Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gorghiu: Moţiunea simplă pe agricultură este de prost gust

Postat la: 16.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că moţiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Agriculturii este ''de prost gust'', afirmând că PNL se va abţine de la vot şi că moţiunile simple depuse de PSD sunt "paşi care se vor finaliza cu moţiune de cenzură"

''Avem o moţiune pe agricultură care va fi dezbătută astăzi şi care după părerea mea este de prost gust, nu pentru că iniţiatorii sunt aceiaşi care practică un discurs dublu de dimineaţă, la prânz şi seara, ci pentru (...) că de exemplu în acest text al moţiunii cuvântul director este folosit de vreo 27 de ori, spre deosebire de cuvântul fermier care este folosit doar de vreo 5 ori. Ca să vedeţi interesul PSD pentru structura dministartivă din minister nu pentru soarta fermierilor din România'', a afirmat copreşedintele PNL la Parlament. Copreşedintele PNL a anunţat că liberalii se vor abţine de la vot.

"Eu cred că nu va avea susţinere moţiunea simplă pe agricultură. Opţiunea mea ar fi să ne abţinem de la vot (...)", a precizat Alina Gorghiu. Ea a mai spus că este o ''obrăznicie fără margini'' ca al doilea semnatar pe lista de susţinere a moţiunii să fie Daniel Constantin, ''cel care a îmbătrânit degeaba pe la minister şi nu a fost în stare să îşi facă temele, dar pune totul în cârca unui ministru care este de 6 luni, la conducerea Ministerului Agriculturii''.

Copreşedintele PNL a afirmat că şi actualul ministru ''are bubele lui'', însă acestea trebuie analizate de primul ministru. Alina Gorghiu a susţinut că l-a avertizat pe Cioloş că dacă va asculta ameninţările PSD nu va reuşi să facă reforme. ''Se cam întâmplă lucru acesta. Moţiunea este doar un preambul. Vă asigur că în toamnă PSD va depune moţiunea de cenzură'', a fost de părere copreşedintele PNL, afirmând că moţiunile simple depuse de PSD ''nu reprezintă decât paşi care se vor finaliza cu depunerea moţiunii de cenzură''.

Plenul Camerei Deputaţilor a început la ora 16,00 dezbaterea moţiunii simple "Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă" îndreptată împotriva ministrului Agriculturii, semnată de 84 de parlamentari PSD şi ALDE, urmând ca votul final să fie dat marţi. Iniţiatorii susţin că ''în decursul anilor trecuţi Guvernul Ponta a reuşit să aducă agricultura şi industria alimentară pe unul dintre primele locuri în economia românească'', iar actualul ministru al agriculturii Achim Irimescu are ca ''preocupare zilnică'' distrugerea ''acestui sistem performant pe care l-a parazitat''.

''Preocuparea zilnică a acestui ministru este de a distruge câte ceva din sistemul performant pe care l-a paralizat, fără a construi absolut nimic. Trecând peste declaraţiile halucinante ale domnului Irimescu, prin care a nenorocit fermierii şi investitorii români din sectorul alimentar sau uneori au stârnit râsul unei ţări întregi, acţiunile şi inacţiunile ministrului Irimescu afectează siguranţa naţională, prin ameninţarea securităţii alimentare a României", susţin semnatarii moţiunii simple. PSD şi ALDE susţin că Achim Irimescu trebuie să plece "pentru a nu desfiinţa din economia României întreg sectorul agro-alimentar" şi pentru a nu-i transforma pe români în "cerşetorii Europei'', potrivit textului moţiunii.

Iniţiatorii fac trimitere la ''derapajele grave'' din agricultură privind neacordarea plăţilor directe, blocarea proiectelor de investiţii în domeniul irigaţiilor, precum şi managementul deficitar al Ministerului Agriculturii şi instituţiile din subordinea acestuia, susţinând că de la actualul ministru au auzit ''doar scuze şi motivaţii despre cum nu se poate sau de ce nu se poate să facă treabă''. ''De fapt, pe lângă episoadele halucinante privind declaraţiile politice, se observă cert că nu ştie ce şi cum să facă nimic", mai susţin semnatarii moţiunii.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE