Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Managerul Şerban Bucur a adus în colaps Spitalul Clinic CF 2 Bucureşti

Postat la: 08.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai multe verificari ale diveritelor institutii de control ale statului au scos in evidenta managementul dezastruos practicat, in ultimii trei ani, la Spitalul Clinic CF 2 Bucuresti de catre Serban Bucur si echipa sa de conducere.

Investitii si cheltuieli inutile, datorii si arierate fara numar, contracte de prestari servicii si de achizitii cu dedicatie, inchirieri ilegale de spatii medicale, sponsorizari controversate si asocieri paguboase. Sunt cele mai importante nereguli descoperite de cand acest spital este manageriat de catre Serban Bucur.

„Lipsă de preocupare pentru reducerea arieratelor şi recuperare a creanţelor"

Potrivit informatiilor detinutede ZIUAnews, Spitalul Clinic CF 2 Bucuresti, aflat in subordinea Ministerului Transporturilor, inregistra, la data de 31.12.2013, datorii cu termen de plata depasit fata de furnizori in valoare de circa 7.700.000 de lei, adica aproximativ 1.800.000 de euro, din care arierate de aproape 4.600.000 de lei, reprezentand peste 1.000.000 de euro. Mai mult, la finele anului 2014, spitalul inregistra datorii cu termen de plata depasit fata de furnizori de aproape 1.900.000 de lei, din care arieratele reprezentau in jur de 950.000 de lei.

Mai mult, la 31.12.2014, spitalul inregistra creante totale in valoare 1.665.379 lei, din care ponderea cea mai mare o reprezinta facturile neincasate mai vechi de 120 de zile. Insa, institutiile care a verificat activitatea spitalului au constatat lipsa totala de preocupare a managerului Serban Bucur pentru reducerea arieraratelor si recuperarea creantelor cu o vechime mai mare de trei ani. Trebuie precizat ca spitalul dispune de 551 de paturi, dintre 530 sunt pentru internare continua iar 21 pentru spitalizarea de o zi.

Totodata, organigrama spitalului prevede 865 de posturi, din care 30 de conducere. Din documentele detinute de ZIUAnews rezulta ca pentru anul 2014, datoriile mai vechi de 60 de zile reprezinta o pondere insemnata din totalul datoriilor spitalului catre diversi furnizori. Ca atare, s-a ajuns la concluzia ca „neachitarea la termen a datoriilor constituite cu risc major de asupra viitorului intregii activitati" fapt pentru care „orice furnizor poate solicita intrarea in insolventa a spitalului".

Grup electrogen nou, dar nefolosit de 12 ani

Cu ocazia mai multor verificari s-a constatat ca spitalul are in dotare un grup electrogen nou de 250 KVA achizitionat in anul 2003, dar care nu este racordat la noua statie electrica de transformare de 2x1600 KVA. Cu toate ca acest generator se afla in curtea interioara a spitalului, capsulat si functional, el nu a fost niciodata pus in functiune din lipsa resurselor financiare, desi in cadrul spitalului functioneaza o sectie de neonatologie, alta de anestezie si terapie si patru blocuri operatorii. Managerul Serban Bucur sustine ca a cerut Ministerului Transporturilor alocarea sumei de 1.000.000 de lei pentru punerea in functiune a grupului electrogen, dar nu a primit niciun ban.

Spitalul nu are sursă proprie de apă

O monstra de management defectuos consta si in faptul ca Spitalul Clinic CF 2 Bucuresti functioneaza la ora actuala fara a avea sursa proprie de apa, adica put, si rezervoare de acumulare a apei potabile. La ora actuala, alimentarea cu apa a spitalului se realizareaza prin racordarea la reteaua publica a municipiului Bucuresti. Managerul Serban Bucur sustine ca a facut mai multe demersuri pentru realizarea unei surse proprii de apa, dar, in realitate, au fost doar vorbe in vant pentru ca nu poate demonstra cu documente vreun demers in acest sens.

Achiziţii şi încasări ilegale

Controale de la Spitalul Clinic CF 2 Bucuresti au scos in evidenta si faptul ca „in marea lor majoritate achizitiile constau in procurarea de medicamente, materiale sanitare, dezinfectanti, dar in PPAAP 2015 nu regaseste si avizul Consiliului Medical, asa cum prevede ROF-ul spitalului". De asemenea, la nivelul Spitalul Clinic CF 2 Bucuresti nu exista elaborata o procedura interna cu privire la modul de efectuare a achizitiilor directe. Totodata, s-a mai constatat ca desi „exista caserie centrala prin care se deruleaza toate operatiunile financiar bancare, personalul medical din cadrul sectiei de Obstretica-Ginecologie se substituie personalului de casa, eliberand chitante si incasand sume de bani de la pacienti, fara ca in fisele de post ale acestora sa se regaseasca o astfel de atributie".

Şerban Bucur, la mâna ministrului Iulian Matache

Mai multe rapoarte privind dezastrul managerial practicat de catre Serban Bucur la Spitalul Clinic CF 2 Bucuresti au ajuns si pe masa ministrului Transporturilor- Iulian Matache, chiar cu propunerea de destituirea acestuia. Insa, pana acum ministrul Iulian Matache nu a luat o decizia in privinta managerului Serban Bucur si sansele de destituire a acestuia sunt minime.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE