Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Poliția locală Ploiești turnată la DNA pentru deturnare de fonduri

Postat la: 10.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noua conducere a Poliției locale Ploiești sifonează bani publici, riscând închisoarea, la fel cum a procedat și fostul director Cristinel Toader, aflat în prezent în arest preventiv pentru diverse fapte (patru dosare). Actualul director, Carmen Daniela Gheorghe și consilierul juridic Roxana Manolache au pus la cale un sejur la mare de-o săptămână, pentru 34 de angajați aleși pe sprânceană, împreună cu familiile.

La sfârșitul lunii trecute, împotriva conducerii poliției a fost depusă o plângere penală la DNA, care acuză că niște presupuse cursuri de formare profesională au fost atribuite cu dedicație, iar acestea au avut doar rolul de distracție și relaxare a spumei Poliției locale. Până în prezent, procurorii DNA au audiat trei persoane, care au făcut parte din Comisia de licitație privind atribuirea contractului în sumă de 95.000 de lei, unei asociații bucureștene înființate foarte recent, în decembrie 2014. Printre aceștia se află și președintele comisiei de licitație, șef al Biroului comercial, Florin Teodorescu, care între timp și-a prezentat demisia.

Grabă mare pentru perfecționare

Pentru ca polițiștii comunitari să se perfecționeze la maximum, onor conducerea instituției - cu aprobarea Consiliului local al municipiului, în subordinea căruia se află - a organizat niște așa-zise „programe de formare profesională/ perfecționare, destinate dezvoltării competențelor și aptitudinilor necesare creșterii calității rezultatelor obținute în exercitarea atribuțiilor". Program care sună frumos, dar nu spune nimic, exact așa cum s-a și dorit, din motive evidente. Oferta a fost făcută la data de 30 iunie, iar a doua zi, hocus-pocus, s-au și prezentat trei ofertanți, licitația măsluită având loc tot la 1 iulie anul curent, graba fiind justificată de perioada de desfășurare a cursurilor (26 iulie - 2 octombrie), în plin sezon estival.

Oferte măsluite

În inteligența ei, organizatoarea licitației, Roxana Manolache, a indicat în cererea de ofertă și cele trei hoteluri în care dorește să fie cazați câte 11 cursanți, iar Asociația „Șanse pentru un viitor mai bun" din București s-a pliat mănușă pe solicitare, chiar a doua zi. Dovadă clară că fusese declarată câștigătoare dinainte, licitația fiind trucată într-un mod grosier.

Așadar, la licitație s-au prezentat asociația menționată anterior (persoană de contact Felicia Isabel Albu), „Asociația pentru Sprijin și Training Resurse Umane" (persoană de contact aceeași Felicia Isabel Albu) și „Harrison Consulting" SRL. Cea de-a treia oferta, în realitate, nu a fost depusă de „Harrison", nefiind semnată sau datată, înscrisurile depuse prezentând generalități ale societății, care au fost listate de pe site-ul acesteia. Iar cea de-a doua ofertă este suspectă de o măsluire similară, având-o drept persoană de contact pe aceeași Isabel Albu.

Ploieștenii plătesc și pentru rudele polițiștilor

La fel de interesant este faptul că participanților li s-a permis să ia cu ei și câte un însoțitor, tot cu cazare și masă gratuite. Adică, un sejur în toată regula, în disprețul respectului pentru banul public și al contribuabilului ploieștean. Hotelurile selectate de conducerea Poliției locale Ploiești și ofertate peste noapte de asociația „Șanse pentru un viitor mai bun" au fost „RIO" din Jupiter, „Raluca" din Venus și „Lido" din Mamaia, toate de trei stele. Ulterior, consilierului juridic Albu nu i-au plăcut condițiile de la „Raluca" din Venus, grupul de 11 persoane fiind relocat la hotelul „Delta" din Jupiter.

Care hotel le-a oferit cursanților: „ambianță romantică la restaurant, momente comice, muzică (canzonete italiene și chansonete franțuzești de pe malurile Senei), dans, magie, animatori și atmosferă intimă, teatru pentru copii cu eroi din basme și desene animate". De asemenea, pe plajă - „amenajări speciale pentru mămici, tătici și bunici", iar în Parcul Copiilor „Baby Land" - „tobogane, plase elastice, curse cu obstacole, iar ca invitați speciali în fiecare seară tematic pe Batman, Spiderman, zâna Ariel, pirați și indieni". Condiții cât se poate de optime pentru ca polițiștii ploieșteni să deprindă și să-și însușească în totalitate lecțiile de perfecționare, timp de patru ore pe zi, pe banii ploieștenilor.

Bonusuri pentru șmecherii din Poliția locală

Din plângerea penală depusă la DNA rezultă că nici acele cursuri de patru ore pe zi n-au fost efectuate, întocmindu-se doar documente fictive în acest sens. Totodată, pentru contractul primit cu atâta solicitudine, asociația „Șanse pentru un viitor mai bun" a oferit și-un bonus: Directorului general Carmen Daniela Gheorghe, însoțită de fiică și prietenul acesteia, au beneficiat moca de un sejur, în perioada 12.08 - 19.08.2015, la Hotelul „Lido" din Mamaia, cazare și masă, care se ridică la 8.295 lei. De aceeași mărinimie s-au bucurat: consilierul juridic Mihaela Zafiu, precum și șeful biroului ordine publică, lider al uneia dintre organizațiile sindicale, Dragoș Fânăreanu.

Plimbări cu mașinile de serviciu

Împotriva directoarei Gheorghe, dar și a adjunctului acesteia, Adrian Vaida, mai există o plângere penală depusă la DNA, acuzația constând în utilizarea autoturismelor instituției în interes personal. În acest sens există probe fotografiate și filmate, Dusterul folosit de șefa Poliției locale fiind remarcat adesea la locuința acesteia, ori în parcărilor unor supermarcheturi, unde duduia își făcea cumpărăturile.

Consiliul local al municipiului Ploiești a luat în discuție, în mai multe rânduri, infracțiunile comise de conducerea Poliției locale, dar până acum nu s-a întâmplat nimic, deturnările de fonduri și abuzurile continuând nestingherite. Directoarea Carmen Daniela Gheorghe nu a putut fi contactată, pentru a-și exprima punctul de vedere legat de toate acestea.

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE