ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Prima masă ca sa slăbești văzând cu ochii. Ce ar trebui sa contină ca să fie eficient de la inceput

Postat la: 13.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Micul dejun care te ajută să slăbești ca la concurs: Iată ce trebui să conțină. Slăbitul este posibil doar cu organizarea corectă a dietei tale. Echilibrul de calorii și nutrienți vă oferă energie și o senzație de sațietate pe tot parcursul zilei, ajutându-vă să nu depășiți valoarea energetică a dietei dumneavoastră.

Poți și trebuie să slăbești fără diete epuizante, mâncând alimente sănătoase și gustoase. Mâncatul la începutul zilei „pornește" metabolismul și activează organismul pentru întreaga zi. Multe enzime digestive sunt produse doar între 7 și 9 dimineața, așa că nu trebuie să neglijați un mic dejun complet - enzimele vor „arde" pur și simplu. Nutriționiștii profesioniști, nutriționiștii și instructorii de fitness recomandă includerea a 25% din valoarea energetică a tuturor alimentelor pentru ziua respectivă în masa de dimineață.

De ce este necesar micul dejun? Ar trebui să luați micul dejun pentru orice dietă și cu atât mai mult atunci când pierdeți în greutate. Prima masă va oferi suficientă energie pentru a vă simți sătul până la prânz și pentru a nu fi tentat de o gustare dăunătoare cu calorii „goale".

Chiar dacă dimineața nu există senzația de foame, organismul are nevoie de hrană pentru a reface caloriile cheltuite seara. Energia obținută la micul dejun susține sistemul imunitar, funcționarea organelor interne, accelerează procesele metabolice și reduce pofta de mâncare, ajutând la reglarea cantității de alimente la prânz și cină. Mâncatul devreme (înainte de ora 9 dimineața) îmbunătățește memoria, capacitatea cognitivă și concentrarea - ceea ce ai nevoie pentru muncă.

De asemenea, un mic dejun organizat corespunzător:

  • înlătură apatia, iritabilitatea, îmbunătățește starea de spirit prin refacerea rezervelor de energie;
  • activează digestia, hrănind creierul și mușchii;
  • crește productivitatea și claritatea gândirii pe tot parcursul zilei. Micul dejun nu permite ca metabolismul să încetinească și senzația de foame să vă distragă atenția de la muncă;
  • reduce riscul de îmbolnăvire.

Medicii vorbesc cu încredere despre beneficiile micului dejun pentru nivelarea nivelului de colesterol, reducerea riscului de atac de cord, probleme vasculare și răceli de sezon. Dacă săriți peste micul dejun, întreruperea fluxului de alimente în stomac va fi de 12 ore. Acesta este un semnal direct către organism pentru a intra în modul de economisire a energiei. Părțile „primitive" ale creierului care sunt responsabile de supraviețuirea în condiții extreme își vor încetini metabolismul.

Toate alimentele luate în timpul zilei, chiar dacă conținutul lor caloric este limitat, vor merge în rezervele de grăsime și nu vor fi folosite. Aceasta este cea mai frecventă cauză a creșterii în greutate și a platoului în timpul pierderii în greutate. Fără micul dejun, foamea va veni mai devreme și va fi mai puternică, iar din cauza unui aport neuniform de energie, procesele metabolice vor fi perturbate. Fără energia de dimineață, organismul nu va putea funcționa normal, productivitatea va scădea și starea de spirit se va deteriora.

După ce a mâncat prea mult la prânz din cauza foamei, o persoană va fi letargică și apatică până seara. Beneficiile micului dejun apar doar dacă acesta este organizat corect. Pierzând în greutate, reducem valoarea energetică a alimentelor la 1200-1600 kcal pe zi. Masa de dimineață conține până la 400 kcal, dar în ce sunt exprimate? Dacă primești calorii dintr-o cafea dulce cu frișcă sau din câteva ciocolate, nu poți conta pe faptul că vei fi sătul până la prânz și te vei simți bine. Un mic dejun corect necesită un echilibru - o treime proteine, două treimi carbohidrați și o cincime grăsimi.

Pentru a nu provoca somnolență, acesta trebuie să fie sărac în grăsimi, ușor și să nu provoace balonare - trebuie să evitați varza și produsele similare. Volumul optim și conținutul caloric optim al alimentelor ar trebui să fie suficiente pentru a lăsa o ușoară senzație de foame. Încă câteva recomandări pentru organizarea micului dejun:

  • înainte de masă, este util un pahar de apă la temperatura camerei, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun;
  • cel mai bun moment pentru a mânca este între 7 și 9 dimineața, nu mai târziu de 30-40 de minute de la trezire;
  • micul dejun la aceeași oră în fiecare dimineață este începutul optim al zilei;
  • dacă dimineața nu există poftă de mâncare, aceasta crește treptat, se stimulează cu ajutorul unor mâncăruri frumoase, exerciții matinale, alimente preferate (sănătoase), conținutul caloric crește treptat;
  • trebuie să mâncați încet, fără a fi distrași de gadgeturi, fără a înghiți alimente fierbinți, pentru a nu arde gura, laringele și mucoasa gastrică;
DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE