Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Daniel Florea, acuzat că vrea să cumpere voturile romilor din Ferentari. Cine sunt miliţienii cu care PSD vrea să reocupe Sectorul 5

Postat la: 31.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După ce preşedintele PNL - am numit-o pe Alina Gorghiu - a acuzat luni PSD Sector 5 că intenţionează să cumpere voturile romilor din cartierul bucureştean Ferentari, marţi a apărut o nouă acuzaţie similară la adresa candidatului pesedist la Primăria sectorului, Daniel Florea.

Numai că, de data aceasta, declaraţia îi aparţine unui social-democrat cu acte în regulă: Cosmin Fîciu, fostul secretar adjunct al TSD Sector 5.

Avertismentul lui Fîciu

„Daniel Florea - fost pedelist de marcă în epoca Băsescu - a venit şi a furat munca adevăratei echipe a PSD Sector 5. Acum, Florea pregăteşte fraudarea alegerilor din 5 iunie, prin intermediul lui Gheorghe Răsniceanu şi Marian Ţigănuş", susţine fostul secretar adjunct al TSD Sector 5. Reamintim că Ţigănuş - miliţian controversat şi anchetat în cadrul IGP pentru legături cu temutul clan interlop Cămătaru - se află pe lista de consilieri locali a PSD, alături de mulţi alţi poliţişti şi afacerişti care se află în relaţii de prietenie cu tatăl candidatului Daniel Florea - Gheorghe Florea, fost comandant al Poliţiei Sector 5, dar şi al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi.

Miliţianul Merliu, cap de listă

Potrivit surselor ZIUAnews, în capul listei consilierilor locali doriţi de Florea tronează Marian Merliu, fost şef al Miliţei Sector 5, înainte de 1989, ulterior şef al Poliţiei Sector 5. Personaj aflat în intense relaţii cu PSD, Merliu este unul dintre greii poliţiei care i-a oferit sprijin şi „consultanţă", în 2013, lui Mihai Voicu, fost securist şi pseudo-revoluţionar care l-a agresat în plină stradă pe Mircea Marian, jurnalist al cotidianului „Evenimentul Zilei".

Ţigănuş, propteaua clanului Cămătaru

Tot în primele poziţii îl descoperim şi pe Marian Ţigănuş, comisar de poliţie cercetat într-o anchetă IGP, în 2005, la acea vreme fiind suspectat că i-a protejat pe capii fiorosului clan Cămătaru. De altfel, semnele de întrebarea s-au îmbulzit asupra lui Ţigănuş încă din 2003, când acesta a fost amendat cu 100.000 de lei (împreună cu Marian Merliu!) de judecătorii care instrumentau dosarul lui Fane Pavalache, pe motiv că nu a pus la dispoziţia instanţei nu mai puţin de cinci martori.

Şuhan, fost miliţian şi afacerist

Un alt consilier local dorit de Daniel Florea este Vasile Şuhan, fost miliţian, unul dintre oamenii din spatele firmei Bingo şi patron al unei firme de construcţii.
Florea şi-a plătit candidatura cu 100.000 de euro! Potrivit surselor ZIUAnews, principalul motiv pentru care Dragnea i-a permis lui Daniel Florea să candideze la Sectorul 5 rezidă în sponsorizările mai mult decât generoase (100.000 de euro) pe care le-a revărsat în visteria PSD. Totodată, Florea a sponsorizat din buzunarul propriu vizita lui Dragnea în Israel. În prezent, Dragnea e nemulţumit că Florea e pe cale să piardă alegerile în favoarea suspendatului Marian Vanghelie.

Acuzaţiile Alinei Gorghiu

Semnalul de alarmă tras de Fîciu - care este, încă, membru al PSD - seamănă izbitor de mult cu cel expus de liberala Alina Gorghiu, ieri, pe Facebook: „Vreau să vă spun că am deja semnale nefericite dinspre Ferentari, că se plănuieşte cumpărare de voturi, că se cumpără buletine de identitate ca nu poată vota oamenii în timp util în ziua votului sau cine ştie ce nenorocire vor să mai facă cei de la PSD care, din păcate, exploatează tot timpul electoral acel bazin din Ferentari (...) O să fac un apel la ministrul de Interne, să fie foarte atent la ce se întâmplă în zona aceea pentru că ar fi păcat ca încă patru ani Sectorul 5 să rămână în întuneric şi să nu reuşim să facem din Sectorul 5 ceea ce trebuie. Are o şansă egală Ovidiu Raeţchi dacă cei care sunt din Sectorul 5 vor strânge rândurile şi vor ieşi la vot pe 5 iunie."

Luca Iliescu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE