Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Daniel Tudorache vrea să redeschidă Piața Amzei și să rezolve deficitul de creșe din sectorul 1

Postat la: 09.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Finalizarea reabilitării termice a blocurilor și începerea reabilitării caselor, rezolvarea problemei locurilor de parcare, soluționarea deficitului de creșe, redeschiderea teatrului din parcul Bazilescu, redeschiderea Pieței Amzei și construirea unei săli polivalente - acestea sunt prioritățile lui Daniel Tudorache, candidatul PSD la primăria sectorului 1. Într-un interviu ZIUAnews, Tudorache dezvoltă proiectele sale destinate locuitorilor din sectorul 1.

- Ce studii aveţi şi cum credeţi că vă vor ajuta acestea în mandatul de primar?

- Sunt inginer de profesie şi îmi plac lucurile concrete care se derulează sistematic. Adesea le spun atât colegilor mai tineri, cât şi propriului meu copil că înainte de a te apuca de o nouă activitate trebuie să o termini pe cea începută anterior. Din această perspectivă, primarul trebuie să fie o persoana organizată, să aibă capacitatea de a lua cele mai bune decizii pentru cetăţeni şi atunci când apare o problemă, să o rezolve, nu doar să o constate!

- Care a fost primul dumneavoastră loc de muncă?

- O bună perioadă de timp am fost angajat la Metrorex. Îmi amintesc cu plăcere de acea perioadă. Am învăţat multe ca inginer, dar mai ales ceea ce înseamnă promptitudinea deciziei, importanţa unei bune organizări, dar şi lucrul cu oamenii.

- Care este cea mai gravă problemă identificată în sectorul 1?

- Atâta vreme cât o problemă a sectorului 1 afectează un singur cetăţean, atunci ea este gravă. Din discuţiile purtate cu cetăţenii, a reieşit faptul că la nivelul Sectorului 1 se doreşte un grad ridicat de siguranţă. Poate părea ciudat, dar siguranţa are multe conotaţii. Spre exemplu, sunt zone (un exemplu îl reprezintă Calea Griviţei) în care trecerile pentru pietoni sunt insuficiente. Acest lucru ţine tot de siguranţă. Există zone cu un grad ridicat de infracţionalitate, care afectează cetăţeanul. Chiar dacă nu este subiectul unei situaţii directe, însăşi existenţa unui potenţial risc, implică la nivelul subconştientului, o anumită stare de disconfort. Ori, din punctul meu de vedere, cetăţenii Sectorului 1 trebuie să se simtă în siguranţă. Primarul este angajatul lor. Între cetăţeni şi primar se semnează un contract social în baza căruia votul primit te obligă să asiguri acele condiţii care se traduc în siguranţă, respect, acces la autoritatea locală, demnitate. De asemenea şi aici vorbesc ca părinte, la nivelul Sectorului 1 există un deficit de creşe. Ca să fiu mai exact, sunt doar 3. Am identificat deja câteva locaţii în care se pot amenaja aceste instituţii. Nu în ultimul rând, se poate discuta şi de lipsa pieţelor în anumite zone. Spre exemplu, impactul închiderii Pieţei Amzei a fost destul de serios. Peste 5.000 de cetăţeni au fost afectaţi. Mă lupt pentru redeschiderea ei. Poate, la sfârşit de săptămână, în diverse zone se pot amenaja şi pieţe volante destinate exclusive producătorilor.

- Aţi analizat proiectele contracandidaţilor dumneavoastră? De care dintre ei vă temeţi?

- Nu mă tem de niciun contracandidat. Fiecare a venit cu propriul proiect. Mai mult sau mai puţin bun sau realist. Eu sunt împăcat cu faptul că proiectul meu este rezultatul discuţiilor purtate cu cetăţenii. Există soluţii la problemele ridicate de cetăţenii Sectorului 1.

- Cum vă gândiţi să îmbunătăţiţi protecţia locuitorilor din sector?

- Rolul principal revine Poliţiei Locale care în viziunea mea, este garantul siguranţei cetăţeanului. În acest moment, Poliţia Locală este subdimensionată din punct de vedere al personalului. Mă gândesc serios la creşterea numărului de agenţi ai Poliţiei Locale care să fie în permanenţă pe străzi, lângă cetăţeni şi astfel, crescând gradul de siguranţă al cetăţeanului prin descurajarea comportamentelor infracţionale.

- Ce soluţii aveţi pentru lipsa locurilor de parcare?

- Lipsa locurilor de parcare este într-adevăr una din problemele cu care se confruntă atât cetățenii Sectorului 1, cât și cei care își desfășoară activitarea zilnic în Sectorul 1. În aproape toate discuțiile purtate cu cetățenii această situaţie a fost des enunțată. Și pe bună dreptate, lucrurile așa stau. Soluţia o reprezintă construirea de parcări subterane şi supraterane (după caz).

- Ce obiective turistice din sector aţi promova în faţa turiştilor?

- Sectorul 1 este foarte bogat şi în obiective turistice. De la Arcul de Triumf la Ateneul Român, de la Mânăstirea Caşin la Muzeul Antipa şi nu numai. În acest sector a fost scrisă istoria acestui oraş. Aceste obiective turistice aşteaptă să-şi spună povestea.

- Puteţi fi şantajat cu ceva?

- Nu!

- Înţeleg că doriţi să construiţi o sală polivalentă în sector. Dezvoltaţi acest proiect...

- Da, îmi doresc ca în mandatul meu de primar să existe un centru multifuncţional dedicat tinerilor. De ce îmi doresc acest lucru? Din mai  multe  motive. Cel mai important este sănatatea tinerilor. Astăzi, tinerii aproape că nu mai practică niciun sport. Nu vorbesc de sport de performnţă, ci ca activitate care să combată sedentarismul şi "minunea" secolului, gadget-urile. Pentru tânara generaţie este foarte important să practice un sport. De ce Sectorul 1 să nu aibă un centru multifuncţional dotat corespunzător care să ofere tinerilor o alternativă sănătoasă?

- Cum staţi în cele mai recente sondaje?

- Colegii din echipa de campanie spun că stau bine. Dar, vă spun un secret... pentru mine, cel mai important sondaj este contactul direct cu cetăţeanul. Cifrele pot să arate 30, 40%, 90%, oricât. Atunci când cetăţeanul îţi întinde mâna, te priveşte sincer şi îţi spune problemele cu care se confruntă, iar tu ca viitor primar poţi identifica măcar o soluţie, atunci este cel mai important. Pentru mine, important este să discut cu cetăţenii, să cunosc în profunzime problemele şi să le prezint soluţiile mele. Sunt bucuros că de cele mai multe ori, soluţiile propuse de mine sunt în asentimentul cetăţenilor Sectorului 1, iar acest lucru mă face să fiu încrezător!

- Cum reuşiţi să împăcaţi activitatea specifică politicii cu viaţa de familie?

- Ori de câte ori am timp liber prefer să îl petrec cu familia. Nu este uşor, dar nu mă plâng, pentru că este cariera aleasă de mine. Sunt însă foarte bucuros pentru că familia mă susţine şi întotdeauna, înainte de culcare, chiar dacă a trecut de perioada poveştilor, reuşesc să petrec timp cu fetiţa mea. Cu siguranţă timpul alocat familiei nu este atât de generos, dar încerc să profit la maxim de acesta.

- Dacă veţi câştiga alegerile pentru primărie, care vor fi priorităţile mandatului dumneavoastră?

- În primul rând trebuie să terminăm reabilarea termică a blocurilor, dar în acelaşi timp să începem reabilitarea şi la case. Toţi cetăţenii Sectorului 1 trebuiesc trataţi la fel. Redeschiderea Pieţei Amzei, rezolvarea problemelor locurilor de parcare, rezolvarea deficitului de creşe, redeschiderea teatrului din parcul Bazilescu, construirea Sălii Polivalente şi să nu mai fie neglijată în niciun fel siguranţa locuitorilor acestui sector.

- Transmiteţi un mesaj electoratului din sectorul 1. De ce credeţi că e indicat să vă voteze pe dumneavoastră, şi nu pe altcineva?

- Sunt născut şi crescut în acestor sector, iar proiectele cu care vin în faţa alegătorilor sunt răspunsurile punctuale la problemele semnalate chiar de către aceştia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE