Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ţepe Mareea regizate de Marius Usturoiu

Postat la: 11.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O multime de hotelieri din Romania sunt in pragul disperarii din cauza agentiei de turism Mareea Comtur SRL din Deva, detinuta de catre vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Marius Usturoiu. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, agentia bosului de la ANAT are la ora actuala datorii catre foarte multe structuri de primire turistica, in special de pe Litoral, de circa 1.500.000 de euro, iar sansele derecuperare a banilor sunt destul de reduse.

Cum s-a ajuns in aceasta situatie? Simplu. Agentia a vandut locuri de cazare in respectivele hoteluri, si, automat, a incasat banii de la turisti, dar a "uitat" sa mai plateasca la hotelurile in cauza. Insa, ceea mai mare problema cu care se confrunta la ora actuala foarte  multi hotelieri consta in faptul ca agentia lui Marius Usturoiu vinde locuri instructuri de cazare fara sa aiba contract cu respectivele hoteluri. Asa s-a intamplat si in sezonul estival din 2015,dar si anul trecut. In prezent, pe site-ul agentiei sunt prezentate sprevanzare o multime de hoteluri, dar fara sa existe vreun contract intre Mareea Comtur si respectivul hotel.

Practic, prin acest mecanism de vanzare a blanii ursului din padure, foarte multi turisti s-au trezit in aceasta vara ca aucumparat servicii turistice la un anume hotel, dar cand a ajuns acolo au constatat ca nu aveau nicio rezervare. Ca atare, s-au vazut pusi in situatia sa-si care bagajele catre alte locatii indicate de agentie. Au fost cazuri candturistii s-au trezit la hoteluri pe litoral, dar nu avea rezervare, iar ca sanu faca scandal au fost trimisi de catre Mareea Comtur catre alte locatii din Grecia, ca sa nu mai faca scandal.

Prim vicepresedinte FPTR, lider in topul celor care au de luat bani de la Mareea Comtur

Lista hotelierilor care au de recuperate banii de la Mareea Comtur SRL Deva este destul de lunga, insa de departe, lider in topul celor care au de recuperate banii de la Marius Usturoiu este omul de afaceri constantean Mihai Bucovala, primvicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Acesta are de recuperat circa 450.000 de euro. Printre cei care mai au de recuperat banii de la Mareea Comtur se numara oamenii de afaceri Gabriel Comanescu - care detine hotelul Vega din Mamaia, Dumitru Cusu - care detine hotelul Dacia din Mamaia, restaurantul Vraja Marii de pe faleza Cazinoului din Mamaia, hotelul Belona din Eforie, si chiar presedintele FPTR - Mohammad Murad - care controleaza lantul hotelier Phoenicia, dar si hotelurile Perla si Majestic din Mamaia.

Silenzio stampa la ANAT

Contactat deZIUAnews, Marius Usturoiu a declarat ca "este exclus sa vand servicii turistice in locatii unde nu am contract". Referitor insa la banii pe care ii are de returnat catre diverse hoteluri, patronul de la Mareea Comtur a precizat ca "sezonul estival abia s-a incheiat si suntem inca perioada de decontari si mai avem unele punctaje de reglat, dar pana la sfarsitul anului ne reglam cu toata lumea".

In schimb, presedintele Asociatiei Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), Aurelian Marin, refuza sa comenteze situatia generata pe piata turistica romaneasca de agentii vicepresedintelui ANAT Marius Usturoiu. De fapt, Aurelian Marin nu raspunde niciodata la telefon pentru probleme ce vizeaza activitatea ANAT si aceasta indeletnicire o are de cand a ajuns seful ANAT. Este surprinzator ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si Autoritatea Nationala pentru Turism ca nu s-au sesizat vis a vis de faptul ca agentia Mareea Comtur SRL Deva vinde servicii turistice in structuri de cazare cu care nu are contract. Anul trecut, agentia lui Marius Usturoiu a inregistrat o cifra deafaceri de 65.740.000 de lei, adica circa 15.000.000 de euro, si un profit de 61.112 lei, reprezentand in jur de 14.000 de euro.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE