĂILE HERCULANE SRL - 118.499,49 lei.

Practicianul în insolvenţă SCP MIRIANA MIRCOV RELICONS SPRL (Lavinia Olivia IANCU) a fost numit administrator judiciar provizoriu, iar data de 25 ianuarie 2016 a fost stabilită drept termen limită de înscriere la masa credală. Prima şedinţă a Adunării Creditorilor a fost convocată pe 22 februarie 2016, ora 12:00, la sediul administratorului judiciar (Timişoara, aleea Ionel Perlea nr.7, ap.3), scriu cei de la supervizor.ro.

SCP MIRIANA MIRCOV RELICONS SPRL a publicat săptămîna trecută un raport privind propunerea de continuare a perioadei de observaţie din care reiese că HERCULES SA "desfăşoară activitate de exploatare şi valorificare a apelor termominerale conform licenţelor de exploatare", numai că "deşi singura activitate din care se obţin venituri este distribuţia de apă termală, societatea debitoare nu are contract de furnizare a energiei electrice, element vital pentru continuarea activităţii".

Deşi - în bilanţurile depuse la Finanţe - societatea figurează fără angajaţi din anul 2011, documentul menţionat susţine că "la noiembrie 2015, exista un număr de 16 angajaţi cu un fond de salarii de 32.445 lei. Conform balanţei din luna noiembrie 2015, există salarii restante în cuantum de 417.632 lei". Situaţia reală a angajaţilor este pusă la îndoială şi de creditorul Alexandru GAVRILESCU, care susţine că "aceştia lucrează de mulţi ani la alte societăţi care aparţin cadrelor de conducere ale SC HERCULES SA, respectiv la Ştrandul termal al d-lui Răiescu Filip şi pensiunea d-lui Adamescu Gavril".

O altă menţiune din raport: "evidenţa contabilă anterioară lunii martie 2015 - conform afirmaţiilor d-lui Gârjoabă Marius şi a fostei angajate pe funcţia de şef contabil, Pătruţ Icoana - se află pe un calculator depăşit din punct de vedere tehnic în sensul că atât programul de operare cât şi programul de contabilitate sunt variante vechi, deosebit de dificil de preluat în format electronic şi accesat".

Administratorul judiciar mai susţine că "din registrul imobilizărilor corporale la 30.11.2015, lipsesc o serie întreagă din bunuri", iar creditorul Gavrilescu "arată că intenţionează să depună în atenţia administratorului judiciar documente relevante cu privire la transferurile patrimoniale anulabile efectuate de SC HERCULES SA în perioada 2009-2015, transferuri efectuate cu încălcarea interdicţiei impuse de judecătorul sindic în dosarul de insolvenţă al SC ARGIROM INTERNATIONAL SA".

Acestea sunt doar câteva date despre HERCULES SA, societate la care pachetul majoritar de acţiuni (61,19%) este deţinut de ARGIROM INTERNATIONAL SA Bucureşti, companie aflată în insolvenţă din 2008 (Dosar 43077/3/2007, Tribunalul Bucureşti) şi la care masa credală depăşeşte 128 milioane lei, conform supervizor.ro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE