Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Amplă anchetă despre prostituție: RTE dezvăluie în "Sex for sale" cum Ghenosu conduce din închisoare o rețea transeuropeană

Postat la: 10.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Acesta este un documentar de investigații al RTE - Ireland (televiziunea publică irlandeza) despre afacerile de trafic de persoane si sex cu fete din Romania. O rețea bine pusă la punct și care se întinde din România până în Irlanda, UK și Scandinavia, condusă din închisoarea Mândrești de către celebrul interlop Florin Ghinea zis Ghenosu.

Colegul nostru Marian Gârleanu a realizat partea de investigații din România pentru RTE. Producătorii filmului difuzat în 30 noiembrie și 3 decembrie a.c., - cea mai completă anchetă TV pe această temă din ultimii 10 ani - sunt jurnaliștii irlandezi David Doran si Oonagh Smyth.

Ancheta RTÉ a constatat că există circa 20 de bande care rulează în cerc mai mult de 100 de prostituate atât în Irlanda cât și-n țările nordice și UK, controlate de către crima organizată din România. În speță de către celebrul interlop Florin Ghinea zis Ghenosu.
 Ca parte a investigației derulate pe parcursul a patru ani de zile au fost colectate date și s-a urmărit profilul fiecărui proxenet, datele fiecărei femei abuzate, precum și circulația victimelor în spațiul irlandez, britanic și scandinav.

"Sex for sale" prezintă în profunzime mecanismele interne ale prostituției organizate în Irlanda, și se întreabă dacă noua lege a Guvernului irlandez, care incriminează plata pentru sex, va face ceva ca să schimbe această stare de lucruri.

Ancheta a constatat că prostituția organizată implică proxenetismul și traficul de femei și este foarte răspândită în întreaga Irlanda. Iar ceea ce i-a șocat pe realizatorii documentarului a fost faptul că prețurile pentru sex au scăzut continuu și semnificativ în ultimii ani. Acum taxele sexuale variind între 50 € - 60 € pentru 30 minute, față de 100 - 150 de euro în urmă cu 4-5 ani.

Îngrijorarea autorităților și jurnaliștilor irlandezi se manifestă și în legătură cu bandele criminale care conduc prostituția organizată și care trimit sume colosale de bani în țările de unde provin liderii lor.

Redacția ZIUANEWS

Documentarul poate fi urmarit integral mai jos:


DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE