Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, nu mişcă în faţa lui Gruia Stoica

Postat la: 02.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat recent ca noul ministru al Transporturilor, Dan Mircea Costescu, este monitorizat si marcat la sange de catre oamenii lui Gruia Stoica. El nu face nicio miscare fara ca oamenii afaceristului galatean din minister si de la calea ferata sa nu stie.

La acest sfarsit de an, miza este uriasa pentru Gruia Stoica: cele mai mari contracte de transport marfa prestate de catre CFR Marfa trebuie sa ajunga la Grup Feroviar Roman, iar CFR Marfă urmeaza sa fie păgubită cu peste 50 de milioane de euro prin transferarea pe ascuns a 1025 de vagoane către o firmă controlată de afaceristul gălăţean Gruia Stoica- Rolling Stock Company Bucureşti. Insa, saptamana trecuta, la cabinetul noul ministru al Transporturilor a avut loc un eveniment desprins parca din film cu gangsteri.

Indicaţii pe firul scurt

La mijlocul saptamanii trecute, mai precis miercurea trecuta, dupa prânz, ministrul Transporturilor, Dan Mircea Costescu, a fost sunat pe telefonul fix de la birou de catre afaceristul galatean Gruia Stoica. Discutia dintre cei doi a durat circa 6-7 minute, iar ce au discutat cei doi nu mai lasa loc de nicio interpretare. Imediat dupa incheierea convorbirii, Dan Costescu l-a chemat pe Dragos Floroiu, care deja astepta in anticamera ministrului, pe care Gruia Stoica il vrea mortis in fruntea companiei CFR Marfa. Trebuie precizat ca Dragos Floroiu este in prezent sef de departament la Autoritatea de Siguranta Feroviara Romana- condusa Mihaela Carabineanu, protejata lui Gruia Stoica, din cadrul Autoritatea Feroviara Romana (AFER).

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, Dan Costescu este de acord ca Dragos Floroiu sa ajunga in fruntea CFR Marfa, si, astfel, dorinta lui Gruia Stoica urmeaza sa devina realitate. Imediat, dupa ce Dan Costescu s-a intalnit cu Dragos Floroiu, la ministru a intrat un alt personaj controversat, Eugen Ispas- fost secretar general al Ministerului Transporturilor in mandatele ministrilor PDL- Gheorghe Dobre si Radu Berceanu.

Dan Costescu il vrea pe Eugen Ispas ca secretar general al Ministerului Transporturilor in locul omului lui Ioan Rus- Mircea Jorj, care ocupa acest post in prezent. Un pion important in aranjamentele lui Gruia Stoica cu Dan Costescu il are George Buruiana, fost director la CFR Calatori din „era" Miron Mitrea si al CFR Marfa din „epocile" Dan Sova si Ioan Rus, care se lauda ca nu misca la calea ferata fara el.

Trebuie precizat ca in martie 2015, afaceristul Gruia Stoica a fost condamnat de prima instanță la 4 ani de închisoare cu executare, dar ulterior a fost pus sub control judiciar pana la sentinta definitiva. Firma acestuia, GFR, a avut contracte și cu Complexul Energetic Hunedoara și chiar a primit ordonanțe de plată în instanță împotriva structurii energetice hunedorene.

Pentru GFR-ul lui Gruia Stoica, fosta conducere a CEH, pe mandatul de director general a lui Aurel Niculescu, a semnat file CEC care să garanteze societății că va încasa banii de la complexul hunedorean indiferent cine va conduce societatea. Eșalonarea datoriilor pe care CEH-ul le are către GFR ar fi însemnat un consens între cele două părți și aigurarea unui circuit normal al banilor, însă fosta conducere a complexului a ales o soluție discriminatorie față de alți parteneri de afaceri, care garantează însă GFR-ului faptul că își va încasa banii prioritar. Asta în condițiile în care majoritatea partenerilor de afaceri au bani de încasat de la Complexul Energetic Hunedoara.

Gruia Stoica a fost condamnat pentru cumpărare de influență în cadrul unei licitații pentru transportul cărbunelui organizată de Complexul Energetic Oltenia. În același dosar, avocatul Doru Boștină a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE