Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Consiliul general al Capitalei vrea să scape de CSM Bucureşti

Postat la: 29.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In urma cu vreo doua saptamanii, Constantin Caliman a anuntat ca demisioneaza din fruntea Clubului Sportiv Municipal Bucuresti pe motiv ca „ar fi deranjat mai multe persoane, inclusiv membri din Consiliul General al Capitalei", dar si a faptului ca a avut o discutie mai aprinsa cu actualul primar general interimar de la UNPR- Dan Marin Stefanel.

Ca a demisionat sau ca a fost demis Caliman, nu este nicio problema si nici vreo pierdere pentru sportul bucurestean sau national. O problema strigatoare la cer ar deveni, daca Constantin Caliman care a ocupat acest post doi ani de zile cu detasare, ceea ce este strigator la cer, nu va da socoteala pentru jaful financiar si patrimonial pe care l-a lasat la CSM Bucuresti. In aceasta situatie, primarul interimar al Capitalei, Dan Marin Stefanel va trebuie sa nu numeasca un nou director interimar la club, pana la ocuparea postului prin concurs.

Teoretic, decizia este a lui Dan Marin Stefanel, dar cum el este membru UNPR va numi pe cine ii va impune seful sau de partid , adica Gabriel Oprea. Pana acum s-au vehiculat mai multe nume pentru ocuparea acestui post, printre care Virgil Stănescu, preşedintele echipei de baschet Steaua CSM Eximbank, Andrei Luca, pus in urma cu vreo luna de zile de Constantin Caliman ca manager al echipei de handbal feminin, Bogdan Vasiliu, manager si delegat al echipei de handbal masculin si Petre Branisteanu, fost director al clubului pana la venirea lui Caliman.

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, foarte multi consilieri generali atat de la PSD, cat si de la PNL si ALDE, nu sunt de acord cu niciuna dintre aceste variante pentru simplu fapt ca sunt personaje controversate, fapt pe care acestia doresc in fruntea CSM Bucuresti o persoana cu o pregatirea adecavata postului care sa fie bine ancorata in sportul romanesc si cu o imagine impecabila.

Andrei Luca, groparul Oltchim-ului care n-a fost stare să ai aibă grijă de un câine

Primarul general interimar- Dan Marin Stefanel le-ar dori in fruntea clubului pe Andrei Luca, iar ca varianta de rezerva Bogdan Vasiliu. Insa, ceea nu stie Dan Stefanel este faptul ca Andrei Luca este cel care se afla in fruntea clubului Oltchim Rm Valcea cand acesta s-a desfiintat. Tot Andrei Luca este cel care a refuzat sa dea bucurestenilor vreun bilet la finala Ligi Campionilor la handbal feminin care a avut loc in vara lui 2010 in Sala Polivalenta din Capitala. In schimb, in 2012, Andrei Luca ii multumea primarului arestat Sorin Oprescu pentrru spijinul financiar de 200.000 de euro acordat Oltchimului din banii bucurestenilor.

Dar putina lume stie cum a ajuns Andrei Luca in lumea handbalului. El a ajuns prin casatoria cu Steluta Lazar, dupa ce a fost data afara din politie. Prin anii 2000, Andrei Luca era subofiter de politie in Ramnicu Valcea si patrula prin oras impreuna cu un caine politist. Intr-un din zilele cand patrula a intrat intr-un bar din oras, legand cainele de un gard. Cainele a scapat de unde a fost legat si fiind dresat, s-a dus glont la usa comandantului politiei. Atunci, comandantul l-a intrebat pe Luca si pe cel care era cu el, tot sot al unei foste handbaliste de la Rm Valcea, unde este cainele.

Cei doai au inceput sa dea din colt in colt, si la ceva timp au fost scosi din politie. Dupa ce a fost data afara din politie, ca urmare a interventiei sotiei sale la directorul Oltchim- Constantin Roibu, Andrei Luca a a juns un bagator de seama la echipa de handbal carandu-i geanta presedintelui de atunci al clubului-Ioan Gavrilescu. Acum, Andrei Luca dupa ce a fost adus la CSM Bucuresti de catre Constantin Caliman vrea sa ocupe functia acestuia. Ca atare, potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, el s-a inscris deja in UNPR si deja se vede presedinte la CSM Bucuresti.

Bogdan Vasiliu, omul lui Căliman

Celalalt favorit al primarului interimar, Bogdan Vasiliu, este un personaj controversat si alunecos care tot timpul a periat pe cei care care au condus clubul, fie ca a fost Valentin Samungi, fie Petre Branisteanu sau Constantin Caliman. De fapt, Caliman este cel care l-a pus in fruntea echipei de handbal baieti pe Bogdan Vasiliu.

Virgil Stănescu sau Petre Brănişteanu

Cel de al treilea candidat, Virgil Stănescu, nu este agreat de foarte multi consilieri generali, si din cauza arogantei pe care acesta a afisat-o fata de acestia, dar si a faptului ca acesta i-a sfidat efectiv pentru simplul fapt ca este prieten cu premierul Victor Ponta. In plus, Virgil Stănescu a refuzat sa prezinte Consiliului General al Municipiului Bucuresti o situatie exacta a activitatii echipei de baschet masculin finantata si din banii bucurestenilor. Cel de al patru candidat, Petre Branisteanu, este fostul presedinte al CSM Bucuresti, dat afara in 2012 pentru o serie de inginerii financiare pe care le regizase cat timp a fost in fruntea clubului.

Ştefanel vrea să acopere şmenurile lui Căliman

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, primarul interimar Dan Marin Stefanel vrea sa numeasca cat mai repede un director la CSM Bucuresti ca sa se acopere cat de cat jaful lasat de Constantin Caliman. Acesta a ajuns la clubul CSM București în urmă cu doi ani de zile, fiind impus in fruntea clubului pe criterii politice. Caliman a venit de la o organizatie PNL de sector, fiind sustinut de catre fostul viceprimar al Capitalei, la aceea vreme liberal, traseistul politic-Marcel Nicolaescu, si edilul suspendat Sorin Oprescu.

Dupa plecarea lui Nicolaescu de la Primaria Capitalei, Caliman a fost sustinut de catre consilieri liberali din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, si de apropiatul lui Oprescu, avocatul George Iorgovan. Demisia lui Caliman a survenit si ca urmare a faptul ca reprezentantii Curtii de Conturi a Romaniei au descoperit o serie de ilegalitati la CSM Bucuresti regizate in mandatul acestuia si a dispus extinderea verificarilor. Mai trebuie precizat ca in era Caliman, clubul a achitat salarii uriase pentru anumiti sportivi si sportive din strainatate, adica de 8-10.000 de euro lunar, fara sa respectarea prevderilor legale.

Constantin Caliman a fost acuzat de mai multe ori ca a refuzat sa puna la dispozitia membrilor Consiliului de Administratie, dar si a consilierilor generali ai CGMB, o justificare scrisa a modului cum s-au cheltuit banii clubului alocati din bugetul municipalitatii, sumele mentionate in contractele sportivilor si antrenorilor de la sectiile CSM, salariile angajatilor clubului, dar si banii alocati colaboratorilor precum si cheltuielile pentru organizarea competitiilor sportive si achizitionarea de echipamente sportive.

Mai trebuie precizat ca inainte sa fie arestat Sorin Oprescu, CSM Bucuresti a primit de la municipalitate suma 1.700. 000 de euro pentru achitarea unor datorii ami vechi, desi avusesera alocati pentru acest an inca 8,5 milioane de euro, Si cu toate acestea, la ora actuala, CSM Bucuresti mai are datori inca neachitate catre sportivi si diversi furnizori de servicii si echipamente sportive.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE