Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Iulian Matache, blocat si controlat de directoarea "mămică" Anişoara Cornilă

Postat la: 20.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De mai bine de un an de zile, exista un blocaj juridic al documentelor care trebuiesc emise sau avizate de catre Ministerul Transporturilor, si acest blocaj l-a simtit si fostul ministru Ioan Rus, iar acum se confrunta cu el actualul ministru Iulian Matache. Cea care blocheaza circuitul juridic al documentelor este Anişoara Cornilă, director general al Direcţiei Generale şi Resurse Juridice din Ministerul Transporturilor.

Inventand diverse pretexte, Anişoara Cornilă tergiverseaza emorm de mult timp avizarea documentelor ministerului, fapt care conduce automat la blocarea activitatii. De ce procedeaza asa Anişoara Cornilă? „Pentru ca ea nu stapaneste domeniul, fiind venita printr-o conjuctura politica pe filiera Chitoiu de la Transelectrica, unde blocase activitatea companiei prin refuzul de a semna documente uzuale prin inventarea de pretexe puerile.

Ca atare, ea habar nu are de legislatie, dar epateaza in atotstiutoare, amenintand pe cei care nu-i canta in struna cu relatiile pe care le are la DNA si Parchetul General. Pana in urma cu ceva timp se lauda cu Alina Bica, iar acum se lauda prin minister ca este in relatii excelente cu urmasul Alinei Bica, Claudiu Horodoniceanu", a precizat pentru ZIUAnews un director cu vechi state in Ministerul Transporturilor. In plus, Anişoara Cornilă pozeaza prin minister in mama ranitilor, promitandu-le angajatilor ca „mamica" stie ce trebuie facut si „mamica are grija de voi si va rezolva toate problemele de serviciu".

De indicatiile pretioase ale Anişoarei Cornilă s-a lovit cel mai mult secretarul general al Ministerului Transporturilor-Mircea Jorj, iar acum ministrul Iulian Matache. Practic, Iulian Matache incaseaza non stop reprosuri din partea Guvernului si a Parlamentului din cauza tergiversarilor juridice regizate de Anişoara Cornilă . De fapt, madam Cornilă se lauda in minister ca Mircea Jorj si Iulian Matache (vezi FOTO) nu misca nimic fara o intrebe sau sa o consulte pe ea.
Chiar asa a ajuns un minister ca transporturilor sa-si faca agenda dupa Anişoara Cornilă, fostul gestionar dutty-free dîn Vama Giurgiu?

Trebuie precizat ca Anişoara Cornilă a găsit o modalitate inedită de a-şi promova imaginea pe site-urile de socializare. Ţinute provocatoare în culori vii- fuste scurte, decolteuri generoase, pantofi cu toc înalt, poziţii lascive şi priviri languroase. Aşa se prezintă Anişoara Cornila în fotografiile efectuate în diferite birouri şi săli din clădirea Ministerului Transporturilor.

Sponsorizarea controlata prin fundaţia senatorului PSD-Liviu Pop

ZIUAnews a relatat că ea a descoperit o modalitate aparte de a beneficia de sponsorizare din parte unei companii aflate sub tutela acestui minister. Astfel, în iulie 2014, Fundaţia Liviu Pop Marian, controlată de către senatorul PSD de Maramureş- Liviu Pop, solicită Regiei Autonome- Administraţia Română a Serviilor de Trafic Aerian- ROMTSA SA o sponsorizare de 8.000 de euro pentru doamna Anişoara Cornilă. Ulterior acestei cereri, Consiliul de Administraţie de la ROMATSA, din care unul dintre membri este chiar directorul general din Ministerul Transporturilor, Anişoara Cornilă, a aprobat contractul de sponsorizare nr. 16729/31.07. 2014 pentru fundaţia senatorului PSD.

La câteva zile, mai exact pe 6 august 2014, ROMATSA emite ordinul de plată 3139 pentru suma de 35.400 de lei pentru sponsorizarea solicitată de Fundaţia Liviu Pop pentru directorul Anişoara Cornilă. Practic, directorul Anişoara Cornilă a cerut sponsorizare la ROMATSA, prin fundaţia senatorului de Maramureş, şi tot ea, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie, îşi aprobă suma de sponsorizare.
Birourile Ministerului Transporturilor, studiouri foto pentru Anişoara Cornilă

Mai trebuie spus că Anişoara Cornilă a venit la Ministerului Transportuilor la începutul acestui an de la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica" S.A. de unde,in 2013, a încasat 133.700 de lei, adică peste 11.000 de lei pe lună, reprezentând în jur de 2.500 de euro. Înainte de 1990, Anişoara Cornilă a fost gestionar dutty-free în Vama Giurgiu, ocupându-se cu aprovizionarea şi vânzarea mărfurilor în valută, iar din 1990 până în 2005 a coordonat un lanţ de magazine aflate în sistem duty-free tot în Vama Giurgiu. Din 2005 până în 2009 a fost director la Compania Naţională "Poştă Română" S.A, după care a ajuns la Translectrica.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE