Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Trei incendii in trei cluburi cu acelasi acționar: Costin Mincu

Postat la: 01.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe lângă Colectiv Club, unul dintre acționari, Costin Mincu deţine acţiuni la alte 11 firme implicate în cluburi şi organizări de concerte, din care trei în Constanţa. Goblin este numele unui club din Constanța, dar și al unei terase care a ars din temelii acum 5 ani. Elephant, unul dintre cluburile din Centrul Vechi al Capitalei, la care, de asemenea, Costin Mincu are acțiuni, a ars anul trecut.

Zeci de oameni au fost atunci la un pas de a-și pierde viața iar un pompier a fost rănit. Costin Mincu, unul din acţionarii Colectiv Club, are între 20% şi 100% din acţiunile altor 11 firme din zona de cluburi sau organizări de concerte: Music Hall, Hades Record, CVC Mistico, Elefant Club, Festival Arena, Goblin Bar & Club, Mamut Pub, Iunie Events, Goblin Club (Constanţa), Com Evant (Constanţa), Co Al Co Entertainment (Constanţa). Costin Mincu mai deţine trei cluburi care îşi desfăşoară activitatea în subsoluri: Goblin Nightwatcher de pe strada Smârdan, Elephant Pub & Alive Music de pe strada Gabroveni, ambele din Bucureşti şi clubul Goblin Constanţa. Firma Colectiv Club, care are clubul unde a avut loc tragedia de vineri seară din Capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%).

Terasa Goblin din staţiunea Vama Veche a fost distrusă într-un incendiu, în 2010. În urma cercetărilor, pompierii au stabilit că o persoană necunoscută a aruncat combustibil pe lemnul terasei, iar apoi i-a dat foc. Articolele vremii îi citează pe reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" al judeţului Constanţa, incendiul a izbucnit în jurul orei 01.30, la terasa Goblin din Vama Veche, la faţa locului fiind trimise trei autospeciale ale Staţiei Mangalia. În urma incendiului, terasa şi anexele, construite din lemn, au fost distruse în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 850 de metri pătraţi. De asemenea, în incendiu au ars şi mai multe materiale depozitate în apropiere. Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o persoană necunoscută, care a aruncat combustibil pe lemnul terasei, iar apoi i-a dat foc.

Un alt incendiu puternic a izbucnit în jurul orei 11 și 45 de minute, deasupra clubului Elephant Pub, de pe strada Gabroveni din Centrul Vechi al Capitalei. Clienții clubului au fost evacuați de urgență. Pompierii au intervenit în jurul orei 00.00, cu mai multe autospeciale și echipaje de prim ajutor. Un reprezentat al echipei de intervenție a declarat la acea vreme, că a existat pericolul producerii unei explozii, deoarece în imobilul alăturat se aflau câteva butelii de gaz. Focul s-a răspândit pe abele părți ale imobilului, flăcările fiind vizibile atât de pe strada Gabroveni cât și de pe strada Covaci. Focul s-a răspândit pe o suprafață destul de mare la nivelul acoperișurilor. Si despre incendiul de la Elephant s-a spus ca a fost provocat daca nu de o mana criminala, cel putin din neatentie si indiferenta.

Tragedia în care și-au pierdut viața 27 de persoane tinere şi alte 180 au fost rănite s-a petrecut loc într-unul dintre spațiile fostei fabrici de încălțăminte „Pionierul" din București. Firma care deține astăzi rămășițele platformei industriale a închiriat, pe 30 septembrie 2014, 425 de metri pătrați societății Colectiv Club SRL, pentru 1.488 de euro pe lună. La acea dată, Clubul Colectiv funcționa deja, din 2013, în clădirea din strada Tăbăcarilor nr. 7, dar avea în spate o altă firmă. Este vorba despre Music Hall SRL, care a și înregistrat numele clubului la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Cele două firme au în comun doi acţionari, Costin Mincu și Alin Anastasescu.

Costin Mincu are 36 de ani. A început ca barman într-un club din București, după care și-a deschis propriile baruri. Mai întâi o terasă pe plaja din Vama Veche, apoi un club în Constanța. În 2012, s-a extins în Centrul Vechi din București, unde a deschis, pe rând, Clubul Goblin și Elephant Pub. În 2013, Costin Mincu a devenit partener de afaceri cu Alin Anastasescu, al doilea acţionar important al clubului în care a avut loc incendiul. Alin Anastasescu are 28 de ani şi este, potrivit propriului CV, producător de clipuri publicitare. Ca şi Costin Mincu, a făcut parte dintre organizatorii de evenimente angajaţi de Emagic. Tot 28 de ani are şi Cătălin Gancea, cel mai nou acţionar al clubului, cooptat în 2014. El este şi proprietar al agențiilor de publicitate Gradual Steps și Rename Advertising.

Printre activităţile înregistrate de Colectiv Club se află, pe lângă comerţ, şi organizarea de spectacole. De asemenea, în portofoliul companiilor deţinute de Costin Mincu există mai multe firme autorizate pentru activităţi de creaţie şi de interpretare artistică ori pentru organizarea de spectacole. Deocamdată, niciunul dintre cei trei acţionari ai Colectiv Club nu a putut fi contactat pentru a explica dacă firma avea toate avizele necesare sau cine s-a ocupat de efectele pirotehnice de la spectacolul de vineri seară. Din martie 2015, clubul avea un contract pentru monitorizare şi intervenţie rapidă cu firma de securitate Scorseze Security International.

În incendiul de vineri seară, din Club Colectiv, au murit 27 de persoane, între care şi doi dintre membrii trupei Goodbye to Gravity, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, iar aproximativ 200 au fost rănite, din care 146 au fost internate în spitalele din Capitală. Clubul găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, care își promova noul album- "Mantras of war", intrarea la concert fiind liberă. Incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete antifonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE