Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Noua Ordine Mondială și conspirația MERKEL - PUTIN (IV)

Postat la: 29.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O biografie extrem de interesantă are și actualul lider de la Kremlin, iar apropierea acestuia de cancelarul german nu pare deloc întâmplătoare, după cum se va vedea. Oricum, ascensiunea lui Putin este mult mai controversată și spectaculoasă decât a Angelei Merkel, acesta având un caracter total diferit decât cel al conducătorului de facto al Germaniei.

Vladimir Vladimirovici Putin

Născut la 7 octombrie 1952 la Leningrad - mai înainte și apoi Sankt Petesburg (Petrograd) -, Putin se află la al treilea mandat de președinte al Rusiei, ocupând de două ori și funcția de prim-ministru. Prima dată, sub administrația Elțân, este cel care a ordonat reluarea ostilităților cu forțele separatiste din Cecenia. Ceva mai târziu avea să rostească, în Duma de Stat a Federației Ruse, un discurs care va rămâne posterității, chiar dacă nu reflectă tocmai adevărul:
„În Rusia trăiește poporul rus, iar poporul rus nu admite niciun afront al vreunei minorități; acestea trebuie să respecte Rusia, pe ruși și legile, fără să ceară favoruri speciale sub pretextul că sunt discriminați. Cine face altfel este invitat să părăsească imediat Rusia!!! Nu Rusia are nevoie de minorități, ci ele au nevoie ca Rusia să-i primească, să le ofere adăpost, locuri de muncă și hrană. În Rusia trăiesc doar ruși!"

La 31 decembrie 1999, Vladimir Vladimirovici Putin l-a succedat pe Boris Elțân - care a demisionat -, ca președinte interimar al Federației Ruse, după ce acesta îl numise în august prim-ministru. După care a fost ales la prezidențialele din anul 2000, cu o majoritate de 52,5% din sufragii. Provenit dintr-o familie de nivel mediu ca poziție socială, se trage din tatăl Vladimir Spiridonovici Putin, militar în marina sovietică într-o unitate submarină, și Maria Ivanova Selemova, muncitoare într-o fabrică. Mai târziu, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, tatăl a lucrat pentru NKVD (securitatea armatei ruse) într-un grup de sabotaj.

De menționat că bunicul patern al lui Vladimir, Spiridon Putin, a fost bucătarul personal al lui Vladimir Ilici Lenin și apoi al lui Iosif Vissarionovici Stalin. De remarcat că președintele Federației Ruse, atunci când efectuează o vizită în străinătate, nu consumă decât produse preparate și verificate de către personalul său de la Kremlin care îl însoțește. La fel ca Nicolae Ceaușescu, care se temea să nu fie otrăvit în special de către ruși.

La vârsta de opt ani, Putin a început să studieze la Școala elementară nr. 193 de pe strada Baskov, până în clasa a V-a nefiind cooptat în organizația locală de pionieri, din cauza comportamentului său indisciplinat de teribilist. Apoi s-a dedicat sportului, mai ales artelor marțiale, dar a practicat și tenisul, schiul și pilotajul.

Absolvent al secției de drept internațional al Facultății din Leningrad, în 1975, cu o teză despre politica SUA pe continentul african, destinul i-a fost modelat de către Anatoli Sobceak, fost primar al orașului Leningrad (actual Sankt Petesburg). Ulterior absolvirii universității este recrutat de KGB în serviciul de contraspionaj, după perfecționare servind în așa-numita Direcția a V-a de poliție politică.

Bun cunoscător al limbii germane, în 1985 este repartizat la Dresda (fosta RDG), iar după căderea Zidului Berlinului este rechemat la Leningrad, acordându-i-se un post la Facultatea de relații internaționale a universității locale, în subordinea vice-rectorului Iuri Molceanov, pe atunci și primar al Leningradului. Anatoli Sobceak, care lucrase ca asistent universitar în perioada studenției lui Putin, a fost unul dintre mentorii acestuia.

Vladimir demisionează formal din KGB, la 20 august 1991, după ce fusese numit șef al Comisiei pentru relații externe a primăriei din Sankt Petesburg, însărcinat cu promovarea relațiilor internaționale și a investițiilor străine. Apoi a fost investit cu conducerea comisiei, ajungând să fie cercetat de către Consiliului legislativ al orașului pentru pierderi provocate în sumă de 93 de milioane de dolari americani, cu recomandarea de-a fi concediat. Afacerea a fost mușamalizată de la nivel înalt, Putin rămânând în funcție până în 1996.

Vladimir se bucură de-o largă popularitate pentru stabilitatea adusă țării, reducerea corupției și redarea demnității de forță politică a Rusiei în plan internațional. De asemenea, sub președinția lui Putin, țara a cunoscut o dezvoltare economică fără precedent, jucând un rol important pe piața globală de capital. La Conferința de la Helsinki din noiembrie 2006, liderul de la Kremlin și-a exprimat profunda nemulțumire că Federația Rusă n-a fost consultată cu privire la admiterea României și Bulgariei în UE. În fața acestui gen de presiuni, Georgia și Ucraina n-au mai fost admise de către americani și aliații lor în NATO, la Summit-ul din 2008 de la București.

Putin are două fiice, ambele născute la Dresa (în fosta RDG), fiind divorțat din 2013. După unele păreri, cu o avere estimată între 40 și 70 de miliarde USD, ar fi cel mai bogat om din lume, depășindu-i pe mexicanul Carlos Slim și americanul Bill Gates. Dar această afirmație nu poate și nici nu va putea fi probată prea curând. Odată cu scoaterea Federației Ruse din haos, revista americană „Time" l-a desemnat Persoana anului 2007. Dar apropierea Rusiei față de SUA nu a convenit defel nici Germaniei, nici Franței - apreciază analiștii.

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE