Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Inginerii indieni au creat un dispozitiv special antiviol. Vezi unde se monteaza!

Postat la: 22.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un grup de cinci ingineri din India a creat o bijuterie care contine un sistem de alarma cu ajutorul caruia cei care sunt agresati sexual ar putea cere ajutorul. Bijuteria a fost creata pentru a preveni violurile in tara lor.

Pandantivul cu piatra pretioasa este comercializat pe internet sub numele de "Safer" si contine un microcip prin intermediul caruia se poate trimite un semnal de alarma cu ajutorul unei aplicatii pe telefonul mobil. Localizarea se face prin intermediul GPS, iar posesoarea bijuteriei poate fi salvata astfel.

"Ne-am gandit la un obiect care sa nu incarce femeia, iar bijuteriile sunt obiecte pe care indiencele le iubesc. Ne-am dus la bijutieri si am constatat ca pandativele cu pietre pretioase sunt cele mai solicitate produse", a explicat Para Batra, directorul de vanzari de la firma Leaf, care comercializeaza noua bijuterie.

Cei care au creat acest dispozitiv au dorit ca acesta sa fie un element pasiv, sa nu poata fi folosit impotriva victimei, ca de exemplu spray-ul iritant, a mai spus Batra. Primul model al dispozitivului 'Safer' ar urma sa fie lansat in luna noiembrie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE