Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministerul Apărării Naţionale vrea să muşamalizeze tragedia militarului decedat în accidentul de la Teiuş

Postat la: 03.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conducerea Ministerului Apararii Nationale (MapN), in frunte cu ministrul Mircea Dusa, incearca sa musamalizeze tragedia care s-a produs saptamana trecuta cu ocazia Zilei Imnului National, in urma careia subofiterul Mihai Laurențiu Rodian a decedat ca urmare a accidentului de la iesirea din localitatea Teius.

Practic, stabii MApN vor sa dea vina pentru accident pe militarul decedat si, astfel, sa se spele pe maini de orice obligatie financiara rezultata prin l;ege pentru un militar decedat in misiune.

Tragedia de la Teius

Patru autocare ale Ministerului Apararii Nationale pline cu militari din Capitala au participat la ceremonia dedicata Zilei Imnului National de la Oradea. Dupa terminarea ceremoniei oficiale la care a participat si ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, cele patru autocare se intorceau catre Bucuresti Acestea se deplasau în coloană cu semnalele luminoase în funcțiune, iar la ieșirea din Teiuș, o cisternă de lapte, înmatriculată în județul Alba, ce se deplasa din sens opus a pătruns pe contrasens și a izbit în plin ultimul autocar din coloană.

În scurt timp, la fața locului au sosit echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, medicii SMURD acordând primul ajutor tuturor celor răniți în urma impactului. La locul accidentului a fost prezent inclusiv un elicopter SMURD, însa nu a fost nevoie de intervenția acestuia. Doi militari, soferul autocisternei și o pasageră a acesteia au fost transportați la spital, însă din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru unul dintre oamenii în uniformă, acesta încetând din viață în ciuda numeroaselor manevre de resuscitare.

Decesul militarului a fost constatat, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale la ora 17,54 a zilei de 29 iulie 2015. De asemenea, conducătorul autocisternei, vinovat de producerea acestui accident și pasagera au numeroase fracturi costale și ale membrelor inferioare. Alte patru persoane din autocarul militarilor au fost rănite, însă nu au necesitat continuarea investigațiilor medicale, drept pentru care nu au fost transportate la spital.

Scenariul mizerabil al MApN

Potrivit MApN, subofițerul care și-a pierdut viața în accident este plutonierul major Mihai Laurențiu Rodian în vârstă de 34 de ani și făcea parte din Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul". Acesta lucra în Ministerul Apărării Naționale de 15 ani și era instrumentist șef. În comunicatul MApN se mai precizează că militarul era căsătorit și avea un copil. Insa, ceea nu spune MApN este faptul ca plutonierul major Mihai Laurențiu Rodian a fost chemat din concediu de odihna ca sa participe la ceremonia de la Oradea, urmand ca zilele de concediu dedicate evenimentului sa fie recuperate ulterior.

Dar, surpriza! Conducerea MApN nu vrea acum sa mai recunoasca ca subofiterul Mihai Laurențiu Rodian a fost chemat din concediu de odihna ca sa participe la evenimentele dedicate Zilei Imnului National. De ce? Pentru ca MApN ar trebui sa accepte ca acesta a decedat in misiune, adica a fost accident de munca in timpul serviciului. Ca atare, ministerul condus de Mircea Dusa ar fi obligat sa suporte toate cheltuielile aferente pentru un militar decedat in misiune, inclusiv recompensele banesti stipulate in lege pentru familia subofiterului decedat.

La ora actuala, MApN incearca sa acrediteze ideea ca plutonierul major Mihai Laurențiu Rodian a venit de capul sau din concediu de odihna ca sa participe la manifestarile de la Oradea, si nicidecum ca era in misiune. Familia subofiterului Mihai Laurențiu Rodian este in stare de soc, iar rudele acestui trebuie sa mai suporte mizeria conducerii MApN care vor sa musamalizeze cazul dand vina pe militarul decedat in accidentul de la intrarea in localitatea Teius.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE