Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandal mostru în turism: Conducerea ANAT vrea să trimită în şomaj 3.000 de persoane

Postat la: 11.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dragos Radulescu, presedintele Patronatului National al Agentiilor de Turism (PNAT), a declarat pentru ZIUAnews ca peste 1.000 de agentii de turism, care inseamna mai mult de doua treimi din cele care activeaza pe piata romaneasca, vor disparea daca se va pune in practica propunerea Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Vicepresedintele ANAT, Alin Burcea (foto), a cerut in aceasta saptamana presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism- Anca Nedea Pavel sa modifice legea turismului astfel incat sa se mareasca capitalul social al agentiilor de la 200 de lei, la 25.000 de lei.Practic, prin introducerea de noi prevederi in legislatie, agentiile de turism vor fi obligate sa constituie capital social in valoare de 25.000 lei. "Daca acest scenariu anuntat de reprezentantul ANAT la intalnirea de la ANT va fi pus in practica, peste 3.000 de agenti de turism isi vor pierde locurile de munca. Activitatea agentiilor de turism nu justifica un capital social atat de mare si multi au plecat de la zero cu investitii de o mie sau doua mii de euro, ajungand acum agentii de succes.Daca cineva le cere agentiilor mici sau celor aflate la inceput de drum sa plateasca inca 25.000 de lei, e ca si cum le-ar semna falimentul", a declarat Dragos Radulescu pentru ZIUAnews. La ora actuala, in Romania sunt licentiate aproximativ 3.500 de agentii de turism, dintre care active sunt doar 1.500. Potrivit presedintelui PNAT, in urma pierderii licentei a peste aproximativ 1.000 de agentii de turism mici si mijlocii, clientii acestora vor fi atrasi ca "un magnet" de marile agentii de turism, ai caror reprezentanti sunt in conducerea ANAT.

Conform informatiilor detinute de ZIUAnews artizanii acestui demers sunt Alin Burcea, fost secretar de stat in guvernul Nastase, si Dragos Anastasiu, fost presedinte al ANAT, si consilier din umbra pentru turism al Elenei Undrea si inca vreo trei -patru ministrii de resort. De fapt, Dragos Anastasiu este cel care a vrut sa dezmembre ANT in guvernul Ponta pentru a prelua printr-un ONG fondurile guvernamentale pentru promovarea turismului romanesc. De fapt, Anastasiu l-a pacalit si pe actualul ministru al economiei Costin Borc prin scenarii SF despre cum ar trebui sa arate turismul romanes, la fel cum au fost pacaliti si alti ministrii gen Udrea sau Jianu. Practic, Dragos Anastasiu cauta permanent sa se bage in seama imediat ce un ministru este instalat si asa a patit si Costin Borc care, dupa zile bune de anticamera, a fost nevoit sa-l primessca de doua ori pentru acesta. In schimb, Alin Burcea se lupta pentru infiintarea unei entitati private prin care sa controleze direct si sa directioneze banii pentru promovare turistica. Tot Alin Burcea este cel care luna trecuta a „confiscat" aniversare a 25 de ani de la infiintarea ANAT prin serbarea in acelasi timp a zilei sale de nastere, iar angajatii agentiei sale au fost obligati sa-l ridice in slavi (vezi filmul mai jos). In schimb, conducerea ANAT, nu scoate o vorba despre faptul ca mai multi hotelieri au fost tepuiti cu peste 1.500.000 de euro de vicepresedintele ANAT, Marius Usturoiu.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE