Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Exclusiv: Irina Radu începe pesedizarea TVR!

Postat la: 13.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prima decizie semnificativă operată de noua şefă a TVR - Irina Radu, numită de PSD şi UNPR după demiterea istoricului şi scriitorului Stelian Tănase, mazilit fiindcă s-a opus presiunilor lui Victor Ponta şi cenzurii lui Gabriel Oprea - este căpuşarea cunoscutului talk show politic "Vorbeşte Liber" cu jurnalişti indicaţi chiar de partidul celor trei trandafiri.

Mai exact, potrivit surselor ZIUAnews, specialista Irina Radu a dat directiva ca emisiunea în cauză - moderată până acum doar de Sorin Avram (fost colaborator al BBC adus la TVR de Stelian Tănase) - să mai fie moderată şi de alţi trei jurnalişti, în serile de marţi, miercuri şi joi ale fiecărei săptămâni. Noul format - decis în perspectiva importantului an electoral 2016 - va debuta "pe sticlă" chiar mâine.

Ţintele: Sorin Avram şi Raluca Brumaru

Doar ediţiile de luni vor mai fi găzduite de Sorin Avram, a cărui marginalizare reprezintă o ţintă directă a Irinei Radu. Totodată, o altă miză va fi îndepărtarea Ralucăi Stroe Brumaru (coordonatoarea departamentului de ştiri) şi aducerea unui personaj solicitat de putere. Precizăm că încă de anul trecut - chiar în timpul campaniei pentru prezidenţiale! -, premierul Victor Ponta a exercitat numeroase presiuni asupra lui Stelian Tănase în vederea schimbării lui Avram cu un om de casă al PSD.

Calotă, Teodorescu şi Irina Radu

La aceste încercări şi atacuri s-au raliat (prin acţiuni directe) atât purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, cât şi consultantul Bogdan Teodorescu. Solicitări identice a ridicat chiar şi actuala şefă a TVR, Irina Radu (pe atunci ocupa funcţia de director de programe al postului public), care a încercat în repetate rânduri să desfiinţeze emisiunea sau să provoace schimbarea lui Sorin Avram, prin jocuri de culise şi prin inflamarea Comitetului Director.

Jurnaliştii PSD

Cele trei personaje care vor modera "Vorbeşte Liber" (pe rând, de marţi până joi) sunt Claudiu Lucaci, Mihai Rădulescu şi Adrian Bucur, cu toţii cunoscuţi pentru veşnicul lobby mediatic pro-pesedist şi pentru susţinerea de care se bucură în sferele actualei formule guvernamentale - de fapt, acesta este principalul motivul în virtutea căruia sunt plasaţi pe poziţii călduţe, la TVR, fiind de ani buni racordaţi la bugetul de stat.

Lucaci - o goarnă pesedistă

Claudiu Lucaci e fostul purtător de cuvânt al premierului Adrian Năstase. Pentru acest unic merit, a fost gratulat, în 2003, cu funcţia de consul al României la Los Angeles. În 2013, a fost numit din nou consul, doar că de data aceasta la New York, numai că a renunţat la funcţie pentru a prelua şefia ştirilor TVR. Numirea a fost contestată de alţi jurnalişti care au acuzat propulsia pesedistă a fostului consul. În toamna lui 2013, chiar pe fundalul amplelor proteste stradale, Lucaci l-a adus pe premierul Victor Ponta în buletinul de ştiri pentru a face, împreună, apologia controversatului proiect Roşia Montana.

Agent SIE?

Tot el a ignorat în mod deliberat mega-scandalul votului din diasporă, difuzând numai ştiri pontiste în ziua alegerilor prezidenţiale, fapt acuzat oficial de Stelian Tănase. Istoricul l-a demis pe Lucaci de la cârma ştirilor după ce acesta şi-a plagiat rând cu rând raportul de activitate, fapt demonstrat de prin procesul verbal al comisiei de evaluare. Până mai ieri detaşat la TVR Chişinău, Lucaci - despre care se zvoneşte că e acoperit al SIE - e rechemat acum de PSD şi plasat la "Vorbeşte liber".

Mişu Rădulescu - eterna soluţie a PSD

Al doilea "deontolog" dorit de Victor Ponta şi Liviu Dragnea este Mihai Rădulescu - un prezentator TVR bun prieten cu prompterul care a fost susţinut permanent de PSD - cu predilecţie în ultimii doi ani, pentru a-i lua locul lui Sorin Avram. Înainte de "Vorbeşte Liber", "coincidenţa" face că Ponta l-a dorit pe Rădulescu la butoanele talk show-ului "În linia întâi", premierul fiind nemulţumit că Stelian Tănase l-a preferat pe M. Ioniţă, din raţiuni de notorietate. Facem menţiunea că Rădulescu a fost protagonistul unei întâmplări amuzante care spune multe despre caracterul său.

Cronica unui act de pupinfundism

Deşi se lăuda că va sărbători cu şampanie victoria lui Victor Ponta la prezidenţiale - împreună cu Irina Radu, Corneliu Calotă şi Cristian Zgabercea - fiindcă izbânda pesedistă ar fi provocat mazilirea lui Tănase, Mişu Rădulescu nu s-a sfiit să se gudure pe lângă scriitor chiar a doua zi după ce premierul a pierdut alegerile. Concret, întâlnindu-l pe Tănase prin curtea TVR, Rădulescu şi-a desprins degetele în formă de "V", a comis un luminos rânjet-şpagat şi a început să ţopăie, mimând veselia şi strigând din toţi bojocii, ca un adevărat iohannist: "Victorie, domnule Tănase! Am câştigat! Am câştigat!"

Adrian Bucur - între sex şi PSD

Cel de-al treilea jurnalist agreat de PSD - Adrian Bucur - are toate însuşirile unui copil de casă. Pentru neiniţiaţi, facem precizarea că tânărul Bucur a fost până de curând membru în Consiliu de Administraţie al TVR, fiind paraşutat acolo de Daniel Constantin, ministrul Agriculturii. Bucur a făcut întotdeauna jocurile puterii şi, deşi nu s-a evidenţiat absolut deloc din punct de vedere profesional, s-a remarcat doar printr-un scandal sexual sordid. Mai precis, în urmă cu doar câteva luni, Claudiu Lucaci l-a acuzat pe Adrian Bucur că îl hărţuieşte sexual!

Nora lui Adrian Vasilescu

Reamintim că noua şefă a TVR, Irina Radu - care, în ultimii doi ani, a luat parte la mai multe evenimente ale PSD, fiind un vârf de lance al angrenajului politic ce a dus la mazilirea lui Tănase - este "abonată pe viaţă" la funcţii de conducere în TVR, ea lucrând doar pentru o scurtă perioadă la Kanal D (unde a făcut obiectul unui scandal monstruos, atât din pricini financiare, cât şi datorită prăbuşirii audienţelor), dar şi în conducerea unei firme din trustul Intact, unde a fost propulsată de turnătorul securist Dan Voiculescu.

De fiecare dată când a fost gonită din domeniul privat, unde i s-au imputat derapajele profesionale, Radu s-a întors pe poziţii de conducere la TVR. Ea este prima noră a lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu. Precizăm că Vasilescu îşi făcuse obiceiul să îi viziteze pe toţi foştii directori ai TVR pentru ai ruga să nu-i concedieze fosta noră.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE